Williams' aske ble spredd i sjøen

Robin Williams ble i all hemmelighet kremert allerede dagen etter at han døde.

ASKEN SPREDD PÅ SJØEN: Robin Williams' aske ble allerede dagen etter hans død spredd i området han tilbragte 50 år av sitt liv. Foto: All over press
ASKEN SPREDD PÅ SJØEN: Robin Williams' aske ble allerede dagen etter hans død spredd i området han tilbragte 50 år av sitt liv. Foto: All over press Vis mer

SEOGHØR.NO: Sist mandag kom sjokkbeskjeden om at skuespiller Robin Williams var død 63 år gammel. 

Nå er det blitt kjent at Robin Williams kropp ble kremert dagen etter at han døde, ifølge TMZ. Asken skal ha blitt spredd i sjøen ved San Francisco Bay, ifølge den offisielle dødsattesten nettstedet har fått tilgang til.

Williams bodde i området der asken ble spredd i 50 år av sitt liv, ifølge RadarOnline.

Obdusentene venter fortsatt på tester som vil vise om Williams hadde noen kjemikalier i kroppen da han døde.

Like etter hans død avslørte hans kone, Susan Schneider, at Williams hadde parkinsons. Williams var også svært åpen om sine problemer med rus og depresjon.

- Robins edruelighet var intakt og han var modig mens han kjempet sine egne kamper mot depresjon, angst, samt de tidlige stadiene av Parkinsons sykdom, som han fortsatt ikke var klar for å dele offentlig, sa Schneider.

Parkinson er en nevrodegenerativ sykdom som gir symptomer som muskelstivhet, bevegelseshemning og skjelvinger. Skuespiller Michael J. Fox (53) har kjempet mot den utfordrende sykdommen i over 20 år.

Michael J. Fox var selv forbløffet overå høre nyheten.

- Forbløffet over å høre at Robin hadde Parkinson. Ganske sikker på at han ga støtte til vårt fond før han fikk diagnose. En sann venn, jeg ønsker ham fred, skrev Michael J. Fox på Twitter.

La seg inn frivillig

Williams var selv tørrlagt alkoholiker.

I juli la Robin Williams seg frivillig inn på et behandlingssenter i Minnesota i USA.

- Etter å ha jobbet non-stop på ulike prosjekter tar Robin nå muligheten til å fokusere på å fortsette å holde seg edru, noe han er veldig stolt over å ha klart, sa talspersonen hans til People den gangen.

Ifølge TMZ trekker ikke Williams' kone noen forbindelse mellom den uhelbredelige muskelsykdommen og dødsfallet, som skal ha vært selvmord. Hun er imidlertid opptatt av å vektlegge åpenhet og mot til å be om hjelp.

- Det er vårt håp at i kjølvannet av Robins tragiske bortgang, så vil andre finne styrken til å søke den omsorg og støtte de trenger for å behandle de problemene de står overfor, slik at de kan føle seg mindre redde, sa Schneider i uttalelsen.

I tillegg til sin kone etterlater Robin Williams seg barna Zachary Pym Williams (31), Zelda Rae Williams (25) og Cody Alan Williams (22).

LES OGSÅ: - Jeg drakk alene hver eneste dag