Whitney Houston:

- Whitney gjorde ektemannen sjalu med bestevenninnen

Ny dokumentar vekker oppsikt med påstander om den avdøde popstjernens privatliv.

DRAMA: Ifølge dokumentaren var bestevenninna til Whitney store deler av grunnen til feidene mellom Whitney og ektemannen Bobby Brown. Foto: NTB scanpix
DRAMA: Ifølge dokumentaren var bestevenninna til Whitney store deler av grunnen til feidene mellom Whitney og ektemannen Bobby Brown. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den amerikanske blues-, soul-, og pop-sangerinnen Whitney Houston ble elsket av «en hel verden» før sin død i 2012.

Mens hun fortsatt levde gikk det rykter om at hun hadde et forhold til sin assistent og bestevenninne, Robyn Crawford.

En ny dokumentar som har fått navnet, «Whitney: Can I Be Me», hadde premiere denne uken under Tribeca Film Festival, og ifølge People går den i detalj om forholdet mellom Whitney og Robyn.

Selv om Robyn selv ikke er med i dokumentaren, blir det allikevel snakket mye om deres forhold.

- Jeg tror ikke hun var homofil, jeg tror hun var bifil. Robyn var hennes trygge sted hvor hun fant trygghet og trøst, sier Whitneys venninne og stylist Ellin Lavar i filmen.

Trekantdrama

I filmen får vi et innblikk i det første møtet mellom Whitney og Robyn som tenåringer i East Orange, New Jersey, frem til hun giftet seg med Bobby Brown. Robyn skal ofte ha vært i midten av deres omstridte forhold.

DRØMMEBRYLLUP: Slik så det ut da Whitney giftet seg med Bobby Brown i 1992. Foto: Splash News
DRØMMEBRYLLUP: Slik så det ut da Whitney giftet seg med Bobby Brown i 1992. Foto: Splash News Vis mer

Mot slutten av «My Love Is Your Love»-verdensturnéen til Whitney i 1999 skal isfronten mellom Robyn og Bobby ha nådd et klimaks.

- Robyn og Whitney var som tvillinger. De var uatskillelige. De hadde et sterkt bånd Robyn ikke klarte å kutte. Han ville være mannen i forholdet, sier Kevin Ammons, som jobbet som sikkerhetsvakt for Whitney.

- Bobby Brown og Robyn Crawford var som flamme og is. De hatet hverandre. De kranglet om hennes oppmerksomhet, og det var tider hvor han ikke vant. Da kom Whitney og ordnet opp, sier David Roberts, som var Whitneys livvakt.

Etter turnéen forlot Robyn Whitney, og det var da, ifølge dokumentaren, det begynte å gå nedover for popstjernen. Robyn var den som holdt Whitney oppe, ifølge stylisten Elin.

Hverken Robyn Crawford eller Bobby Brown har foreløpig kommentert påstandene.

Saken fortsetter under bildet.

SANGERINNE: Whitney Houston var en av verdens mest populære artister. Foto: NTB scanpix 
SANGERINNE: Whitney Houston var en av verdens mest populære artister. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Druknet i badekaret

11. februar 2012 ble sanglegenden Whitney Houston funnet bevisstløs på rom 434 på det luksuriøse Beverly Hills Hotel i Los Angeles, bare dager etter at hun stod på scenen i Hollywood og sang med full røst.

HOTELLET: Det var på dette hotellet Whitney Houston ble funnet død. Foto: NTB scanpix
HOTELLET: Det var på dette hotellet Whitney Houston ble funnet død. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun ble funnet i badekaret, og halv fire på ettermiddagen dukket de første ambulansearbeiderne opp. De forsøkte å gjenopplive den 48 år gamle sangeren, men det var nytteløst. 25 minutter senere ble hun erklært død.

Saken fortsetter under bildet.

Ifølge rettsmedisinerens første obduskjonsrapport var dødsårsaken drukning, og det hele ble sett på som en ulykke.

Men også hjertesykdom og kokainbruk var medvirkende faktorer i det som til slutt krevde artistens liv. Patricia Houston, artistens svigerinne, sa til TMZ at familien var lettet over at saken var avsluttet.

Saken fortsetter under bildet.

SORG: Det kom som et sjokk på verden da det ble klart at Whitney Houston hadde gått bort. Fans la blomster på fortauet utenfor hotellet. Foto: NTB scanpix 
SORG: Det kom som et sjokk på verden da det ble klart at Whitney Houston hadde gått bort. Fans la blomster på fortauet utenfor hotellet. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Skrev om datterens liv

Etter Whitneys død skrev bestevenninna Robyn et minnebrev til venninnen for Esquire, hvor hun beskrev superstjernen som en lojal venn, som så ut som en engel.

- Jeg elsket latteren hennes. Det er kanskje den jeg savner mest, skrev hun.

MAMMA: Whitney og hennes mamma Cissy hadde et godt forhold Foto: NTB scanpix
MAMMA: Whitney og hennes mamma Cissy hadde et godt forhold Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2013 uttalte også Whitneys mor, Cissy Houston, til Oprah Winfrey at hun ikke ville at datteren skulle være sammen med Robyn.

- Jeg hadde reagert om Whitney var homofil.

Dette utdypet hun i egen memoar om Whitney i boka «Remembering Whitney»

- Jeg ville bare ikke se henne med min datter. Jeg vet ingenting om noe romantisk forhold. Det var det alle sa, men jeg visste ikke noe jeg heller, skrev hun.

Ble konfrontert

Regissørene på filmen er Nick Broomfield og Rudi Dolezal, og det er de som har følgt henne gjennom karrieren.

I forbindelse med premieren ble det avholdt en form for spørsmålsrunde, hvor de avslører at de hadde hatt noen problemer med lovverkene for filmen, men at det ordnet seg.

De ble også spurt om hvorfor forholdet mellom Whitney og Robyn var en så stor del av dokumentaren, og hva de tror.

- Jeg tror Robyn var den eneste personen Whitney stolte hundre prosent på. Hun holdt henne oppe og var grunnen til alt dramaet mellom Whitney og Bobby.

LES OGSÅ: Giftet seg med 56 år yngre fan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer