BLE VANDALISERT: I midten av september ble bysten av Rolv Wesenlund avduket på Wesenlund-torvet i Horten. Wesenlunds enke Ruth var selvsagt på plass. Nå er bysten blitt utsatt for hærverk.  Foto: Tor Lindseth
BLE VANDALISERT: I midten av september ble bysten av Rolv Wesenlund avduket på Wesenlund-torvet i Horten. Wesenlunds enke Ruth var selvsagt på plass. Nå er bysten blitt utsatt for hærverk. Foto: Tor LindsethVis mer

Wesenlunds minne-skulptur ødelagt av hærverk

Politiet etterlyser vitner etter at bysten av Rolv Wesenlund ble vandalisert natt til søndag.

SEOGHØR.NO: Da skuespiller og komiker Rolv Wesenlund gikk bort i august 2013, var både kultur-Norge, Wesenlunds etterlatte og publikum i sorg.

Tre år etter hans død ble en byste av det norske kulturikonet avduket i Weselunds hjemby Horten, etter kronerulling i lokalsamfunnet.

En drøy måned senere er bysten blitt vandalisert. Det skriver lokalavisa Gjengangeren, og flere riksdekkende medier.

Festet som holder bysten oppe på sokkelen er blitt brukket av i løpet av natten. Søndag formiddag var selve bysten sikret og fjernet fra stedet, skriver Gjengangeren på nett.

Ordfører Are Karlsen sier til avisa at han er dypt rystet over vandalismen:

KULTURIKON: To år før sin død mottok Rolv Wesenlund Wenche Foss' ærespris. Etter sin død ble han hedret med bysten som nå er blitt vandalisert. Foto: NTB scanpix
KULTURIKON: To år før sin død mottok Rolv Wesenlund Wenche Foss' ærespris. Etter sin død ble han hedret med bysten som nå er blitt vandalisert. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har nesten ikke ord. Her har folk stått på frivillig og samlet inn penger for å hedre Rolv Wesenlund, og så finner noen på å ødelegge det. Jeg skjønner ikke hva som driver folk som finner på sånt, uttaler han.

Står uten spor

Marius Knudsen, operasjonsleder i Vestfold-politiet, uttaler til Dagbladet at de foreløpig vet svært lite om det som har skjedd.

Politiet ble varslet om hærverket av publikum kl. 10.17 søndag.

- Foreløpig står vi uten spor, og er interessert i alle tips, sier Knudsen til avisa.

Rune Sørsdal, som tok initativ til å få opp skulpturen, sier at vandalismen er trist og respektløs.

- Jeg kunne bruke andre ord, men det egner seg ikke i verken trykk eller tale, sier han til Dagbladet.

Omlag 250 000 kroner ble samlet inn for å få satt opp skulpturen, som er laget av kunstneren Nanna Drewes Brøndum.

LES OGSÅ: TV-stjernen er redd hun skal dø

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.