Wesenlunds minne-skulptur ødelagt av hærverk

Politiet etterlyser vitner etter at bysten av Rolv Wesenlund ble vandalisert natt til søndag.

BLE VANDALISERT: I midten av september ble bysten av Rolv Wesenlund avduket på Wesenlund-torvet i Horten. Wesenlunds enke Ruth var selvsagt på plass. Nå er bysten blitt utsatt for hærverk.  Foto: Tor Lindseth
BLE VANDALISERT: I midten av september ble bysten av Rolv Wesenlund avduket på Wesenlund-torvet i Horten. Wesenlunds enke Ruth var selvsagt på plass. Nå er bysten blitt utsatt for hærverk. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da skuespiller og komiker Rolv Wesenlund gikk bort i august 2013, var både kultur-Norge, Wesenlunds etterlatte og publikum i sorg.

Tre år etter hans død ble en byste av det norske kulturikonet avduket i Weselunds hjemby Horten, etter kronerulling i lokalsamfunnet.

En drøy måned senere er bysten blitt vandalisert. Det skriver lokalavisa Gjengangeren, og flere riksdekkende medier.

Festet som holder bysten oppe på sokkelen er blitt brukket av i løpet av natten. Søndag formiddag var selve bysten sikret og fjernet fra stedet, skriver Gjengangeren på nett.

Ordfører Are Karlsen sier til avisa at han er dypt rystet over vandalismen:

KULTURIKON: To år før sin død mottok Rolv Wesenlund Wenche Foss' ærespris. Etter sin død ble han hedret med bysten som nå er blitt vandalisert. Foto: NTB scanpix
KULTURIKON: To år før sin død mottok Rolv Wesenlund Wenche Foss' ærespris. Etter sin død ble han hedret med bysten som nå er blitt vandalisert. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har nesten ikke ord. Her har folk stått på frivillig og samlet inn penger for å hedre Rolv Wesenlund, og så finner noen på å ødelegge det. Jeg skjønner ikke hva som driver folk som finner på sånt, uttaler han.

Står uten spor

Marius Knudsen, operasjonsleder i Vestfold-politiet, uttaler til Dagbladet at de foreløpig vet svært lite om det som har skjedd.

Politiet ble varslet om hærverket av publikum kl. 10.17 søndag.

- Foreløpig står vi uten spor, og er interessert i alle tips, sier Knudsen til avisa.

Rune Sørsdal, som tok initativ til å få opp skulpturen, sier at vandalismen er trist og respektløs.

- Jeg kunne bruke andre ord, men det egner seg ikke i verken trykk eller tale, sier han til Dagbladet.

Omlag 250 000 kroner ble samlet inn for å få satt opp skulpturen, som er laget av kunstneren Nanna Drewes Brøndum.

LES OGSÅ: TV-stjernen er redd hun skal dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer