Wenche runder 60 i dag

- Publikum bestemmer hvor lenge jeg skal holde på, stråler jubilanten Wenche Myhre.

JUBILANT: 60 år gamle Wenche lover oss rock'n roll i mange år fremover. Foto: SCANPIX
JUBILANT: 60 år gamle Wenche lover oss rock'n roll i mange år fremover. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SE BILDENE: Wenches liv i bilder!SEHER.NO: - Underholdningsyrket kjenner ingen alder, sier Wenche Myhre bestemt.

Hun vet hva hun snakker om. I dag runder hun 60 år og kan bokstavelig talt se tilbake på et livslangt artistliv som det på langt nær er satt sluttstrek for.

- Se bare på Wenche Foss. Hun har fortsatt veldig mye å by på.


SE HER: Prinsesse Ragnhild dropper Kongens bursdag

For sitt artistliv og sin posisjon som en av Skandinavias ledende artister ble hun i 2004 - ved 50-års jubileet som artist - slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Hun er også hedret med Willy Brandt prisen for tysk-norsk samarbeid.

Publikum bestemmer
- Hva med å bli eldre i en bransje som gjerne dyrker de unge?

- Publikum bryr seg ikke om du er 60 eller 20 eller 40. Så lenge du har noe å by på - tilfører noe fra scenen og trekker fulle hus - så er publikum våre arbeidsgivere. Det er de som bestemmer hvor lenge jeg skal holde på, sier Myhre.

Alltid på farten
Wenche Myhre har alltid vært på farten. Helt siden de tidlige ungdomsårene har artistlivet vært en stor del av hennes verden - siden 1954 da hun, pappa Kjell og broder Reidar ble kåret til Norges mest musikalske familie.


LES OGSÅ: Kurt med ny plate!

Livet har vekslet mellom konserter og turneer, radio- og TV-opptredener, plateinnspillinger i bøtter og spann rundt 700 titler og filmroller. Scandinavia og ikke minst Tyskland har vært hennes nærmarked. Dizzie Tunes og Povel Ramel i mange år scenekompiser.

Wenche privat
Hennes musikalitet er vidgjeten. Hun er også ironisk og lite selvhøytidelig. Som i en sketsj for noen år tilbake:

- Hu derre Wenche? Ikke drekker 'a! Ikke røyker 'a! Men fire unger, det har 'a!

Sitt private liv har hun opp gjennom årene delt med den danske tannlegen Torben Friis Møller, den tyske TV-showprodusenten Michael Pfleghar, den norske hotelleieren og investoren Arthur Buchardt, og nå den svenske orkesterarrangøren og dirigenten Anders Elijas.

Fire barn Kim, Dan, Fam og Michael. I 2003 ble hun bestemor for første gang.

Rød gummibåt
- Alder, personlighet og stemmeutvikling leder vel til et annet repertoar i dag enn for 30 år siden. Det blir vel lite av din gamle suksesslåt "Er hat ein knallrotes Gummiboot"?


- Ha! Vil du at jeg bare skal synge vuggesanger? Du har tydeligvis ikke sett Gitte-Wenche-Siw-showet som tre av oss Gitte Henning, Siw Malmquist og jeg skulle spille tre uker i Tyskland i 2004, men som vi i år går inn i fjerde sesong med. "Gummiboot" dirrer i veggene og river nesten ned lokalene der vi kommer. Og en mer rocka forestilling har du ikke vært med på de siste årene det skal jeg love deg.

Selvsagt er det klart at personligheten og stemmen endrer seg, og har et annet uttrykk enn for 30 år siden. Men det er trist for en artist hvis man ikke i løpet av en time eller halvannen time har noe variert å by på, sier Wenche.

Norske planer
2007 er booket godt opp, og vel så det. "Gitte-Wenche-Siw" blir det i Düsseldorf, Hamburg og München til langt ut i mai. Deretter er det Wien.

- Norske planer?

- Jeg hadde jo før jul fire fulle hus sammen med Penthouse Playhouse på Rockefeller, og jeg håper at jeg kan få gjort noe med et norsk publikum igjen. Jeg kan ikke si noe mer konkret om det nå, men håper at det kan bli noe til høsten, sier 60-årsjubilanten Wenche Myhre.


BILDESPESIAL: Wenche 60 og like sexy!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer