HOLDER HUN TELLINGEN?: Wenche Myhre må snart telle på fingrene for å ha kontroll på antall MGP-deltakelser. Nå stiller hun opp igjen! Foto: Fredrik Arff/NRK
HOLDER HUN TELLINGEN?: Wenche Myhre må snart telle på fingrene for å ha kontroll på antall MGP-deltakelser. Nå stiller hun opp igjen! Foto: Fredrik Arff/NRKVis mer

Wenche Myhre gjøre MGP igjen

Men klarer artistveteranen å danke ut Tone Damli Aaberge?

SEHER.NO: Wenche Myhre er et av de store navnene som nå bekreftes til å delta i Melodi Grand Prix 2009.

Under delfinalen i Bodø 31. januar skal hun fremføre sangen "Alt Har En Mening Nå", som er skrevet av den erfarne låtskriveren Jan Vincents Johannessen, melder NRK.

- Sangen skrev jeg faktisk på et fly mens jeg var på jobb i USA, avslører Johannessen overfor Seher.no.

Han forklarer at Wenche like før turen sendte ham en forespørsel om å skrive en sang til henne, og at dette var årsaken til at han skrev sangen i lufta.

- Det er ganske lenge siden nå, så jeg husker nesten ikke sangen, ler han.

Dette blir den syvende gangen energibomben Wenche Myhre stiller i sirkuset. Hun kan trygt sies å være en ekte MGP-veteran etter å ha stilt opp svært mange ganger i konkurransen. 

Første gang Myhre deltok i MGP var i 1964. Sangen "La meg være ung" ble en slager, men Myhre havnet på en tredjeplass i konkurransen. 

Sist hun deltok var i 1983, da hun stilte for Tyskland med sangen "Wir beide gegen den Wind".
- Wenche og jeg har samarbeidet i mange, mange år, forteller låtskriver Johannessen, og forteller om sangene han tidligere har skrevet for henne.

Johannessen skrev blant annet "Du skal få din dag i morgen", som Myhre deltok med i MGP i 1994.

Han synes det er gøy å skrive sanger for MGP, og er fascinert over hvor stor konkurransen er i utlandet.

- I Sverige er det en mega-greie, mens det er ganske rolig nå i Norge. Men jeg ser at det begynner å dra seg til her nå, og i år er jo flere store navn med, sier han.

Frem til nå har band og artister som Surferosa, Espen Hana og Tone Damli Aaberge blitt bekreftet som deltakere.

Delfinalene går av stabelen i Kongsvinger 24. januar, Bodø 31. januar og Skien 7. februar. Det er ikke kjent hvem som skal konkurrere i sistnevnte delfinale.

Wenche Myhre befinner seg for tiden på ferie, og  ønsker derfor ikke å kommentere Melodi Grand Prix-deltakelsen.

Disse spiller i Bodø:

Alt Har En Mening Nå
Artist: Wenche Myhre
Melodi: Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Danne Attlerud
Tekst: Jan Vincent Johannessen

Låten ”Alt Har En Mening Nå” handler om å se lykken når den er der, og er skrevet av et bunnsolid, svensk slagerteam med lang fartstid.

Wenche Myhre har gjennom flere tiår vært en av Skandinavias og Mellom-Europas største showstjerner. Hun er en entertainer med et allsidig repertoar og har en unik evne til å spre glede for sitt publikum. Hun er født i Oslo i 1947, debuterte i syvårsalderen, og signerte sin første platekontrakt med Arne Bendiksen da hun var 13 år. Siden har hun hatt filmroller, hovedroller på teater, vært fast gjenganger på Norsktoppen, og i allerede 1963 fikk hun sin første gullplate for låten ”Gi meg en Cowboy til mann”.

Wenche har deltatt i MGP flere ganger, både for Norge og Vest-Tyskland.

Te Stein
Artist: Publiners
Melodi: Bertil Bertelsen
Tekst: Olav Nygaard, Morten Horn og Ronny Bertelsen

”Te Stein” uttrykker trolske stemningen og har klare referanser til norsk tradisjonsmusikk.
Teksten er skrevet etter inspirasjon fra sagnet om Trollfjellene på Helgelandskysten som forteller om den lyse nordlandsnatten som er preget av begjær, lidenskap, sjalusi og hevntanker.
Publiners kommer fra Brønnøysund i Nordland, og består av Bertil Bertelsen (gitar, bozouki, mandolin, fløyte og vokal), Olav Johan Nygaard (bass), Ronny Georg Bertelsen (vokal), Morten Ragnar Horn (gitarist og låtskriver), Roy Bjørnli (trommer) og Vidar Tilrem (fele, banjo). Ronny og Bertil er brødre, Olav er deres tremenning og Morten er søskenbarnet til mødrene til Olav, Ronny og Bertil.

Bandet startet som et ad-hoc prosjekt i 1997, og gutta har spilt sammen siden. Publiners spiller Folk`n Roll, som de selv kaller sjangeren sin. Dette er en blanding av tradisjonell rock og akustiskorientert folk, basert på særlig irsk, men også annen europeisk folkemusikk.

Ride
Tine Wulff
Artist: Ride
Tekst og melodi: Marte Wulff

”Ride” er skrevet av Marte Wulff, og søsteren Tine synger melodien som handler om at det finnes ting som man verken kan eller skal bære alene. Lukker man omgivelsene sine ute, og nekter å ta imot hjelp, kan det ende med at venner og familie tilslutt vender ryggen til.

Tine Wulff har vokst opp i Kristiansand, og der bort hun fortsatt. Både hun og søsteren ble tidlig eksponert for en massiv og allsidig musikkpåvirkning, og har sunget i kor, spilt piano og blokkfløyte.

Tine har alltid fulgt nøye med på MGP, og pleide å lære seg både tekster og koreografier fra de internasjonale finalene da hun var barn.

Find My Girl
Artist: Alexander Stenerud
Tekst og melodi: Alexander Stenerud

”Find my girl” er en fengende låt med referanser både til britpop á la 60-tallet og 80-tallets pop.”Find my girl” er en romantisk og vemodig låt – som ærlig og direkte uttrykker en lengsel etter tapt kjærlighet. Likevel er ”Find my girl” en låt som er full av håp.
 
Alexander Stenerud (33) er bosatt i Oslo, og deltar i MGP for andre gang. I fjor deltok han som vokalist i bandet Zuma som kom til ”Siste Sjansen” med låten ”Always Always”.

Alexander er musiker og tekstforfatter, og er fascinert av britpop fra 60-tallet, med musikalske forbilder som Abba, Roxy Music, Led Zeppelin og David Bowie. Han er først og fremst kjent som vokalist i Zuma, som ble dannet i 1995 med Henrik Njaa. Debutalbumet Juno kom i 2001, og solgte 18000 eksemplarer. Zuma er dermed et av de mestselgende norske debutantbandene gjennom tidene.

(Like You Did) Yesterday
Artist: Janni Santillan
Tekst og melodi: Janni Santillan

Janni Santillan skrev ”(Like You Did) Yesterday” da hun bare var 14 år gammel, og den melankolske R’nB-låten handler om savn etter kjærligheten slik man engang har opplevd den. William Larsen, kjent som Nasty Kutt, har produsert og lagt beats på låten.

18 år gamle Janni Santillan er halvt filippinsk og halvt norsk, og født i Norge. Hun har stort talent for musikk, og har sunget og spilt piano siden hun var helt ung. Hun begynte tidlig å komponere musikk med personlig preg. Janni har sunget i barnegruppa ”Splash”, og i dag spiller hun piano, synger og skriver låter.

Janni har alltid fulgt med på Melodi Grand Prix, og elsker alt som har med musikk å gjøre. Til daglig går hun på videregående skole, og drømmer om å bli ernærningsfysiolog eller kokk, men samtidig kunne kombinere yrket sitt med musikken.

Like An Angel
Artist: Julius Winger
Tekst og melodi: Julius Winger og Ole Jørgen Olsen

”Like an angel” er en fin og melodiøs sang som handler om en type lengsel der den som savner vet at den man er glad i er i trygge omgivelser. Savnet er dermed ikke uutholdelig.

Sjangermessig kan låten minne om Elton John, Billy Joel eller Supertramp.

Julius Winger er født og oppvokst i Oslo i 1970, og er musiker og låtskriver. Han er barnebarn av skuespiller Carsten Winger, og har gitt ut to kritikerroste album. Han har blitt omtalt som en verdig viderefører av arven etter Erik Bye.

Butterflies
Artist: Tone Damli Aaberge
Melodi: David Eriksen
Tekst: Tone Damli Aaberge, Mats Lie Skåre, Billy Burnette

”Butterflies” er en up-tempo melodi med friskt sound der teksten kan forstås på to måter; enten handler den om å skulle opptre på en scene, eller om å skulle gå på date. Fellesnevneren i sangen er spenningene og forventningene som kan oppleves i disse situasjonene.

Joda, hun skal synge selv! Tone Damli Aaberge er opprinnelig fra Sogndal, og nå bosatt i Oslo. Hun er til tross for sin unge alder på 20 år, en av Norges mest profilerte artister. Hun ble kjent da hun var finalist i Idol 2005, og gjorde stor suksess med debutalbumet Bliss. Platen solgte raskt til 25000 og gulltrofe, og tittellåten ”The Bliss Song” var den mest spilte låten på radio i over to måneder. Hun har nå gjort over 300 spillejobber, og høster ros for sine konserter.

Låtskrivertrioen som har skrevet ”Butterflies” står også bak mye av låtmaterialet på Tones forrige album Sweet fever(2007), deriblant singlene ”Fever”, ”Love Song” og ”Young & Foolish”. I 2006 deltok Tone i TV2s ”Skal vi danse”, hvor hun var publikumsfavoritt.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Surferosa stiller selv i MGP