Wenche Myhre: - Roger Moore var en ekte gentleman

Den britiske filmstjernen gikk bort tirsdag etter kort tids kreftsykdom. 

MINNES ROGER MOORE: Tirsdag kom nyheten om at den britiske filmstjernen Roger Moore er død. Wenche Myhre møtte ham i Norge i 1965, og kan dele varme minner om den berømte Bond-skuespilleren. Foto: Henrik Laurvik/ NTB scanpix 
MINNES ROGER MOORE: Tirsdag kom nyheten om at den britiske filmstjernen Roger Moore er død. Wenche Myhre møtte ham i Norge i 1965, og kan dele varme minner om den berømte Bond-skuespilleren. Foto: Henrik Laurvik/ NTB scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den britiske filmstjernen Roger Moore er gått bort. Det melder familien hans i en uttalelse på Twitter. Skuespilleren døde av kreft, 89 år gammel.

«Det er med tungt hjerte at vi må annonsere at vår elskede far, Sir Roger Moore, gikk bort i dag i Sveits etter en kort men sterk kamp mot kreften. Kjærligheten som han var omgitt av i sine siste dager var så fantastisk at ord blir fattige», heter det i uttalelsen fra barna hans.

Det blir arrangert en privat bisettelse i Monaco for ham, etter ønske fra skuespilleren selv.

- Bedre Bond enn Sean Connery

Roger Moore er mest kjent for å ha spilt den ikoniske spionen James Bond i syv filmer, og for rollene sine i tv-serier som «Helgenen» og «The Persuaders».

Skuespilleren har portrettert Bond i like mange filmer som Sean Connery (86), og begge er nærmest som James Bond-synonymer å regne.

Roger Moore spilte den berømte rollefiguren i følgende filmer: «Å leve og la dø» (1973), «Mannen med den gyldne pistol» (1974), «Spionen som elsket meg» (1977), «Måneraketten» (1979), «Kun for dine øyne» (1981), «Octopussy» (1983) og «Med døden i sikte» (1985).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.