Wenche Myhre: - Roger Moore var en ekte gentleman

Den britiske filmstjernen gikk bort tirsdag etter kort tids kreftsykdom. 

MINNES ROGER MOORE: Tirsdag kom nyheten om at den britiske filmstjernen Roger Moore er død. Wenche Myhre møtte ham i Norge i 1965, og kan dele varme minner om den berømte Bond-skuespilleren. Foto: Henrik Laurvik/ NTB scanpix 
MINNES ROGER MOORE: Tirsdag kom nyheten om at den britiske filmstjernen Roger Moore er død. Wenche Myhre møtte ham i Norge i 1965, og kan dele varme minner om den berømte Bond-skuespilleren. Foto: Henrik Laurvik/ NTB scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den britiske filmstjernen Roger Moore er gått bort. Det melder familien hans i en uttalelse på Twitter. Skuespilleren døde av kreft, 89 år gammel.

«Det er med tungt hjerte at vi må annonsere at vår elskede far, Sir Roger Moore, gikk bort i dag i Sveits etter en kort men sterk kamp mot kreften. Kjærligheten som han var omgitt av i sine siste dager var så fantastisk at ord blir fattige», heter det i uttalelsen fra barna hans.

Det blir arrangert en privat bisettelse i Monaco for ham, etter ønske fra skuespilleren selv.

- Bedre Bond enn Sean Connery

Roger Moore er mest kjent for å ha spilt den ikoniske spionen James Bond i syv filmer, og for rollene sine i tv-serier som «Helgenen» og «The Persuaders».

Skuespilleren har portrettert Bond i like mange filmer som Sean Connery (86), og begge er nærmest som James Bond-synonymer å regne.

Roger Moore spilte den berømte rollefiguren i følgende filmer: «Å leve og la dø» (1973), «Mannen med den gyldne pistol» (1974), «Spionen som elsket meg» (1977), «Måneraketten» (1979), «Kun for dine øyne» (1981), «Octopussy» (1983) og «Med døden i sikte» (1985).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer