Wenche Myhre: - Mitt sterkeste juleminne

Sangstjernen avslører hvordan hun feiret familiejul i barndommen. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I hele desember sørger Wenche Myhre (68) for å skape julestemning blant det norske folk når hun holder julekonserter sammen med Det Norske Blåseensemble.

Sangstjernen er så travel at en del av familiens juleforberedelser må tilfalle andre enn Wenche selv.

Overfor Seoghør.no røper den spreke 68-åringen at det ikke blir julebakst på henne i år, ettersom hun står på scenen så sent som 22. desember.

- Fra bestemors tid og fra mors tid, så var det jo syv sorter. Og da var det veldig viktig hver jul. Men nå så har jeg ikke den tiden lenger, til å gjøre det, innrømmer Wenche Myhre.

Se hele intervjuet med Wenche Myhre øverst i saken!

<strong>FOLKEKJÆR:</strong> Under Se og Hørs Kjendisgalla i 2014 var Wenche Myhre blant de celebre prisutdelerne.  Foto: Se og Hør
FOLKEKJÆR: Under Se og Hørs Kjendisgalla i 2014 var Wenche Myhre blant de celebre prisutdelerne. Foto: Se og Hør Vis mer

Heldigvis er den folkekjære artisten velsignet med en familie som sørger for at de tradisjonsrike kakene fortsatt bidrar til julestemningen i huset.

- Nå er jeg jo så heldig å ha svigerdøtre som tar den tradisjonen videre. Så nå får jeg lov å lukte på julehuset, og så er jeg ute og synger i stedet for å bake, sier hun lattermildt til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>HOLDER KOKEN:</strong> Wenche Myhre har vært artist i godt over 50 år, men har ingen planer om å legge opp. Her er hun avbildet sammen med Wenche Foss i Oslo i 1964.  Foto: Bjørn Finstad/ NTB Scanpix
HOLDER KOKEN: Wenche Myhre har vært artist i godt over 50 år, men har ingen planer om å legge opp. Her er hun avbildet sammen med Wenche Foss i Oslo i 1964. Foto: Bjørn Finstad/ NTB Scanpix Vis mer

Føler hun har dårlig tid

Selv om Wenche Myhres juleturné avsluttes om ikke så lenge, blir neppe 2016 mindre hektisk for artisten.

I januar er hun aktuell i programmet «Hver gang vi møtes» på TV 2, og hun er årets solist på nyttårskonserten til Halsen Musikkforening. I fjor fortalte Wenche at hun føler hun har mindre tid til å gjennomføre prosjektene sine etter at hun fikk kreftdiagnosen i 2010.

- Jeg går til kontroll hvert år, og så får jeg et OK-stempel. Da løper jeg ut for å starte på nye prosjekter. Det er en ny situasjon for meg. Jeg kan ikke planlegge i årevis framover lenger. Det tenker jeg litt over, sa Myhre til Dagbladet i 2014.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TALENTFULL DUO:</strong> Wenche Myhre og kjæresten Anders Eljas fotografert i forbindelse med konserten «En aften med Wenche og Anders» i Hamar kulturhus i november. Foto: Geir Egil Skog
TALENTFULL DUO: Wenche Myhre og kjæresten Anders Eljas fotografert i forbindelse med konserten «En aften med Wenche og Anders» i Hamar kulturhus i november. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

Jobber med kjæresten

Før årets julekonserter begynte for fullt, var Wenche Myhre på en egen turné med kjæresten Anders Eljas (62). Det er for øvrig han som er dirigent for Wenche og Det Norske Blåseensemble i «Wenches jul».

Den evigunge norske sangstjernen og den svenske komponisten er en uslåelig duo både på scenen og privat:

- Vi utfyller hverandre utrolig bra. Vi er en forlengelse musikalsk også, på alle måter. Jeg falt bare for hele Anders. Han er musikalsk og godhjertet, og nå har vi fått være sammen i 15 år, sa Wenche Myhre til Seoghør.no i august.

Se Wenche snakke om turnélivet og kjæresten med Seoghør.no på «Allsang på grensen» i høst:

LES OGSÅ: - Så skjedde dette!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer