I KJENT STIL: Wenche Foss er fremdeles en diva - og en gledesspreder. Foto: SCANPIX
I KJENT STIL: Wenche Foss er fremdeles en diva - og en gledesspreder. Foto: SCANPIXVis mer

Wenche kom i rullestol

Norges største diva trillet inn og ga sine skjønnhetstips på 90-årsdagen. Se video.

SEHER.NO: Wenche Foss (90) er fremdeles ikke helt bra etter benbruddet i oktober.

Onsdag ettermiddag ankom hun i rullestol til sin egen pressekonferanse i anledning 90-årsdagen på sin gamle arbeidsplass Nationaltheatret.

Hele Norges teaterdiva har tilbragt seks uker på et rekreasjonshjem på Toten, og det var lenge tvil om hun i det hele tatt ville være frisk nok til å delta i feiringen av sin egen 90-årsdag.

Men på tross av smerten i bena virket scenelegenden i storform og snakket villig i vei med den fremmøtte pressen.


Spørsmålene hun ble stilt var blant annet om hvordan hun har klart å holde seg så godt gjennom årene og hva som er hennes personlige beautytips.


- Nei på min tid fantes det bare to kremer, nå har man så mange. Men vi smurte oss inn da, og for å få øyevipper brukte vi en skål, stearinlys og skosverte.


- Min mor sa også alltid at det var svært viktig å ta håndkler og papir og at en vaskert seg ren av sminken. Så jeg mener det beste er alltid å være ren fra sminke før du går og legger deg, humret den flotte jubilanten.


Og hvem som har vært hennes flotteste motspiller, det er hun ikke i tvil om.


- Toralv Maurstad var min flotteste motspiller, vi har spilt så meget, sier hun.


Men på tross av at hun har fylt hele 90 år og er ved relativt god helse, synes ikke scenedronningen så fryktelig mye om det å bli gammel.


- Jeg synes vi blir for gamle her i landet. Jeg vet om mange som bare ligger og venter, sier hun og legger til at hun synes det er vondt at hun fortsatt lever når så mange venner og kolleger nylig har gått bort i relativt ung alder.


- Ja, jeg synes nesten det er litt flaut. Jeg håper at jeg går bort den dagen jeg ikke lenger kan hjelpe andre, sier hun.


Norges kanskje siste virkelig store scenediva innrømmer også at hun er nervøs for fremtiden, men vil ikke si noe i forhold til om hun gruer seg.


- Jeg er nervøs, sier hun før hun trilles bort.

Onsdag ettermiddag holdes stor fest på Nationaltheatret til ære for teaterdronningen, og en helt spesiell forestilling er også satt opp i hennes ære.


Flere celebre gjester ankom begivenheten, deriblant Pål Bang-Hansen, Henki Kolstad, Elsa Lystad, Rolv Wesenlund, Anette Hoff og Liv Ullmann. 


- Nei vi må jo bare få gratulere, og på vegne av hele filmhistorien må jeg få si at hun har alltid vært svært flott altså, sier Bang-Hansen, før han og resten av gjestene forsvinner inn til æresforestillingen.

Folkekjære Wenche Foss har spilt ved Nationaltheatret siden 1952, og deltatt i utallige filmer og teaterstykker.


Se video her:
Se bildene fra Wenches strålende karriere her: