REAGERER STERKT: Wencke Foss (92) mener Mira Craig bagataliserer kreftforskningen. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås
REAGERER STERKT: Wencke Foss (92) mener Mira Craig bagataliserer kreftforskningen. Foto: Seher.no/Kirsti ErtsåsVis mer

Wenche Foss er opprørt over Mira Craig

Vi skal være takknemlige for alle fremskritt forskningen gjør, og kreft er en grusom sykdom, sier teaterdivaen.

SEHER.NO: Wenche Foss reagerer kraftig mot Mira Craig (27) sine påstander om at negative tanker kan forårsake sykdom. Den populære teaterdivaen var en av de første til å fronte kreftsaken da hun i 1971 fikk brystkreft. Det skriver VG.

- Dette er til de grader å bagatellisere all den forskning som er gjort de siste tiårene. Vi skal være takknemlige for alle fremskritt forskningen gjør, og kreft er en grusom sykdom, sier Foss til VG.


Det var i går at Mira Craig stod frem å fortalte at hun mente at kroppen kan helbrede seg selv og at mange sykdommer skyldes negative tanker.

Craig har tidligere stilt opp for Kreftforeningen, derfor er generalsekretæren der overrasket over artistens kontroversielle utspill.

- Jeg synes det er synd at hun kommer med et slikt utspill, og jeg kan heller ikke skjønne at hun mener det. Det hun sier blir lagt merke til, sier Anne Lise Ryel til avisen.

- Vi kjenner ikke årsaken til kreft, men det skyldes ihvertfall ikke negative tanker. Positiv tankekraft kan hjelpe en med hvordan en mestrer det å stå i behandling og tiden etterpå. Men derfra til å avskrive de tradisjonelle medisinene er det som får varselllampene til å blinke. Alt må gjøres i samråd med leger, sier Ryel som selv har vært rammet av kreft.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  Jeg forstod ikke den delen