Wenche avduket troll

Teater-Norges Grand Old Lady åpnet skulpturpark.

KUNSTELSKERE: Eiendomsinvestor Christian Ringnes og Wenche Foss deler interessen for kunst. Foto: Tor Skillestad, Se og Hør
KUNSTELSKERE: Eiendomsinvestor Christian Ringnes og Wenche Foss deler interessen for kunst. Foto: Tor Skillestad, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Dette er et fantastisk tilbud til beboerne her på Løren og resten av Oslos befolkning, sa en feststemt Wenche Foss før hun trakk i tråden.

Hun var ikke alene om å beundre og skryte av de flotte skulpturene på plenene.

- De fleste innbyggerne i Oslo vet ikke hvor Løren ligger. Men nå etter at denne flotte skulpturparken er åpnet, håper jeg flere og flere vil oppdage stedet. Disse skulpturene vil gi Løren et stort løft, sa kulturminister Trond Giske (39).

Sammen med blant annet Wenche Foss (88), Kåre Conradi (34), Christian Ringnes (52) og eiendomsbaronen Olav Thon (83) åpnet han Selvaag Gruppens nye kulturpark på den tidligere militærtomta. I første omgang ble fem skulpturer avduket, men planen er at det skal komme 30 stykker. Alle har det til felles at motivene er hentet fra "Peer Gynt".

- Jeg er imponert over hvor flinke Selvaag-Gruppen er til å utsmykke områdene sine, sier en opplagt Olav Thon.

I dag bygges det i stor stil på området. Når boligene står ferdig vil 1100 nye leiligheter stå klare.

Teaterdivaen Wenche Foss hadde fått æren av å avduke en av statuene. Den forestiller en kvinne som blir båret av et troll.

- Nei så spennende! Glad det ikke er meg som henger der, utbrøt divaen gledestrålende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer