SMILER STORT: Her mottar Karsten Warholm prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SMILER STORT: Her mottar Karsten Warholm prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Andreas Fadum / Se og HørVis mer

Idrettsgallaen:

Warholm ble kongen av Idrettsgallaen

Hanket inn tre priser til under Idrettsgallaen på Hamar.

(Se og Hør): 2017 ble kan umulig bli noe annet enn tidenes år for 21-åringen fra Ulsteinvik. Nemlig Karsten Warholm, hekkeløperen som sjokkerte alle da han vant VM i London 2017.

En gigantisk prestasjon, som ikke mindre ble etterfulgt av flere seirer, gullmedaljer og norske rekorder.

Sett bort fra medaljer, har han også hanket inn en del utmerkelser i løpet av 2017.

Folkets idrettspris fra Dagbladet, Årets gjennombrudd fra det europeiske friidrettsforbundet og Aftenpostens gullmedalje er bare noen av dem.

Mindre ble det ikke da han nå mottok årets mannlige utøver, utøvernes pris og årets navn på Idrettsgallaen 2018.

Utøvernes pris hengte ekstra høyt hos hekkeløperen.

Saken fortsetter under:

RØRT: Karsten Warholm klarte ikke å holde tårene tilbake. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØRT: Karsten Warholm klarte ikke å holde tårene tilbake. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ser jeg rørt ut nå, så var det fordi jeg måtte skjære løk i pausen. Å få en pris av alle de i Norge som jobber like hardt som meg, kanskje noen jobber hardere, det er selvfølgelig ekstra stas. Alle vet hva som ligger bak, sier Warholm i takketalen.

- Det viktigste er idrettsgleden. Selv om noen går på ski eller noe annet, så har vi den gleden for idretten. Og det er det som samler oss her i dag og gir de øyeblikkene. Det er fantastisk for meg å lage et slik øyeblikk. Nå står jeg bare her og jatter og glemmer å takke. Men vi kan utvide sendinga med noen minutter. Tusen takk alle utøvere. Jeg heier på dere minst like mye som dere heier på meg, legger han til.

- Vanskelig

Se og Hør møtte Warholm under Idrettsgallaen.

- Hvordan skal du klare å toppe dette året?

- Det vil bli ganske vanskelig å toppe 2017. Det er ingen VM i 2018, så det blir vanskelig sånn sett. På den annen side kan jeg løpe fortere. Det er ikke bare snakk om å hente VM-gull, men å forbedre seg. Jeg synes jeg har gode muligheter til det, sier Warholm til Se og Hør på Idrettsgallaen på Hamar.

Warholm forteller at han prøvde å ikke ha så store forventninger til gallakvelden.

- Det er litt skuffende om jeg forventer mye, også skjer ikke det. Jeg legger lista lavt, også sier jeg meg fornøyd med 2017 uansett. Dette gjør ikke så mye utslag. Men jeg setter utrolig stor pris på det, sier han.

Nedoverbakke

Nå har Warholm mottatt så mange priser at han nesten er redd det bare kan gå nedover fra nå.

Da Dagbladet møtte han for å overrekke Folkets idrettspris før jul, spurte de om det ikke snart ble for mange priser og seirer. Man kan nesten si at i 2017 vant han alt han stilte opp på.

Saken fortsetter under:

FLERE PRISER: Karsten Warholm ble kongen av idrettgallaen hvor han mottok flere priser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FLERE PRISER: Karsten Warholm ble kongen av idrettgallaen hvor han mottok flere priser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- I utgangspunktet er jeg veldig happy for det. Jeg blir ikke lei av det på noen måte, jeg syns det er kult med hver eneste pris som blir spedd på. På den andre siden begynner jeg å lure på om jeg skal vinne alt på et år, liksom.

- Jeg begynner å føle at det bare er nedoverbakke herfra, på en måte, fortalte Warholm før jul, da Dagbladet møtte han på toppidrettssenteret i Oslo.

LES OGSÅ: Johannes Høsflot Klæbo: - Make Northug great again