KLASSISK STJERNE: Linda Lampenius begynte å spille fiolin som fem-åring og har i mange år vært en stor stjerne innen klassisk musikk. Foto: Stella Pictures
KLASSISK STJERNE: Linda Lampenius begynte å spille fiolin som fem-åring og har i mange år vært en stor stjerne innen klassisk musikk. Foto: Stella PicturesVis mer

- Vurderte å ta mitt eget liv

Den finske topp-fiolinisten Linda Lampenius ville begå selvmord.

SEHER.NO: Den finske fiolinisten Linda Lampenius (37) har vært en stjerne innen klassisk musikk siden hun var åtte år gammel, men avslører i et intervju med Aftonbladet at hun holdt på å bukke under for presset.

Linda sier hun hadde slitt med spiseforstyrrelsen bulimi i 23 år, da hun i 1999 fikk seg en ytterligere knekk i forbindelse med en rettssak mot sin USA- manager.

- Jeg var i London og det var fryktelig vanskelig. Mine forstyrrelser ble så alvorlige at jeg ble helt lammet i kroppen. Da vurderte jeg å ta mitt eget liv, sier hun.

Blondinen gjør for tiden stor suksess i den svenske utgaven av "Skal vi danse?", men glemmer ikke den tøffe tiden.

Da hun endelig oppsøkte hjelp, hevder hun at hun heller ikke ble trodd av legene.

- Jeg hadde spydd i stykker magen, og var inne for akutte magesmerter tre ganger. Jeg fortalte legene alt, men de sendte meg hjem med medisin mot magekatarr. Det var først når jeg kom til en lege som holdt på med naturmedisin, at alt løste seg, sier hun.

Nå holder Lampenius seg unna de glamorøse kjendisfestene i Stockholms partydistrikt Stureplan.

- Der er det så falskt. Jeg går heller på rockeklubber som serverer 19-kroners øl, sier hun til Aftonbladet.

LES OGSÅ: Knust etter Heaths død