Kjæresten til Therese Johaug:

Vurderte å legge opp etter kjærestens dopingdom

- Når en slik sak dukker opp, stiller du spørsmål om du i det hele tatt har lyst til å være en del av idretten.

VURDERTE Å LEGGE OPP: Da kjæresten ble dopingdømt, vurderte Nils Jakob Hoff å legge årene på hylla. Foto: NTB Scanpix
VURDERTE Å LEGGE OPP: Da kjæresten ble dopingdømt, vurderte Nils Jakob Hoff å legge årene på hylla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg var skistjernen Therese Johaug (30) tilbake på startstreken, drøye to år etter at hun testet positivt på en dopingprøve i oktober 2016.

Den mye omtalte leppeblemma ble en snakkis over hele verden, og de siste årene har slettes ikke vært lett for Therese, som blant annet måtte gi slipp på drømmen om OL-gull i Pyeongchang.

Tiden etter dopingdommen har heller ikke vært lett for kjæresten hennes, Nils Jakob Hoff (33).

I likhet med Therese er også Nils Jakob en aktiv idrettsutøver, og han er på landslaget i roing. I et intervju med Dagbladet forteller 33-åringen at kjærestens situasjon har gjort at han selv har vurdert å legge årene på hylla.

View this post on Instagram

Reklame. Flokken🐶❤️ #huaweip20pro #HuaweiNorge

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

- Når en slik sak dukker opp, stiller du spørsmål om du i det hele tatt har lyst til å være en del av idretten, når idretten kommer med slike betingelser, som gjør at vi er underlagt dette juridiske systemet, sier Nils Jakob til avisen.

- Det stiller spørsmål ved verdiene, om dette skal få lov til å ta min glede ved å drive idrett. Det har jeg kommet frem til at det ikke skal få lov til, fortsetter han.

Foreløpig er Nils Jakobs idrettskarriere satt på vent, etter at han i sommer valgte å ta seg et halvt år fri for å få fullført medisinstudiene i løpet av året. Etter fire eksamener før jul, er planen å fortsette ro-satsingen frem mot OL i Tokyo i 2020.

- VELDIG GLAD FOR THERESE: Foreldrene til Therese Johaug forteller hvordan de opplever datterens nye kjæreste, roeren Nils Jakob Hoff. Video: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer Vis mer

En viktig støtte

Therese og Nils Jakob har vært kjærester siden 2014, og deler hus på Holmenkollen. De siste årene har Nils Jakob vært kjærestens største støtte.

- Det har vært mange gode og noen tunge øyeblikk underveis, men hun har gjort en helt ekstrem innsats hele veien, sier Nils Jakob til Dagbladet.

Therese har ved flere anledninger snakket om hvor mye Nils Jakobs støtte har betydd for henne, og i oktober 2016, to uker etter dommen, hadde hun bare lovord å si om kjæresten.

STØTTESPILLER: Nils Jakob (bak til høyre) var til stede under Thereses høring i januar 2017. Foto: NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Nils Jakob (bak til høyre) var til stede under Thereses høring i januar 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tiden. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham, sa hun den gang.

Da Therese for en uke siden havnet på toppen av pallen under comebacket i skisporet på Beitostølen, var kjæresten blant dem som fikk en stor takk.

Det første møtet

Da Nils Jakob gjestet radioprogrammet «P3morgen» i juni 2014, kunne han overfor programlederne røpe hvordan han og kjæresten møttes første gang.

33-åringen kunne fortelle at det første møtet inntraff på et fly. Han hadde deltatt i rokonkurranse, og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Therese hadde sittet et par rader foran ham, og de hadde ikke pratet sammen før Nils Jakob måtte hjelpe til med et medisinsk tilfelle - da en passasjer hadde besvimt bak i flyet.

Verdensmesteren i roing fra 2013 røpet at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sa Nils Jakob med innlevelse i «P3morgen»-studioet, noe som fikk programlederne til å bryte ut i latter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer