Jamie Spears:

Vurderte å få datteren innlagt - igjen

Nye rettsdokumenter viser at Jamie Spears nylig ønsket å legge inn Britney på psykiatrisk institusjon.

VURDERING: Sangstjernens far skal nylig ha vurdert ny innleggelse. Foto: AP Photo/NTB
VURDERING: Sangstjernens far skal nylig ha vurdert ny innleggelse. Foto: AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

De siste 13 årene har Jamie Spears (69) fungert som verge for datteren Britney Spears (39). Han har sammen med advokaten Andrew Wallet vært ansvarlig for datterens personlige beslutninger, eiendeler, helse og økonomi. De senere årene har også advokaten Jodi Montgomery fungert som artistens verge.

23. juni fikk popstjernen muligheten til å vitne i retten for første gang under den pågående vergemålstriden. I den 23 minutter lange vitneforklaringen kom det frem flere sjokkerende uttalelser om 39-åringens lovpålagte vergemål.

- Jeg er traumatisert, deprimert og gråter hver dag, uttalte superstjernen blant annet, og la til at hun ønsker å saksøke familien, at hun anser vergemålet som «dumt» og at hun ikke har fått velge sin egen advokat.

Britney, som har et ønske om å helt eller delvis fjerne faren som verge, fikk imidlertid ikke medhold i retten forrige måned, og dermed er det fortsatt Jamie som delvis redegjør for sangerens personlige beslutninger.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

I nye rettsdokumenter kommer det nå frem at faren nylig vurderte å legge inn datteren på en psykiatrisk avdeling etter en oppsiktsvekkende telefonsamtale. Det melder Page Six.

«Spant ut av kontroll»

Sist måned skal nemlig Jamie ha fått en telefon fra med-vergen Montgomery som skal ha tryglet om hjelp grunnet Britneys «oppførsel» og mental helse.

Montgomery skal ha vært bekymret for at artisten ikke tok sine medisiner på riktig måte. Derfor refererte hun til 5150-loven i California som gjør at en person kan vurderes for psykiatrisk evaluering om vedkommende anses som en fare for seg selv eller mot andre.

«Montgomery følte at Spears spant ut av kontroll», fortalte Jamie Spears i en rettserklæring, ifølge nettstedet.

Senere skal imidlertid Montgomery ha påpekt at 5150-loven ikke hadde blitt nødvendig.

VERGE: Britney Spears verger skal ha vært bekymret for sangfuglens helsetilstand. Foto: AP Photo
VERGE: Britney Spears verger skal ha vært bekymret for sangfuglens helsetilstand. Foto: AP Photo Vis mer

Dette er ikke første gang Britneys far skal ha vurdert en psykiatrisk innleggelse på hennes vegne.

Tidligere innleggelse

I 2019 ble nemlig sangeren hemmelig innlagt på et psykiatrisk sykehus etter å ha slitt med mentale utfordringer som til dels skyldtes Jamie Spears store helseutfordringer - noe som skal ha gått svært hardt inn på «Toxic»-sangeren.

Innleggelsen fikk imidlertid fansen til å se rødt, og ble forløperen til dagens kjente #FreeBritney-bevegelse.

Da det kom ut at sangfuglen angivelig ble innlagt mot sin vilje, tok fansen til sosiale medier for å kreve at hun skulle «settes fri».

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

Derimot påstår Jamie Spears i de nye rettsdokumentene fra Los Angeles County Superior Court at han ikke var ansvarlig for datterens innleggelse i 2019.

I september 2019 ble det nemlig avgjort i retten at faren ikke lenger skulle være verge for annet enn Britneys økonomi.

Dette ble besluttet etter at han selv søkte om å bli fjernet fra vervet, som følge av personlig sykdom. Det var da Jodi Montgomery som tok over stafettpinnen som verge.

Jamie Spears legger til at han ikke har vært ansvarlig for datterens medisinske avgjørelser etter begynnelsen av 2018, og derfor heller ikke var grunnen til datterens innleggelse det påfølgende året.

LES OGSÅ: Stjernens snåle fobier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer