Vurderer permisjon fra jobben etter MGP-seiren

Carl Espen Thorbjørnsen skal representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen.

SEOGHØR.NO: Lørdag stakk Carl Espen Thorbjørnsen (31)  av med seieren i Melodi Grand Prix og skal dermed representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Danmark 10. mai.

Etter å ha sunget «Silent Storm» til stor applaus og gode tilbakemeldinger fra dommerne begynte stemmene å tikke inn.

- Det føles helt sinnssykt. Tusen, tusen, tusen takk til alle som har stemt. Dette var vært et eventyr fra ende til annen, sa han da han vant.

SLAPP JUBELEN LØS: - Det er en vanvittig stor ære å representere Norge. Jeg gleder meg vilt, sier Carl Espen Thorbjørnsen. Foto: FameFlynet Norway
SLAPP JUBELEN LØS: - Det er en vanvittig stor ære å representere Norge. Jeg gleder meg vilt, sier Carl Espen Thorbjørnsen. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Det er en vanvittig stor ære å representere Norge. Jeg gleder meg vilt!

- Dette har vært en fantastisk reise. Alt har vært utrolig fint, sier Carl Espen til pressen etter seieren.

En stor takk gikk også til Josefin Winther (27), som er kusinen hans og som skrev sangen.

- Hun er så utrolig flink. Dette hadde aldri gått uten henne. Dette er hennes sang. I kveld skal vi feste, sa han.

Han har foreløpig ikke tenkt så mye på hvordan seieren vil forandre livet hans.

- Det er vanskelig å si hvordan livet vil forandres, men det blir vel litt flere spillejobber framover. Jeg skal rett og slett fokusere på musikken framover. Jeg skal slippe album, og kanskje ta meg permisjon fra jobben.

Thorbjørnsen jobber til daglig som salgskonsulent i et glassmesterfirma. Han er også dørvakt på rockeklubben «Garage» i Bergen.

- Hvordan skal du forberede deg på den internasjonale finalen?

- Nå må jeg først finne meg selv igjen. Jeg skal gjøre det samme som til nå, det har fungert bra. Bare å fokusere og være målbevisst.

- Dette er helt absurd, men utrolig gøy.

Femten deltagere kastet seg i starten inn i sangkonkurransen og i løpet av tre semifinaler var det ni artister som lørdag sto igjen i finalen.

Mange ferske sangere deltok i årets konkurranse, men blant de mer profilerte var Mohamed Abdi Farah som for fire år siden tok fjerdeplassen i talentkonkurransen «X-Faktor», tidligere Donkeyboy-vokalist Linnea Dale og Elisabeth Carew som i 2010 deltok i Grand Prix med låten «Rocketfuel».

Da stemmene kom fra Østlandet gikk 23.615 poeng til Mo for «Heal», noe som var så vidt foran «Silent Storm» og «High Hopes». Fra Nord fikk imidlertid Carl Espen Thorbjørnsen «Silent Storm» flest stemmer og tok over en knapp ledelse. Fra Midt-Norge var det også Carl Espen som fikk flest stemmer - men det var bare et par tusen stemmer som skilte de tre øverste før stemmene fra Sør skulle offentliggjøres. Derfra fikk Linnea Dale med «High Hopes» sin første topp-plassering fra landsdelene.

Fra Vestlandet fikk Silent Storm soleklart flest stemmer, og dermed gikk Vestlandets egen representant av med seieren.

Carl Espen Thorbjørnsen hadde nesten ingen sceneerfaring før han meldte seg på Melodi Grand Prix etter påtrykk fra kusinen Josefine Winter (27). Mot alle odds har han blitt en forhåndsfavoritt med sangen «Silent Storm». Han deltok som siste deltager i den tredje semifinalen og ble stemt frem sammen med El Cuero og Charlie.

Sangeren fra Bergen er singel og når han fremfører sin vakre ballade går tankene til kjærlighetslivet. Han har tidligere avslørt til Seoghør.no at han har opplevd å finne og miste den store kjærligheten.

– Det må være et eller annet ved dem som gjør at jeg ønsker og strever etter å bli et bedre menneske. Jeg har hatt én sånn før. I en liten periode for tre år siden.

Så du har kjent på kjærlighetssorgen?

– Ja. Det hender at jeg tenker på det når jeg synger, innrømmer Carl Espen.

LEDET FINALEN: Jenny Skavlan og Erik Solbakken har ledet alle semifinalene. Lørdag avslørte de vinneren av Melodi Grand Prix.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
LEDET FINALEN: Jenny Skavlan og Erik Solbakken har ledet alle semifinalene. Lørdag avslørte de vinneren av Melodi Grand Prix. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Brast i gråt før hun gikk på scenen