MGP2020:

Vurderer pengekrav etter stemmekaos

Tone Damlis manager vurderer å legge frem pengekrav for MGP-finalen.

FORBANNA: Tone Damli var en av artistene som ikke gikk videre til sølvfinalen i MGP. Foto: NTB Scanpix
FORBANNA: Tone Damli var en av artistene som ikke gikk videre til sølvfinalen i MGP. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

David Eriksen (52), manager for Tone Damli (31), er like opprørt nå som da det midt i finalen lørdag ble klart at stemmesystemet sviktet.

Han sier til VG mandag morgen at det kan bli aktuelt å sende en regning til NRK for dekning av utgifter som har vært til ingen nytte.

– Noen anslått sum på samlede kostnader i forbindelse med MGP, vil jeg ikke gå ut med. Men vi holder på å vurdere steg videre med tanke på det. Man får jo ikke noen forsikring når det gjelder den økonomiske innsatsen, sier Eriksen til VG.

NRK har fått med seg pengekravet.

- Det tar vi stilling til om det kommer, og da tas direkte med David Eriksen, sier kommunikasjonsansvarlig i NRK, Natalie Sprus, til Dagbladet.

Manager for Rein Alexander vil ikke si om de vurderer det samme.

- Det er noe vi ikke ønsker å kommentere og eventuelt tar med NRK, sier Jan Erik Haglund til Dagbladet.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

Ber om mer tid

NRK har brukt mandags morgenen med å evaluere stemmekaoset som fant sted under lørdagens finale i Melodi Grand Prix.

- Vi jobber på spreng for å avklare hva som har skjedd. Fordi dette er veldig viktig for oss vil vi bruke tid nå til å finne ut av hva som har skjedd. Vi vil komme tilbake når vi vet mer og ber om forståelse for dette, sier underholdningssjef Charlo Halvorsen til Dagbladet.

Han sier at målet er at dette ikke skal skje igjen.

- Vi er trygge på at rett artist vant, men nå handler det først og fremst om at vi må lære for å sikre at tekniske problemer ikke skal overskygge en slik festaften igjen.

PREMIERE: Se Tone Damlis rykende ferske musikkvideo til MGP-låta «Hurts sometimes». Låta var med i MGP-finalen lørdag 15. februar. Video: Tobias Frøystad/ Expect Films Vis mer

Ikke videre

Tone Damli var blant finalistene som ikke stakk av med en av de fire sølvfinaleplassene. Hennes manager, David Eriksen, er blant dem som reagerer kraftig på kveldens MGP-problemer.

- Katastrofe-opplegg, sa han til Dagbladet lørdag kveld.

- Jeg kan si på vegne av de fleste her at dette ble en respektløs måte å avvikle det største TV-showet NRK har, sier Eriksen til Dagbladet og fortsetter:

- Så mye engasjerte artister og team som har brukt penger og tid på diverse kampanjer og som har engasjert i sosiale medier, og så er ikke NRK forberedt bedre enn at det er en tilfeldig plukket gjeng som skal avgjøre en finale. Dette der alt er satset på sosiale medier.

Eriksen understreker at dette ikke er fordi han ikke har sin egen artist videre.

- Det er også flere andre som også mistet muligheten. Det føles urettferdig, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Gladmelding for Tone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer