«Farmen»:

Vurderer erstatningskrav etter «Farmen»

Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen» i fjor, nå vil han at TV 2 og produksjonsselskapet skal ta ansvar.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen i fjor. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I utgangspunktet var jeg dødsdømt i den bommen, sa «Farmen»-deltaker Terje Leer (55) til Se og Hør i fjor høst.

55-åringen gikk rett i bakken under en tvekamp etter å ha vridd kneet stygt, og hylte til av smerte. Realitydeltakeren fikk raskt legehjelp på stedet, men ble fraktet videre til sykehus hvor det ble bekreftet at han hadde revet av et leddbånd.

I ettertid har det vist seg at skaden er verre enn som så.

Måtte opereres

Ett år seinere preges han fortsatt kraftig av hendelsen.

- Jeg ble operert i april og fikk da vite at korsbåndet også var røket. Så jeg ødela det, leddbånd og minisk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, forteller Leer.

LEGEHJELP: Slik så det ut da Terje Leer skadet seg under innspillingen. Han fikk raskt legehjelp på stedet og ble seinere fraktet til sykehus. Foto: Alex Iversen / TV 2
LEGEHJELP: Slik så det ut da Terje Leer skadet seg under innspillingen. Han fikk raskt legehjelp på stedet og ble seinere fraktet til sykehus. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Undersøkelser og operasjon har kostet ham dyrt, og tidligere i år skrev VG at Leer hadde fakturert Strix for drøyt 21 000 kroner. Produsent for «Farmen» i Strix, Tina Sletten, sa den gang til avisa at de hadde utbetalt beløpet på regningene de hadde mottatt fra deltakeren.

Det kom også fram at Leer ville få dekket alle kostnader han har hatt som følge av skaden han pådro seg på gården.

Tapt arbeidsfortjeneste

Når Se og Hør snakker med 55-åringen i dag, forteller han imidlertid at det ovennevnte beløpet ikke er i nærheten av nok som følge av skaden. Nå vurderer han erstatningskrav mot selskapet.

«Farmen»-profilen begrunner det ytterligere erstatningskravet med blant annet tapt arbeidsfortjeneste.

SKADET SEG: Det gikk nesten fryktelig galt da Terje Leer brukte nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Jeg har ikke kunnet jobbe fysisk siden dette skjedde, forteller Leer.

Leer mistet en lunge for et par år siden, og forteller at han gikk sykmeldt fram til «Farmen». Da han i etterkant av deltakelsen ble sykmeldt på nytt, som følge av skaden han pådro seg, førte dette til flere økonomiske problemer.

Realitydeltakeren går også ei usikker framtid i møte, ettersom han fremdeles ikke er skadefri.

Leer forteller at han risikerer å måtte gjennomgå en operasjon til som vil sette han ut av spill nok en gang, og det vil da ikke være mulig for han å jobbe som normalt.

I tillegg er 55-åringen engstelig for å bli ufør på grunn av problemene. Hvis dette blir tilfellet vil han kreve erstatning fra Strix på bakgrunn av tapt arbeidsfortjeneste.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Vil dekke alle utlegg

Jørgen Hermansen, daglig leder i Strix, synes det er veldig leit at Leer fortsatt sliter med kneskaden han pådro seg i tvekampen på «Farmen».

- Vi har hatt dialog med Terje helt siden skaden oppsto, og det har vært viktig for oss at Terje har fått den nødvendige oppfølgingen fra leger og eksperter for at han skal bli bra, sier Hermansen til Se og Hør, og fortsetter:

- Vi har også hele tiden vært klare på at vi dekker alle utlegg i forbindelse med dette, og så langt har vi dekket alle utlegg han har hatt.

Daglig leder forteller at de ikke opplever at de har noe uoppgjort med Leer, men understreker at de vil behandle alle eventuelt nye dokumenterte krav på lik linje med de vi har fått fram til nå.

- Dette har vi også snakket med Terje om i dag, sier Hermansen.

LES OGSÅ: - Kjempet i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer