Kenza Zouiten Subosic:

Vurderer bloggstopp etter hets

- Klarer ikke bestemme meg for hva jeg skal gjøre.

VIL SLUTTE: Toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic (28) vurderer å slutte med bloggen etter hets fra lesere. Foto: NTB Scanpix
VIL SLUTTE: Toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic (28) vurderer å slutte med bloggen etter hets fra lesere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I nesten 13 år har Kenza Zouiten Subosic (28) vært en av Sveriges største bloggere. Hun har nesten to millioner følgere på Instagram og 240 000 følgere på YouTube-kanalen sin.

Med sine svært offentlige kanaler er det derfor ikke så rart at kritikere til stadighet finner noe å sette fingeren på. Tidligere i høst reagerte blant annet mange av toppbloggerens følgere på antall bilder av sønnen hennes i sosiale medier.

Og nå kan det se ut til at hun har sett seg lei på kritikken og at bloggeventyret nærmer seg slutten. I hvert fall hvis vi skal tro hennes seineste kommentar på bloggen, ifølge svenske Hänt.

I midten av juni ble bloggeren og ektemannen Aleksandar Subosic (34) foreldre for første gang til sønnen Nikola. Siden fødselen har 28-åringen delt hyppig fra tida som nybakt mor med følgerne sine, men ikke alt har blitt tatt like godt imot.

View this post on Instagram

Nikola’s first JULBORD 😋🎄

A post shared by Kenza Zouiten Subosic (@kenzas) on

Upersonlig

De siste månedene har nemlig 28-åringens blogg bestått av en rekke innlegg om sønnen, i tillegg til sponsede innlegg, noe som får flere til å reagere.

Det hele starta med at en bloggleser skrev i kommentarfeltet, der leseren trekker fram hvor trist hun mener det er hvordan Kenzas blogg har utvikla seg den siste tida.

- Jeg forstår at du ikke er motivert til å blogge når stemninga her inne er så dårlig, og kommentarene du får ikke er så snille som de pleier. Men jeg tror ikke forholdet mellom deg og leserne vil bli noe bedre av at du trekker deg tilbake og kun skriver om Nikola eller betalte samarbeid, skriver leseren.

Hun påpeker også at bloggerens tekster har blitt korte og upersonlige, og etterlyser flere personlige tekster, refleksjoner og innlegg fra Kenzas hverdag.

Vurderer å legge ned bloggen

Nå har toppbloggeren svart på kommentaren, og kommer med en noe sjokkerende uttalelse.

- Du har rett. Den dårlige stemninga her får meg til å miste motivasjonen til å blogge. Det stjeler for mye av min energi og humøret mitt, og jeg har for mye annet å tenke på til å la noe som dette dra meg ned, skriver 28-åringen, og fortsetter:

- Jeg vurderer å legge ned bloggen, men vi får se. Akkurat nå står jeg et sted i midten og klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Men takk for din tilbakemelding!

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Kenza har skrevet en del personlige innlegg det siste halvåret, men som leseren påpeker handler de fleste om mammarollen og sønnen. Innleggene har fått stor oppmerksomhet, og flere ganger har hun blitt hetsa av følgerne sine.

Mye kritikk

Nylig fikk hun blant annet kritikk for kroppen sin etter at hun delte et bilde i en magetopp. Etter å ha fått drøssevis av negative kommentarer fra tilhengerne sine om at kroppen hennes ikke hadde forandret seg etter fødselen, så hun seg nødt til å svare for seg.

Det gjorde hun i et innlegg på Instagram sin historiefunksjon, der hun blant annet fortalte at magen hennes er helt annerledes sammenliknet med før hun fikk barn - og at det ikke gjør henne noe i det hele tatt.

28-åringen ble også nylig kritisert for å dele et bilde av seg selv som ammer sønnen.

- Jeg vil ikke se et nærbilde av en annen mor sin pupp. Ikke for fem flate øre. Det er smakløst og totalt unødvendig å vise fram. Å amme barnet sitt burde være noe som er privat og noe du gjør sammen med barnet ditt alene, var blant kommentarene som rant inn.

Tar seg ikke nær

Den negative oppmerksomheten fikk den svenske toppbloggeren til å svare på kritikken på Instagrams historiefunksjon, der det tydelig kom fram at 28-åringen ikke tok seg nær av de negative kommentarene.

ÆRLIG: Kenza svarte helt ærlig på kritikken hun fikk etter ammebilde. Foto: Skjermdump fra Instagram
ÆRLIG: Kenza svarte helt ærlig på kritikken hun fikk etter ammebilde. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

- Hvordan har det seg slik at amming fortsatt er støtende for så mange? Fordi samfunnet og menn har seksualisert brystene. De har tatt vekk meningen med en kvinnes bryster: Å mate barnet sitt. Bare fordi det har pågått så lenge, betyr det ikke at vi ikke bør stille spørsmål ved det, skrev blant annet Kenza.

Den svenske 28-åringen avsluttet med å fastslå at å dele slike bilder er viktig, spesielt med tanke på kommentarene som har blitt lagt igjen under ammebildet hennes på Instagram.

LES OGSÅ: Den svenske toppbloggeren mistet faren sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer