SPLITTELSEN BEKREFTET: VG kan torsdag bekrefte at suksessgruppa The Blacksheeps er splittet, og at bassist Alexander Touryguin og trommeslager Viktoria Eriksen er byttet ut.  Foto: SCANPIX
SPLITTELSEN BEKREFTET: VG kan torsdag bekrefte at suksessgruppa The Blacksheeps er splittet, og at bassist Alexander Touryguin og trommeslager Viktoria Eriksen er byttet ut. Foto: SCANPIX Vis mer

Vurderer advokat etter Blacksheeps-splittelse

- Vi akter ikke å sitte stille på sidelinjen.

SEHER.NO:  I slutten av mai begynte det å florere en rekke rykter om at suksessgruppa The Blacksheeps, som vant den norske og nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2008, skulle splittes.

Spekulasjonene startet etter at Agnete Johnsen (16) og Emelie Nilsen (17) opptrådde uten bassist Alexander Touryguin (16) og trommeslager Viktoria Eriksen (16) på et MGP-arrangement for noen uker siden.

Ifølge VG skal Emelies far, Oddleif Nilsen, ha bekreftet splittelsen overfor den samiske avisen Ságat torsdag, noe som vekker sterke reaksjoner blant Alexander og Viktorias foreldre.

Ifølge foreldrene har de ikke blitt informert om bruddet, og forteller at de synes måten det har skjedd på er uakseptabel.

- Det vi reagerer på er måten det har skjedd på. Medlemmene er fortsatt umyndige, og det er ikke bare å ringe eller sende en mail og fortelle at de ikke lenger er med i bandet. Foreldrene må også kontaktes. Vi har lagt våre sommerplaner opp etter Alexanders turnéprogram, sier Alexanders mor, Elena Touryguina, til VG. 

Etter det avisen kjenner til er foreldrene til de to nå i kontakt med en advokat. De ønsker nemlig å forhindre at de to gjenværende medlemmene kan fortsette å bruke navnet The Blacksheeps, samt at de kan opptre med tidligere utgitt materiale.

- Vi akter ikke å sitte stille på sidelinjen og se på at barna våre behandles så simpelt, sier de til Ságat.

Ifølge VG skal det også ligge en økonomisk strid i kulissene. Kilder skal ha fortalt at konflikten har pågått i lang tid, og to foreldrepar har tidligere uttalt til Sagát at de ønsket å få følge sine barn på reisene, men at de ble nektet dette. 

Emelies far, Oddleif Nilsen, benekter imidlertid at det er en økonomistrid som har ført til splittelsen, og gjennom deres rådgiver, Stein Vanebo, forteller Emelie og Agnete at det er personlige grunner til bruddet.

- Vi føler at vi på en måte har vokst fra hverandre, og det virker ikke som om vi hadde de samme målene når det gjelder bandet, sier de til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Nå splittes suksessbandet