Bahareh Letnes og Per Sandberg:

Vurderer å flytte etter hærverk

Paret må også betale tusener etter at dekkene på bilen deres ble skåret i stykker.

MARERITT: Bahareh Letnes og Per Sandberg ble utsatt for hærverk i oppkjørselen i helga. Totalt åtte bildekk ble ødelagt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MARERITT: Bahareh Letnes og Per Sandberg ble utsatt for hærverk i oppkjørselen i helga. Totalt åtte bildekk ble ødelagt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har vært noen tøffe dager for eks-politiker Per Sandberg (61) og kjæresten Bahareh Letnes (31) i Halden. Lørdag kveld ble de utsatt for hærverk hjemme etter at det tidligere på kvelden hadde oppstått festbråk på baren og hotellet de driver i sentrum av byen.

Letnes tok inn på hotellet fordi hun ikke turte å bo hjemme. Der ble hun i flere netter, men nå er 31-åringen tilbake på jobb etter festbråket og det påfølgende hærverket.

ÅPNER OPP: Da Synnøve Skarbø og programmet hennes «Synnøve rydder opp - Kjendis» besøker Per Sandberg og Bahareh Letnes, viser Sandberg stolt fram undertøysskuffen. Video: Dplay / TVNorge Vis mer

- Jeg var redd i to dager, men jeg og Per er sterke mennesker. Vi har levd med trusler i flere år, så vi er vant med det. Nå håper jeg politiet ser på saken, sier hun til Se og Hør.

Letnes og Sandberg hevder at hærverket har en klar sammenheng med festbråket i baren lørdag kveld, der flere gjester ble kastet ut grunnet dårlig oppførsel. Politiet i Halden uttalte til VG mandag at de ikke setter de to hendelsene i sammenheng.

- Jeg ble redd, så jeg tok inn på hotellet. En annen grunn til at jeg ble på hotellet, var at jeg ville passe på hotellet, også. Jeg var redd for at de skulle gjøre noe der, knuse vinduer eller noe slikt. Vi har jo opplevd innbrudd to-tre ganger også, fortsetter 31-åringen.

Hærverket - der åtte bildekk ble skjært i stykker - er nå anmeldt til politiet, men Sandberg uttalte til Se og Hør mandag at de forventer at saken vil bli henlagt.

HØYLYTT: Per Sandberg settes ut av snorkingen til «Farmen»-kameraten Mímir Kristjánsson. Video TV 2 Sumo Vis mer

Vurderer å flytte

Letnes har nå flyttet tilbake til huset igjen, men innrømmer at hun ikke føler seg hundre prosent trygg hjemme. De lufter tanken om å muligens flytte til et nytt sted - med hemmelig adresse. Grunnen er at de har opplevd lignende hendelser tidligere, som gjør at de ikke føler seg trygge der de nå bor.

- Er det noe jeg angrer skikkelig på, er det at jeg og Per fra starten av ikke hadde hemmelig adresse. Alle vet hvor vi bor, og det er enkelt å finne adressen og telefonnumrene våre. Vi elsker å være folkelige og være sosiale på jobb, men det er dessverre noen som utnytter det, sier 31-åringen til Se og Hør.

Hun fortsetter:

- Vi vurderer å flytte til hemmelig adresse, men noe flytting er ikke bestemt enda.

BAR: Bahareh Letnes og Per Sandberg driver bar og hotell i Halden sentrum. Foto: Morten Eik / Se og Hør
BAR: Bahareh Letnes og Per Sandberg driver bar og hotell i Halden sentrum. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Letnes sier at hun og Sandberg har opplevd mye bråk i baren siden de startet opp i fjor vår. Men det er første gang det har gått så langt som det gjorde denne gangen. Lokalmiljøet og andre folk har dessuten tilbudt seg å stille opp for samboerparet.

- Det har vært mange støttende meldinger etter det som har skjedd. Folk har tilbudt husrom og å låne ut hyttene sine. Folk har til og med tilbudt seg å være vakt for oss. Vi er veldig takknemlige for slike meldinger, men dette må vi rydde opp i selv, forklarer 31-åringen.

«CHARTERFEBER»: Mange gledet seg til å se Per Sandberg og Bahareh Letnes i «Charterfeber». Video: Viafree Vis mer

Økonomiske konsekvenser

Bahareh Letnes synes det er trist at noen få utagerende gjester ødelegger for de andre gjestene, utestedet - og de ansatte.

- Vi jobber så hardt, i mange timer hver eneste dag. Og disse coronatiltakene og økonomiske problemene gjør at man blir sliten, man må jobbe mye mer ekstra. Det er mange gjester som ikke aksepterer tiltakene, som tror det er våre regler. For eksempel er det ikke lov å skjenke ved baren, det måtte jeg si til den samme gjesten ti ganger, sier hun om opptakten til bråket lørdag kveld.

Hun tok selv kontakt med politiet da en av gjestene skal ha blitt voldelig. Letnes og Sandberg tror at gjengen hevnet seg ved å skjære i stykker dekkene på bilen deres etter at de ble kastet ut fra utestedet.

Bilen er nå på verkstedet, der de fire dekkene blir skiftet.

REDNINGEN: Det er ett øyeblikk som ble redningen for Bahareh Letnes etter et tungt 2018. Video: TV3/Rød Løper Vis mer

- Vi må betale fem tusen i egenandel og resten dekkes av forsikringen. Bilen er på verkstedet nå. Jeg er glad bobilen ikke sto i oppkjørselen også. Da hadde det kostet enda mer, sier hun til Se og Hør.

Bar-bråket i helga har også ført til tapte inntekter, ifølge Letnes.

- Alle samarbeidet for å rydde opp kaoset lørdag kveld. Det var to timer der vi så å si ikke fikk servert alkohol i det hele tatt.

Halden Arbeiderblad skrev tirsdag at politiet ser etter mulige vitner etter en voldshendelse utenfor baren lørdag kveld. Da ble en person slått ned og sparket i hodet. Så langt har politiet tre siktede og en mistenkt i saken, opplyser politiførstebetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon.

Halden politistasjon opplyser til Se og Hør onsdag at det foreløpig ikke har blitt opprettet sak etter hærverket hjemme hos Sandberg og Letnes.

LES OGSÅ: Gir et sjeldent glimt av tvillingene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer