"NORDENS VIKTIGSTE BLOGG": Martine Aurdal er full av lovord om 17 år gamle, svenske Isabellas bloggnettside. Foto: Faksimile Blondinbella.se
"NORDENS VIKTIGSTE BLOGG": Martine Aurdal er full av lovord om 17 år gamle, svenske Isabellas bloggnettside. Foto: Faksimile Blondinbella.seVis mer

Voldtatt på skoletur i Danmark

Svensk tenåringsblogger fikk Martine Aurdal til å skrive om overgrepet.

SEHER.NO: Den profilerte feministen og journalisten Martine Aurdal (29) har fått en ny heltinne - den svenske tenåringsbloggeren Blondinbella (17), som nylig fortalte sine lesere at hun hadde blitt utsatt for en ferievoldtekt.

Historien inspirerte Martine til selv å ta bladet fra munnen om en 13 år gammel hendelse, i spalten "Fritt ord" i Dagbladet Magasinet lørdag.

"Selv hadde jeg bestemt meg for aldri å skrive om det", skriver den tidligere Ny Tid-redaktøren, nåværende Dagbladet-journalisten.

Hun forklarer:

"Jeg har vært redd for at denne erfaringen kan brukes mot meg, at mine motiver vil mistenkeliggjøres og mine vurderinger reduseres. Særlig redd er jeg for offerrollen."

Så forteller den kjente skibenten Dagbladet Magasinets lesere hva som skjedde.

"Jeg var 16 år og på forsida av denne avisa. Voldtatt på skoletur i Danmark. Innen jeg landet, visste hele byen at det var meg det gjaldt."

Martine Aurdal skriver at hun bestemte seg for å gjemme tårene, rette ryggen og gå videre.

"Det gikk sånn passe. En sang, et skeivt ord eller en uønsket berøring kunne når som helst sette meg totalt ut av spill. Jeg hadde angst for min egen kropp", skriver 29-åringen.

Og til bloggerjenta Blindinbella, som egentlig heter Isabella, har hun følgende beskjed:

"Det du skriver er viktig for mange. Skriv ditt liv"

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no!