Ariel Winter:

Vokste opp i rampelyset: - Det var tøft

Var bare elleve år da hun fikk rollen som Alex Dunphy i «Modern Family».

TIDLIG I RAMPELYSET: Ariel Winter (nummer to fra høyre) ble en del av «Modern Family» allerede som elleveåring. Å vokse opp i rampelyset mener hun har vært tøft. Foto: NTB scanpix
TIDLIG I RAMPELYSET: Ariel Winter (nummer to fra høyre) ble en del av «Modern Family» allerede som elleveåring. Å vokse opp i rampelyset mener hun har vært tøft. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere har opplevd å bli kjent i ung alder, for så å måtte vokse opp i søkelyset foran en hel verden. Blant dem er Ariel Winter (22), som for alvor slo gjennom som skuespiller da hun landet rollen som Alex Dunphy i situasjonskomedien «Modern Family» i 2009.

På tidspunktet var skuespilleren bare elleve år, og hadde dermed en hel ungdomstid foran seg. Hun skulle bli nødt til å lære, feile og vokse opp med millioner av øyne rettet mot seg - og det har ikke bare vært enkelt.

Nå snakker 22-åringen ut om hvordan hun opplevde å vokse opp i en allerede krevende bransje, og hvordan det har påvirket henne å bli kjent i tidlig alder.

Ikke ideelt

I februar ble den ellevte og siste sesongen av «Modern Family» ferdig innspilt, og skuespillerne måtte ta farvel etter elleve år som kolleger. I et intervju med People Magazine snakket Ariel Winter nylig ut om hvordan komiserien forandret livet hennes og hvordan det var å bli oppdaget i en så ung alder.

- Det er ikke veldig enkelt, fordi folk tror at bare fordi du er på tv, så har de krav på å være en del av livet ditt, forteller hun til magasinet.

BARNESTJERNE: Ariel Winter ble kjent skuespiller allerede som 11-åring. Her avbildet i 2009. Foto: NTB scanpix
BARNESTJERNE: Ariel Winter ble kjent skuespiller allerede som 11-åring. Her avbildet i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Livet ble heller ikke nødvendigvis noe enklere da sosiale medier ble en den av folks hverdag. Winter mener nemlig at det ga folk enda en plattform å kritisere henne på.

- Det var tøft, fordi jeg føler at jeg begynte med sosiale medier i begynnelsen da det startet å bli en greie. Jeg var veldig ung, og folk hadde akkurat funnet ut hvordan man kunne bruke det til å henge ut folk på nett. Det var tøft å gå gjennom alle mine kleine stadier, alle de forskjellige stadiene, for jeg har virkelig forandret meg mye i løpet av elleve år, forteller hun til People.

Winter har i løpet av årene fått stor oppmerksomhet for kroppen sin, da blant annet for brystpartiet sitt. Hun utviklet nemlig kvinnelige former i svært ung alder, noe som ikke akkurat ga skuespilleren mindre oppmerksomhet.

Etter hvert ble det et problem for 22-åringen, som i en alder av 17 år bestemte seg for å ta brystreduksjon, blant annet på grunn av ryggsmerter.

Vis mer

Over flere år fikk skuespilleren krenkende og ubehagelige kommentarer om kroppen slengt etter seg på sosiale medier. Dette mener hun selv var lite gunstig.

- Det var definitivt ikke gunstig å ha millioner av mennesker som føler at de har rett til å kommentere utseendet mitt eller hva jeg gjør og ting som det. Så jeg tror ikke at det er ideelt, forteller hun videre, og legger til:

- Jeg er selvsagt takknemlig for at jeg får drive med det jeg gjør, og fikk muligheten til det, men jeg tror at å vokse opp på tv og foran millioner med sosiale medier er litt tøft.

Hetset som elleveåring

Winter har flere ganger vært åpen om en tøff tid i rampelyset. I 2017 fortalte hun blant annet til Entertainment Tonight at hun allerede som elleveåring, i første sesong av «Modern Family», opplevde å bli hetset for sitt ytre.

- Vi ble en del kritisert, særlig jeg siden jeg var den yngste jenta i serien. Det var hardt, sier hun til nettstedet.

22-åringen lot seg likevel ikke knekke, da hun fikk god hjelp til å takle kritikken av medskuespillerne Sofia Vergara (47) og Julie Bowen (50), som henholdsvis spiller karakterene Gloria Delgado-Pritchett og Claire Dunphy.

FIKK STØTTE: Julie Bowen og Sofia Vergara ble redningen da Ariel Winter ble hetset. Her er hun avbildet med de to og Sarah Hyland, som også har en rolle i serien. Foto: NTB scanpix
FIKK STØTTE: Julie Bowen og Sofia Vergara ble redningen da Ariel Winter ble hetset. Her er hun avbildet med de to og Sarah Hyland, som også har en rolle i serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Tv-serien hjalp meg mye. Jeg var omringet av så mange fantastiske mennesker som var støttende, og som virkelig ville jeg skulle lykkes, sa hun til Entertainment Tonight.

Ifølge Daily Mail ble hetsende ord som «merkelig», «verdiløs» «feit» og «stygg» skrevet om henne på Twitter.

LES OGSÅ: Ser rødt: - Ta deg sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer