Angelina Jordan:

- Vokst opp foran øynene på folk

Nå er Angelina Jordan tilbake i Norge.

I NORGE: Angelina Jordan står på scenen for første gang på tre år under årets «Allsang på grensen». Foto: Morten Eik / Se og Hør

I NORGE: Angelina Jordan står på scenen for første gang på tre år under årets «Allsang på grensen». Foto: Morten Eik / Se og Hør

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått åtte år siden Angelina Jordan (16) rørte hele Norge da hun sang seg til seier i «Norske talenter».

Da var hun bare åtte år gammel. Nå er hun blitt 16 og er bosatt i Los Angeles, hvor hun jobber med musikk. For første gang på tre år er hun tilbake i landet hun vokste opp, og møter Se og Hør før hun skal på scenen på «Allsang på grensen».

- Det er så lenge siden jeg har vært her nå, det er så koselig å være her igjen! Jeg har mange gode minner herfra, sier hun om å være tilbake i Norge.

Siden sist forteller hun at hun har jobbet mye med musikk, og at hun jobber med sitt første album som består av musikk hun selv har skrevet.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: NBC «America´s Got Talent» Vis mer

- Jeg skriver dype sanger, det handler om historieformidling for meg. Litt om kjærlighet og sånn, sier hun og fniser litt før hun legger til at hun henter inspirasjon både fra sitt eget liv og fra folk rundt henne.

- Lytterne vil gjerne høre hva teksten handler om, sier artisten videre.

Vokst opp på scenen

Siden karrieren skjøt i været etter «Norske Talenter» har Jordan satset på en karriere innen musikk.

- Jeg har omtrent vokst opp foran øynene på folk og på scenen, sier den unge, men likevel svært erfarne artisten.

I 2020 signerte hun med plateselskapet Republic Records, og der er hun i godt selskap. Plateselskapet huser nemlig også artister som Taylor Swift (32), The Weeknd (32) og Stevie Wonder (72).

Allerede da hun var åtte år gammel ble hun også spådd til å bli «den nye Amy Winehouse», skrev Daily Mail da.

Jordan har fått dedikerte fans som følger henne gjennom karrieren - tydeligvis også til Halden. Under hennes opptreden på «Allsang på grensen» skal det ha vært flere som reiste fra andre steder i verden for å se på det som skulle bli hennes første opptreden på flere år.

SYNGER: Angelina Jordan er 178 cm høy, men her står hun på scenen på Allsang på grensen og ser derfor mye høyere ut enn alle andre. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SYNGER: Angelina Jordan er 178 cm høy, men her står hun på scenen på Allsang på grensen og ser derfor mye høyere ut enn alle andre. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Skisserer sine egne klær

Det har vært mye nysgjerrighet knyttet til den unge jenta med den store stemmen. Til Se og Hør forteller 16-åringen at hun gjør mye «sånne vanlige ting» ved siden av musikk.

- Jeg gjør masse annet også. Jeg elsker å henge med venner, og jeg er veldig nær familien min. Særlig lillesøsteren min, hun er den beste.

Det er allerede kjent at Jordan er en kreativ jente, og at hun både tegner og maler mye når hun ikke jobber med musikk. Nå avslører hun at hun også er mote-interessert og skisserer sine egne klær.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

- Jeg elsker fashion, og pleier å tegne hvordan jeg vil ha klærne mine. Noen ganger får jeg spesiallaget en kjole eller en dress etter tegningene. Så jeg skisserer litt av mine egne ting, forteller hun.

Hun utdyper med at det hun tar på seg representerer hennes musikk og hvem hun er på scenen. Det er en av grunnene til at klærne er så viktig.

Allikevel er det musikken som står hjertet hennes nærmest, og hun forteller at hun er takknemlig for muligheten hun har fått.

- Det er en ære å ha denne muligheten når jeg er så ung. At mennesker vil høre på musikken min er det største som har skjedd meg.

Hun er bevisst over sitt store ansvar, og forteller at det betyr mye å ha en stemme for folk.

- Jeg vil gi tilbake og hjelpe andre.

LES OGSÅ: Slutt etter 16 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer