VAR SYK: Ifølge RadarOnline viser obduksjonsrapporten til Robin Williams at han trolig led av tidlig demens som kan assosieres med Parkinsons sykdom - som han også led av. Her er han avbildet på Creative Arts Emmy Awards i 2010.  Foto: Stella Pictures
VAR SYK: Ifølge RadarOnline viser obduksjonsrapporten til Robin Williams at han trolig led av tidlig demens som kan assosieres med Parkinsons sykdom - som han også led av. Her er han avbildet på Creative Arts Emmy Awards i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Viste tegn på tidlig demens

Obduksjonsrapporten til filmstjernen Robin Williams er klar.

Publisert

SEOGHØR.NO: I august ble skuespiller Robin Williams funnet død i sitt eget hjem, 63 år gammel.

Nå er filmstjernens obduksjonsrapport klar, melder flere amerikanske medier, deriblant AP.

Williams slet med rus- og alkoholproblemer i perioder av livet og hadde et opphold på en rehabiliteringsklinikk kort tid før han døde, for å opprettholde edrueligheten sin.

Obduksjonen viste at han verken hadde alkohol eller ulovlige legemidler i kroppen da han tok sitt eget liv. Ifølge sheriffkontoret i Marin County, California hadde Williams tatt reseptbelagte medisiner før han døde, men kun i forsvarlige mengder. 

Oscar-vinneren hadde to typer antidepressiva, Parkinsons-medisin og koffein i kroppen på dødstidspunktet. Rettsmedisineren fastslo at Robin Williams døde for egen hånd, av kvelning, melder AP.

IKONISK: Robin Williams i rollen som John Keating i «Dead Poets Society» fra 1989, en rolle som sikret ham både en Oscar- og en Golden Globe-nominasjon. Foto: Stella Pictures
IKONISK: Robin Williams i rollen som John Keating i «Dead Poets Society» fra 1989, en rolle som sikret ham både en Oscar- og en Golden Globe-nominasjon. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Rammet av sykdom

«Good Will Hunting»-stjernens kone, Susan Schneider, har fortalt at 63-åringen slet med depresjon og angst før han døde, i tillegg til en fersk Parkinson-diagnose.

Han skal også ha vist tydeligere tegn på paranoia i perioden før han tok livet sitt, heter det i obduksjonsrapporten ifølge AP.

Legejournaler bekreftet at han fikk Parkinson-diagnosen i november i fjor, men at han hadde hatt symptomer siden 2011, deriblant skjelving i venstre arm og bevegelseshemming i venstre hånd. Den medisinske behandlingen han fikk fra mai i år førte til at symptomene bedret seg noe, står det videre i obduksjonsrapporten.

Nå viser det seg at Williams også viste tidlige tegn på demens mot slutten av livet, skriver RadarOnline

Nerveskader i hjernen som ble avdekket under obduksjonen støtter diagnosen diffus demens med lewylegemer, ifølge obduksjons- og toksikologirapporten nettstedet har fått tilgang på.

STØTTE: De tre siste årene han levde var Robin Williams gift med Susan Schneider. Her er paret avbildet sammen på «Happy Feet 2»-premieren høsten 2011, da de var nygifte. Foto: Stella Pictures
STØTTE: De tre siste årene han levde var Robin Williams gift med Susan Schneider. Her er paret avbildet sammen på «Happy Feet 2»-premieren høsten 2011, da de var nygifte. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Demens med lewylegemer ligner demens ved Alzheimers sykdom, og kan ha symptomer som blant annet deliriumsepisoder, bevegelsesforstyrrelser, vrangforestillinger og depresjon. Det er uklart om sykdommen er en undergruppe av Alzheimers eller en mellomting mellom Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Sykdommen rammer oftest mennesker mellom 60 og 80 år og utvikler seg vanligvis raskere enn Alzheimers, ifølge Store medisinske leksikon.

Ifølge RadarOnline kjente Williams altså ikke til demensen da han døde, men han skal ha hatt søvnproblemer og vært urolig som følge av problemer med angst og Parkinsons. 

LES OGSÅ: Williams' aske ble spredd i sjøen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer