Hadia Tajik:

Viste sin kjærlighet på politikerfest

Hyllet Martin Kolberg.

PENT PAR: Hadia Tajik og Kristian Skard dukket opp sammen på 70-årsfeiringen til Martin Kolberg på Stortinget. De hadde ingen problemer med å vise sin kjærlighet for hverandre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PENT PAR: Hadia Tajik og Kristian Skard dukket opp sammen på 70-årsfeiringen til Martin Kolberg på Stortinget. De hadde ingen problemer med å vise sin kjærlighet for hverandre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i november at det ble kjent at Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (35) var i et forhold med journalist Kristian Skard (47). De to fant tonen under en hagefest i sommer, og ble etter hvert et par.

Siden nyheten ble kjent, har de to vist seg fram ved en rekke anledninger. Blant annet var de sammen under utdelingen av Nobels fredspris, og for kort tid siden ble de observert i festlig lag på et utested i Strøget i Oslo, da Skard feiret sin bursdag.

Tirsdag ble de fotografert sammen igjen, da de deltok på feiringen av politikerlegenden Martin Kolbergs 70-årsdag på Stortinget.

KYSS: Skard kysset kjæresten på festen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KYSS: Skard kysset kjæresten på festen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- En hedersmann

Duoen så nyforelsket ut under feiringen, og ble blant annet fotografert kyssende.

Sammen med kjæresten koste hun seg under arrangementet, kan hun fortelle i en kommentar til Dagbladet. Mye av det skyldtes mannen de hadde møtt opp for å feire.

- Martin Kolberg er en hedersmann, og det var en ære å få være toastmaster på den formelle markeringen av 70-årsdagen hans. Som partisekretær var han en sterk strateg, og i dag er han en vandrende påminnelse om at det er det som talerør for vanlige arbeidsfolk at Arbeiderpartiet vil finne sin suksess, skriver hun i en tekstmelding.

Tajik og Skard var ikke de eneste gjestene som var til stede under arrangementet. Flere av Arbeiderpartiets mest kjente politikere hadde møtt opp, deriblant partileder Jonas Gahr Støre (58) og flere veteraner.

JUBILANTEN: Martin Kolberg holdt tale under sin egen, ærverdige feiring tirsdag ettermiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JUBILANTEN: Martin Kolberg holdt tale under sin egen, ærverdige feiring tirsdag ettermiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Bak Giske-avsløringene

- Det var første gangen vi hadde en samtale som ikke var avmålt og jobbrelatert. Og vi snakket sammen nesten hele kvelden, og jeg ble overrasket over hvor fint jeg syntes det var. Hvor lett samtalen gikk. Og hvor riktig det føltes, fortalte Tajik til VG om forholdet i november.

Etter hagefesten begynte det å gå rykter om forholdet, som altså viste seg å stemme.

Sammen med makker Tore Gjerstad var det Kristian Skard, ved hjelp av anonyme kilder i Arbeiderpartiet, som først slo fast at det var kommet varsler mot Trond Giske. Saken endte med å koste Giske nestledervervet og plassen i sentralstyret.

Har vært gift tidligere

Både Tajik og Skard har tidligere vært gift. Sistnevnte tok ut separasjon fra sin tidligere kone i fjor vinter, mens Tajik og hennes eksmann, Høyre-politiker Stefan Heggelund, tok ut skilsmisse i februar 2016.

- Vi er begge dypt private personer og ønsker ikke å dele dette. Men vi forstår at fordi begge har synlige offentlige verv, vil det bli kjent før eller seinere uansett, skrev de to stortingsrepresentantene fra Høyre og Arbeiderpartiet i en felles kommentar til NTB den gang.

Duoen møtte hverandre over et shuffle board på utestedet Tilt i Oslo, og i desember 2012, samme året som Tajik ble kulturminister, bekreftet de at de var et par.

Til tross for at de tilhørte vidt forskjellige partier, sa de til Dagbladet den gang at de var enige om å være uenige på enkelte områder.

- Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, fortalte Tajik.

LES OGSÅ: Frykter for karrieren etter sjokk-dokumentaren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer