Meghan Markle og prins Harry:

Viste seg for første gang etter gladnyheten

Prins Harry viste fram sin utkårede etter nyheten om forlovelse.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Det har vært en hektisk dag for det britiske kongehuset. Mandag kunngjorde Kensington Palace at prins Harry (33) og Meghan Markle (36) skulle gifte seg, og i ettermiddag viste det nyforlovede paret seg for første gang.

Et enormt pressekorps hadde dukket opp for å få med seg begivenheten, og flere medier sendte direkte utenfor Kensington.

NYFORLOVEDE: Prins Harry og Meghan Markle så svært forelskede ut da de møtte pressen mandag. Foto: NTB scanpix
NYFORLOVEDE: Prins Harry og Meghan Markle så svært forelskede ut da de møtte pressen mandag. Foto: NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om frieriet var romantisk, kunne prinsen fortelle at det var romantisk.

- Selvfølgelig var det det, fortalte han.

Meghan Markle fortalte at hun var veldig glad, og viste fram ringen. Ifølge ITVs kongehusekspert, Chris Ship, er ringen laget av tre forskjellige steiner. En fra Botswana og to fra Dianas personlige smykkesamling.

Det betyr at det var sannhet i ryktene om at prinsen skulle hedre sin avdøde mor med hans steiner.

Saken fortsetter under bildene.

GIFTER SEG: Til våren blir prinsen og skuespilleren rette ektefolk. Foto: NTB scanpix
GIFTER SEG: Til våren blir prinsen og skuespilleren rette ektefolk. Foto: NTB scanpix Vis mer
BLING: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen. Den består av tre steiner - en fra Botswana og to fra Dianas personlige smykkesamling. Foto: NTB scanpix
BLING: Prins Harry hedrer sin avdøde mor med forlovelsesringen. Den består av tre steiner - en fra Botswana og to fra Dianas personlige smykkesamling. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er for øvrig her Harry og hans utkårede skal bo. I pressemeldingen tidligere i dag sto det at det kommende ekteparet skal bo i Nottingham Cottage, som er en del av palasset.

Nyheten om at prins Harry skal gifte seg med sin amerikanske skuespiller-kjæreste ble kunngjort av det britiske kongehuset klokka 11 i formiddag.

STINN BRAKKE: Et svært pressekorps hadde møtt opp for å få med seg det nyforlovede paret. Foto: NTB scanpix
STINN BRAKKE: Et svært pressekorps hadde møtt opp for å få med seg det nyforlovede paret. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Hans Kongelige Høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», het det i en meldingen fra kongehusets residens, Kensington Palace.

Det kommende giftermålet, som vil finne sted i London til våren, er godkjent av både dronning Elizabeth (91), øvrige familiemedlemmer og Markles foreldre. I meldingen fra Kensington står det at paret gleder seg over å kunngjøre forlovelsen. Det er ikke kjent hvem som fridde, men kongehuset opplyser at prins Harry forlovet seg tidligere denne måneden.

MØTTE PRESSEN: Harry og Meghan holdt godt rundt hverandre etter at de hadde møtt pressen sammen mandag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Harry og Meghan holdt godt rundt hverandre etter at de hadde møtt pressen sammen mandag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORELSKET: Harry og Meghan så svært forelsket ut da de møtte pressen i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Harry og Meghan så svært forelsket ut da de møtte pressen i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harry har også spurt kjærestens foreldre om lov, sto det i kunngjøringen. Det har det gått rykter om i flere måneder, og det står ikke noe i annonseringen om når han spurte svigerforeldrene.

- Vi er utrolige glade på deres vegne. Datteren vår har alltid vært en snill og elskverdig person. Å se henne sammen med Harry, som deler samme kvaliteter, er en kilde til stor lykke for oss som foreldre, sa foreldrene til Markle i en uttalelse og fortsatte:

- Vi ønsker den et liv fylt med lykke og vi gleder oss på vegne av framtiden deres sammen.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, fortalte tidligere i dag at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, sa Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, la hun til.

LES OGSÅ: 70 år med intriger, romantikk og plikter