FÅR ROS: Plan Norge roser Tones egenskaper som omsorgsperson. Her er hun sammen med sitt fadderbarn Yontha i Sierra Leone i 2009. Foto: Plan Norge / Erik Thallaug
FÅR ROS: Plan Norge roser Tones egenskaper som omsorgsperson. Her er hun sammen med sitt fadderbarn Yontha i Sierra Leone i 2009. Foto: Plan Norge / Erik ThallaugVis mer

Viste mammakunstene med vesle Yontha

- Tone hadde masse omsorg og morsinstinkt.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld ble artist Tone Damli Aaberge mor til en liten jente.

Lykkeønskningene har vært mange, og organisasjonen Plan Norge er blant de mange som ønsker å sende sine gratulasjoner.

- Vi i Plan Norge ønsker å sende våre lykkeønskninger til Tone Damli Aaberge som har blitt mamma til en jente!, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge til Se og Hør.

Tone har vært Plan-fadder siden 2009. Da reiste hun til Sierra Leone i regi av organisasjonen, og møtte fadderbarnet Yontha for første gang.

- Det var tydelig at Tone hadde masse omtanke for barn og morsinstinkt allerede da, sier organisasjonen til Se og Hør.

Se filmen fra Tones første møte med fadderbarnet her.

(saken fortsetter under bildet)

GOD INNSATS: Takket være Tones innsats har fadderbarnet og familien et bedre liv. Foto: Plan Norge/Erik Thallaug
GOD INNSATS: Takket være Tones innsats har fadderbarnet og familien et bedre liv. Foto: Plan Norge/Erik Thallaug Vis mer

Håper datteren skriver brev til fadderbarnet

Thommessen skryter av artistens engasjement og håper Tone vil videreføre sin omtanke for verdens fattigste barn til datteren.

- Kontakten med fadderbarnet er en viktig del familielivet og verdiene til mange mennesker i Norge. Vi håper jo at den lille datteren får være med å skrive brev til Yontha når den tid kommer, sier Thommesen til Se og Hør.

Under tv-sendingen «Idol gir tilbake» på TV 2 i fjor fikk Tone seg en tårevåt overraskelse da hun fikk videohilsen fra fadderbarnet Yontha på direkten. Se innslaget da Tone bryter ut i gråt her.

LES OGSÅ: Hva skal barnet hete?