Jakob Schøyen Andersen:

Viste frem kjæresten på rød løper

- Jeg skal sørge for å skremme henne dobbelt så mye.

PREMIEREKLARE: Jakob Schøyen Andersen hadde med seg kjæresten på den røde løperen fredag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIEREKLARE: Jakob Schøyen Andersen hadde med seg kjæresten på den røde løperen fredag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den nye, norske skrekkfilmen «De dødes tjern» hadde premiere på Colosseum kino i Oslo fredag kveld, var Jakob Schøyen Andersen (29) et selvsagt navn på gjestelista. Han er nemlig en av hovedrolleinnehaverne, og har rollen som Bernhard i filmen.

Med seg på den røde løperen hadde Schøyen Andersen kjæresten Caroline Navestad (26). De har vært sammen i litt over ett år, og kunne til Se og Hør røpe hvordan de traff hverandre.

- Vi møttes på gata, i Torggata på en helt vanlig hverdag, sier Navestad.

Duoen er også samboere.

Navestad, som er utdannet danser ved Ballettakademien i Stockholm, gledet seg stort til å se filmen, selv om hun ikke liker skrekkfilmer. Schøyen Andersen hadde imidlertid planen klar for hvordan han skulle «passe på» henne under visningen.

- Jeg skal sørge for å skremme henne dobbelt så mye, lo komikeren.

KJÆRESTER: Schøyen Andersen og Navestad gledet seg til premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Schøyen Andersen og Navestad gledet seg til premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- En morsom utfordring

Filmen som i kveld hadde premiere er en nyinnspilling av «De dødes tjern» fra 1958, som var inspirert av romanen med samme navn - skrevet av forfatter André Bjerke i 1942.

En vennegjeng reiser til familiehytta til rollefiguren Lillian, spilt av Iben Akerlie (31) for å ta farvel med hytta og selge stedet - men etter ankomst begynner brått mystiske ting å skje.

PREMIEREKLARE: Iben Akerlie, Jakob Schøyen Andersen og Sophia Lie på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIEREKLARE: Iben Akerlie, Jakob Schøyen Andersen og Sophia Lie på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I tillegg til Jakob Schøyen Andersen og Iben Akerlie, er Sophia Lie, Patrick Walshe McBride, Jonathan Harboe, Elias Munk og Ulrik von der Esch på rollelista. Å ha roller i nyinnspillingen av filmklassikeren, synes de to førstnevnte var gøy.

- Det var veldig, veldig hyggelig. En morsom utfordring, fortalte Schøyen Andersen, som for øvrig er sønnen til komiker Hege Schøyen (62) og jazzbassist Arild Andersen (74).

KJENTE FORELDRE: Jakob Schøyen Andersen er sønnen til Hege Schøyen og Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJENTE FORELDRE: Jakob Schøyen Andersen er sønnen til Hege Schøyen og Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Filmen ble spilt inn i fjor sommer, ved et tjern langt inn i Krokskogen.

- Det var helt fantastisk. Beste sommeren i livet, også var det så varmt, det var så deilig, sa Akerlie, før Schøyen Andersen kastet seg på:

- Det var den 30-graders-sommeren, så vi gikk rundt og svetta hele tida.

Ingen av de to har sett originalfilmen, men det har derimot Sophia Lie.

Terningkast to

Filmen har fått noe lunkne tilbakemeldinger fra anmelderne, og nå gjenstår det altså å se hva det norske kinopublikummet vil synes.

Dagbladets anmelder har trillet en toer på terningen, og oppsummerer «De dødes tjern» som en «standard dusinvareskrekkfilm, ikke den særegne skogsgrøsseren den kunne vært», som en «bortkastet mulighet».

VG og NRKs Filmpolitiet har på sin side gitt filmen en treer på terningen.

LES OGSÅ: Caroline Berg Eriksen håvet inn millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer