Christina Applegate:

Viste ansikt etter sykdomsbeskjeden

- Jeg har en sykdom!

GRÅTKVALT: Skuespilleren leverte en tårevåt tale til de oppmøtte. Foto: Ouzounova/Splash / SplashNews.comSplash News and PicturesLos Angeles / NTB
GRÅTKVALT: Skuespilleren leverte en tårevåt tale til de oppmøtte. Foto: Ouzounova/Splash / SplashNews.comSplash News and PicturesLos Angeles / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har Christina Applegate (50) åpnet seg mer om livet med diagnosen multippel sklerose. Det var i 2021 hun først røpet for offentligheten at hun hadde fått sykdommen.

Multippel sklerose, også kjent som MS, er ifølge Helsedirektoratet en alvorlig sykdom som hovedsakelig rammer unge voksne.

Hun beskrev det den gangen som en tøff reise, men var tydelig på at diagnosen ikke skulle stanse henne.

«Som vi alle vet, veien fortsetter», skrev hun.

Nå har filmstjernen blitt beæret med en stjerne på «Hollywood Walk of Fame», og viste seg i den forbindelse offentlig for første gang siden hun fikk diagnosen, skriver People.

KREFTSYK: Shabana Rehman gjestet «Lindmo», og der kunne hun dele oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Tårevåt tale

Skuespilleren, som er kjent fra blant annet «Dead to Me», «Bad Moms» og «The Sweetest Thing», holdt en rørende tale under stjerneavdukingen.

Hun trakk spesielt frem Katey Sagal (68) og David Faustino (48) som viktige støttespillere og spøkte med at Sagal var til stede for både fysisk og moralsk støtte.

Applegate har tidligere sagt at hun ikke klarer å gå uten stokk, og under seremonien forklarte stjernen at hun ikke klarte å holde seg oppreist over for lang tid.

MÅTTE SETTE SEG: Faustino, Applegate og Sagal under stjerneavdukingen. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB
MÅTTE SETTE SEG: Faustino, Applegate og Sagal under stjerneavdukingen. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Vis mer

Hun benyttet anledningen til å hylle de som står henne nær.

- Denne dagen betyr mer for meg enn dere kan forestille dere, forklarte 50-åringen i talen sin og sa videre at venner og familie er de viktigste hun har i livet.

- Sist men ikke minst, den viktigste i hele verden er min datter. Du er så mye mer enn du vet. Du er så vakker og snill og kjærlig og smart og interessant, og jeg er velsignet hver dag som får stå opp og ta deg til skolen. Du er mitt alt. Takk for at du står ved min side gjennom alt dette.

TÅREVÅT: Christina Applegate var tydelig rørt under seremonien. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB
TÅREVÅT: Christina Applegate var tydelig rørt under seremonien. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Vis mer

Seremonien var imidlertid ikke over før Applegate rakk å spøke om diagnosen.

- Å, forresten, jeg har en sykdom! La dere merke til det? Jeg har ikke på sko! Uansett, det er meningen at dere skal le av det. Takk så mye, dette er en enorm ære, avsluttet hun.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

Vil ikke akseptere det

Tidligere har Applegate uttalt seg om sykdommen og erkjent at hun aldri kommer til å bli frisk. Hun har vært ærlig om at det er noe hun sliter med.

- Det kommer ikke til å bli bedre. Jeg kommer aldri til å akseptere det, sa hun.

Det var også viktig for henne at omverdenen visste at hun var klar over at sykdommen hadde endret henne.

- Jeg har gått opp 18 kilo og kan ikke lenger gå uten stokk. Jeg vil at folk skal vite at jeg er klar over det, sa hun den gangen.

LES OGSÅ: - Vi er bekymret

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer