- Visste med én gang at Anders var den rette

«God sommer Norge»-programleder Cathrine Fossum brukte ikke lang tid på å innse at hun hadde møtt mannen i sitt liv.

FULL KLAFF: TV 2-programleder Cathrine Fossum Hovdan kjente ektemannen Anders Hovdan allerede i skoledagene, men det var først i voksen alder de to falt for hverandre. I 2011 giftet de seg i Mortensrud kirke i Oslo. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
FULL KLAFF: TV 2-programleder Cathrine Fossum Hovdan kjente ektemannen Anders Hovdan allerede i skoledagene, men det var først i voksen alder de to falt for hverandre. I 2011 giftet de seg i Mortensrud kirke i Oslo. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: TV 2-profil Cathrine Fossum Hovdan (38) gjør suksess i både «God sommer Norge» og «God morgen Norge», men også i privatlivet har hun opplevd å lykkes.

Den blide programlederen var nemlig så heldig å treffe blink med sin nåværende ektemann, Anders Hovdan (39), den første gangen de møttes på over ti år.

De to gikk nemlig på samme ungdomsskole og videregående, men hadde ingen kontakt i årene som fulgte. Det endret seg imdidlertid brått for ti år siden, sier Fossum Hovdan til Her og Nå.

- Vi møttes igjen gjennom felles venner, men han husket ikke meg. Da ble jeg fornærmet, forteller hun lattermildt til ukebladet.

Fornærmelsen snudde seg raskt til forelskelse, legger Cathrine til:

- Da jeg møtte ham igjen, tenkte jeg: Dette er en jeg skal gifte meg med.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Denne uken leder Cathrine Fossum Hovdan «God sommer Norge» på TV 2 sammen med Fredrik Græsvik. Foto: Espen Solli/ TV 2
TV-AKTUELL: Denne uken leder Cathrine Fossum Hovdan «God sommer Norge» på TV 2 sammen med Fredrik Græsvik. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Plutselig smalt det

Bryllupet stod en fem års tid senere, i Mortensrud kirke i Oslo. Paret gav hverandre sine «ja» en novemberdag i 2011. Den gang var datteren Maria (6) ett år, mens Cathrine var gravid med sønnen Magnus (4).

Både Cathrine og ektemannen er enige om at deres forskjellige personligheter er mye av grunnen til at det ble de to.

- Jeg falt for personligheten og utseendet. Hun er en motsetning av meg, og det var nok litt av greia. Plutselig smalt det! sier Andres Hovdan i intervjuet med Her og Nå.

Tidligere har Cathrine Fossum Hovdan fortalt til Se og Hør at bekjentskapet med ektemannen trengte å modnes før det virkelig sa «klikk» mellom dem.

- Vi har kjent hverandre veldig lenge, men jeg så ikke på ham som mannen jeg til slutt skulle gifte meg med. Men det kom etter hvert, og til slutt sa det pang. Han er bare verdens beste mann, sa hun til Se og Hør tidligere i år.

Saken fortsetter under bildet.

KOLLEGER: Cathrine Fossum Hovdan sammen med «God morgen Norge»-makker Peter Moi Bubresko på TV 2s høstlansering i Bergen. Foto: Erlend Haukeland/ Se og Hør
KOLLEGER: Cathrine Fossum Hovdan sammen med «God morgen Norge»-makker Peter Moi Bubresko på TV 2s høstlansering i Bergen. Foto: Erlend Haukeland/ Se og Hør Vis mer

Brakk ankelen på jobb

Som en av de faste programlederne i «God morgen Norge», har Cathrine Fossum Hovdan virkelig måttet venne seg til å stå opp grytidlig om morgenen - i likhet med forgjengeren Signe Tynning (53).

Tidlige morgener fikk hun imidlertid kjenne på i jobben som nyhetsanker i TV 2 også. Og etter en morgenvakt for noen år siden gikk det galt da Oslo-kvinnen, som har heisskrekk, falt i trappen på jobb.

- Jeg falt ned og skjønte med det samme at noe var veldig galt med foten. Den var helt skjev. Jeg brakk den tilbake på plass selv før jeg kjente hvor vondt det var, har hun tidligere fortalt til Se og Hør. 

På legevakten ble det konstatert alvorlig brudd i ankelen, og Cathrine ble sendt rett videre til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Der ble hun operert i tre timer.

– Jeg ble liggende på sykehus i tre døgn på grunn av smerter. I mellomtiden fikk jeg fantastisk hjelp av flinke og omsorgsfulle pleiere, leger og kirurger, sa programlederen for tre år siden.

LES OGSÅ: Sophie Elise vil ikke ta medisiner mot angsten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer