Øystein «Pølsa» Pettersen fikk hjernehinneblødning

- Visste ikke om jeg kom til å overleve

Langrennsprofilen Øystein «Pølsa» Pettersen forteller om dramatiske timer.

HJERNEBLØDNING: Langrennsprofil Øystein Pettersen forteller om sykdom i egen podkast. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
HJERNEBLØDNING: Langrennsprofil Øystein Pettersen forteller om sykdom i egen podkast. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pettersen forteller at det var under en sykkeltur torsdag 7. oktober at han begynte å få vondt i hodet, men at han klarte å komme seg hjem.

- Jeg hadde så vondt i hodet at jeg følte jeg var skutt. Det var så vondt at jeg måtte lukke øynene, hvis ikke kastet jeg opp, forklarer han i sin egen podkast «Gode Dager».

Da smertene ikke ga seg ringte han en venn som var lege, som fort kom over da han fikk høre om symptomene, og kjørte ham rett til akutten.

Hjernehinneblødning

Der ble det tatt CT av hodet hans. Det ble det funnet en blødning i hodet, og han måtte hastes til Oslo.

- Det er ganske alvorlig. Jeg lå i en luftambulanse og ante ikke om jeg kom til å overleve eller ikke, sier Øystein Pølsa Pettersen i en video som han har publisert på sin LinkedIn-profil.

- Jeg startet dagen helt vanlig og plutselig så lå jeg i et helikopter med en hodepine ut av en annen verden og kasta opp bare noen pratet til meg, sier han videre.

I podkasten forteller han at det først var noen dager seinere, da han hadde lest seg opp på hjerneblødninger at han ble ordentlig redd.

- Jeg kunne ingenting om blødninger i hodet, men nå kan jeg en del om det. Så et par dager seinere så begynte jeg å bli ordentlig redd. Men i helikopteret så var jeg ikke så redd, sier han i podcasten.

- Griseheldig

Han sier at han så langt ikke har fått noe varige mén. Han har tatt en ny CT, som viser at blødningen nå trekker seg tilbake.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

- Det er bare marginer som skiller meg fra det. Jeg var griseheldig, forteller Pettersen og fortsetter:

- Jeg kom meg veldig fort i forhold til veldig mange andre. Men i dag er formen terningkast to. Jeg har bare ligget i senga og har hatt vondt i hodet i hele dagen.

Pettersen er tidligere landslagsløper i langrenn. I flere år var han i verdenstoppen i sprint, og toppet karrieren med OL-gull på sprintstafett sammen med Petter Northug i Vancouver i 2010.

I 2014 gikk han over til langløpssatsing.

Etter langrennskarrieren har han deltatt i TV-programmer som «71 grader nord kjendis» og «Mesternes mester».

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Om hjembyen: - Helt grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer