«Mesternes mester»:

- Visste ikke hva jeg ofret

Synnøve Solemdal måtte forlate «Mesternes mester» etter sesongens siste nattest.

RYKER: Her ryker Synnøve Solemdal ut av «Mesternes Mester» Vis mer
Publisert

ARENDAL/OSLO (Se og Hør): Det er nok ingen hemmelighet at det er ekstra surt å ryke ut av «Mesternes mester» denne uka, da det var duket for sesongens siste nattest.

Dessverre ble det tilfellet for den tidligere skiskytterstjerna Synnøve Solemdal (31), som etter en intens konkurranse måtte se seg slått av orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg (45) - rett før den beryktede «helvetesuka» begynner.

- Det har vært kjempegøy, en veldig fin opplevelse å få være med på, forteller Solemdal.

UTE: Anne Margrethe slo Synnøve ut av konkurransen fredag. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV / NRK
UTE: Anne Margrethe slo Synnøve ut av konkurransen fredag. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV / NRK Vis mer

Da Se og Hør møtte henne og resten av deltakerne i Arendal under innspillingen i fjor, påpekte skiskytterprofilen at det beste med deltakelsen var å få bli kjent med de andre idrettsstjernene.

31-åringen fra Tingvoll på Nordmøre valgte å legge skiskytterkarrieren på hylla i fjor, tolv år etter at hun debuterte i verdenscupen.

Hun kan se tilbake på flere medaljer, men høydepunktet kom på hjemmebane.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Det må være VM-gullet fra Oslo i 2016. Det var helt vilt. En perfekt dag der vi virkelig hadde marginene på vår side. Vi hadde ikke vært på pallen en eneste gang den sesongen før VM, sa hun da det ble kjent at karrieren var over.

- Så lenge jeg gidder

Nå forteller Solemdal at det var en stor avgjørelse å ta, og at hun brukte to år på å bestemme seg.

- Det er ikke noe du bare gjør i voksen alder, men noe du har brukt hele livet ditt på. Men da jeg først tok valget kjentes det veldig riktig ut, forklarer hun.

LA OPP: Synnøve Solemdal brukte to år for å ta avgjørelsen om å gi seg som skiskytter. Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV / NRK
LA OPP: Synnøve Solemdal brukte to år for å ta avgjørelsen om å gi seg som skiskytter. Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV / NRK Vis mer

I motsetning til andre «Mesternes mester»-deltakere som har måtte gi seg på grunn av skade, tok Solemdal avgjørelsen basert på motivasjon.

- Jeg hadde fått holde på så lenge jeg ville, og hatt en fin karriere. Jeg tenkte at når jeg ikke gidder mer, så legger jeg opp. Jeg kjente at jeg hadde andre drømmer også, og det er fint å få startet på det, forteller hun.

- Ofret mye

I disse dager studerer skiskytterprofilen for å bli byggingeniør, noe hun trives veldig godt med - til tross for at corona gjorde studiestarten i fjor noe annerledes enn planlagt.

- Jeg har også hatt min første sommer hvor jeg har kunnet gjøre hva jeg ville. Møte venner, være med familien og ja …

- Toppidrettskarrieren har kostet mye?

NYTT LIV: Etter et liv som toppidrettsutøver har Synnøve begynt å studere - og fått en frihet hun aldri før ha kjent på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT LIV: Etter et liv som toppidrettsutøver har Synnøve begynt å studere - og fått en frihet hun aldri før ha kjent på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Alt er jo lagt opp til idretten, og det du driver med. Det som er litt rart er at, siden jeg har levd sånn hele livet, har jeg ikke visst hvor mye jeg har ofret. Det gjorde jeg først i sommer da jeg så hvordan alle andre har det. Når du kan gjøre hva du vil uten at det betyr noe, svarer hun.

- Det er en frihet jeg aldri har kjent på, fortsetter hun.

- Angrer ikke

Solemdal påpeker riktignok at det å satse på idrett ikke er noe hun ville vært foruten.

- Jeg angrer ikke på noe, men er glad for at jeg ikke visste hva jeg ofret. Det skal jeg ta igjen nå, fortsetter hun.

31-åringen merker også at andre på samme alder begynner å få barn og slå seg til ro.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

- Etter hvert frister det for meg også, men ikke helt ennå, slår hun fast.

I tillegg til VM-gullet fra Oslo, vant Solemdal to verdenscuprenn i løpet av karrieren. Hun vant jaktstarten i Hochfilzen i 2012/2013-sesongen og 2013/2014-sesongen.

Hun var også med på laget som ble stafettverdensmester i 2013, 2019 og 2020.

LES OGSÅ: Nesen råtnet etter operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer