Oda Djupvik om kjæresten Karsten Warholms OL-gull:

- Visste ikke at det var fysisk mulig

Oda Djupvik forteller om nervepirrende sekunder under gull- og rekordløpet til kjæresten Karsten Warholm (25).

KJÆRESTEN HYLLER KARSTEN: Her gratulerer Oda Djupvik kjæresten Karsten Warholm etter verdensrekorden på 400m hekk under Bislett Games i juli. Gull- og rekordløpet i Tokyo-OL fulgte hun derimot fra leiligheten hjemme i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KJÆRESTEN HYLLER KARSTEN: Her gratulerer Oda Djupvik kjæresten Karsten Warholm etter verdensrekorden på 400m hekk under Bislett Games i juli. Gull- og rekordløpet i Tokyo-OL fulgte hun derimot fra leiligheten hjemme i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har det utrolig bra nå, det var helt fantastisk. Jeg gikk vel gjennom alle stadier av følelser og glede. Det er en følelse jeg ikke kan beskrive, forteller Djupvik til Dagbladet etter rekordløpet til kjæresten Karsten Warholm, før hun fortsetter:

- Det var helt rått. Jeg visste ikke at det var fysisk mulig at et menneske kunne løpe under 46 sekunder. Det viser bare hvor sykt bra arbeid de har lagt ned, sier 23-åringen og hyller trener Leif Alnes sitt arbeid med kjæresten.

Djupvik fulgte løpet alene fra Oslo og var allerede oppe en time før finalen. Hun forteller om noen ekstremt nervepirrende sekunder underveis i løpet.

- Det var noen sekunder hvor jeg ikke klarte å puste helt. Det har jo vært et enormt press, som han har taklet veldig bra. Det var utrolig deilig at det gikk inn, forteller Djupvik.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

- Jævlig til tider

Karsten Warholm innfridde de enorme forventningene som har vært før OL og tok gull og verdensrekord med tiden 45,94.

Etter løpet fortalte Warholm åpent om presset som har vært før sommerens OL.

- Jeg har hatt mange fine seirer i livet mitt, men den duellen alle har snakket om, jeg ville løyet hvis jeg sier at jeg ikke har kjent på presset. Det har vært helt jævlig til tider, sa løpeesset til Discovery etter løpet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Djupvik sier hun ikke har følt noe på kjærestens nerver og mener han virket rolig før finalen.

- Han forteller ikke så mye om de detaljene til meg, men det er ikke noe tvil om at det er mye press.

- Hvordan virket han før løpet?

- Jeg snakket med han i går. Da virket han meget rolig og avslappet. Det beroliget meg også.

Det blir ingen gullfeiring for Djupvik som forteller til Dagbladet at hun skal rett på jobb.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fantastisk

Warholms far, Mikal Marø Warholm, var i liket med Djupvik overlykkelig etter løpet.

- Det var fantastisk og sinnssykt. Karsten er sjelden vare og dette betyr veldig mye for han.

Faren har heller ikke kjent så mye på presset som vært på sønnen.

Japan, Tokyo 20210803: Tokyo2020. OL i Tokyo. OL-gull og verdensrekord til Karsten Warholm på 400 m hekk.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Japan, Tokyo 20210803: Tokyo2020. OL i Tokyo. OL-gull og verdensrekord til Karsten Warholm på 400 m hekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi og han har vært veldig spente på duellen med Rai. Vet at han både har gledet og gruet seg, men det er sånne ting som trigger han også. Han trenger slikt press og spenning for å prestere.

I Warholms hjembygd, Ulsteinvik, var det rigget og klart for både familie og bygdefolk å se 25-åringen i aksjon tirsdag morgen. Stemningen i bygden var enorm da OL-gullet var et faktum.

Nå skal gullet feires.

- Vi startet jo nede i hallen, så for vi ned til hotellet for frokost. Nå blir det å slappe av litt før vi skal ut i sentrum hvor Dimna (barndomsklubben til Warholm) har rigget til med baneløp og litt forskjellig. Party blir det nok, sier Møra Warholm.

LES OGSÅ: Dette sier kompisen om sjokk-forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer