«Love Actually»

- Visste hvordan det føltes

Fans lar seg ennå røre av scenen hvor «Karen» forstår at mannen hennes er utro.

MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen «Love Actually». Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. Foto: Filmweb
MEDSPILLERE: Karen og Harry (Emma Thompson og Alan Rickman) sammen i filmen «Love Actually». Her ute for å handle, hvor han kjøper et smykke til en annen kvinne. Foto: Filmweb Vis mer
Publisert

«Love Actually» fra 2003 kan vel trygt sies å ha blitt en julefilmklassiker og inneholder flere ikoniske scener.

Men for mange er én av scenene mer hjerteskjærende enn de andre - og kanskje mer gjenkjennelig for de fleste av oss.

Det kan hende den ble den så sterk nettopp fordi skuespiller Emma Thompson (62) brukte sin egen erfaring med kjærlighetssorg under innspillingen av den.

SPENT: Karen (Emma Thompson) er spent på gaveåpningen, for hun tror at mannen har kjøpt et smykke til henne. Foto: Peter Mountain / Universal / REX / NTB
SPENT: Karen (Emma Thompson) er spent på gaveåpningen, for hun tror at mannen har kjøpt et smykke til henne. Foto: Peter Mountain / Universal / REX / NTB Vis mer

Det er snart jul, Emma Thompsons karakter, Karen, lever et hektisk liv med mannen Harry, spilt av avdøde Alan Rickman, og barn. Hun har ikke høye forventninger til hva hun skal få av mannen til jul.

Men dette endrer seg når hun finner en smykkeboks i jakkelommen hans. Seerne vet allerede at han har kjøpt smykket til en yngre kvinne han flørter med på jobben.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

- Noe alle har vært gjennom

Under gaveåpningen oppstår det mildt sagt en ubehagelig situasjon når hun pakker opp en CD av Joni Mitchell fra mannen sin. Og verre er at hun må holde masken foran både han og barna.

Scenen hvor hun deretter gjemmer seg på soverommet og knekker sammen mens Joni Mitchells «Both Sides Now» spilles beveger fortsatt fansen den dag i dag.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

- Scenen hvor karakteren min står ved sengen og gråter er så gjenkjennelig fordi det er noe alle har vært igjennom, fortalte Thompson publikum under et veldedighetsarrangement i London i 2018, ifølge Vogue.

Skuespilleren la til at hun fikk hjertet sitt grundig knust av Ken, hennes tidligere ektemann, Kenneth Branagh (61).

- Visste hvordan det føltes

Paret var gift i seks år, men skilte seg i 1995 - etter at han skal ha hatt en affære med Helena Bonham Carter (55) i 1994.

- Derfor visste jeg hvordan det føltes å finne det smykket, som ikke var ment for meg. Ikke at det var akkurat slik, men vi har alle vært gjennom det, fortsatte Thompson i 2018.

LYKKELIGE: Emma Thompson og hennes ektemann Greg Wise har vært sammen siden 2003. Her bilde fra et veldedighetsball i London tidligere i år. Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / NTB
LYKKELIGE: Emma Thompson og hennes ektemann Greg Wise har vært sammen siden 2003. Her bilde fra et veldedighetsball i London tidligere i år. Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer

Ifølge Marie Claire skal Thompson ha uttrykt at hun hadde utrolig mye trening i det å gråte ved sengen, for så å ta på seg et blidt ansikt å gå ut å late som alt er bare bra igjen.

I 2003 fant hun imidlertid lykken igjen med Greg Wise, som hun møtte under innspillingen av Fornuft og Følelser. Paret er fortsatt gift.

I et intervju med en radiokanal fortalte hun at jobben og Greg reddet henne. Han plukket opp bitene og satte de sammen igjen.

VISSTE DU DETTE?: Det hittil ukjente faktumet får den kjente julefilmens fans til å sperre opp øya. Vis mer

LES OGSÅ: «Jul i Blåfjell»-skuespillerne 20 år etter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer