I NORSK RETT?: Skandalepopstjernen Amy Winehouse risikerer å måtte møte i norsk rett.  Foto: All Over Press
I NORSK RETT?: Skandalepopstjernen Amy Winehouse risikerer å måtte møte i norsk rett. Foto: All Over PressVis mer

- Visste hva hun skrev under på

Politiet mener Amy Winehouse visste hva hun skrev under på i Bergen i fjor.

SEHER.NO: Den britiske popstjernen Amy Winehouse (24) er pålagt å møte i retten i Bergen etter at hun prøvde å slippe unna en bot på 4000 kroner for bruk og bestittelse av marihuana i oktober i fjor.

Det er Gulating lagmannsrett som skriftlig har pålagt den Grammy-vinnende artisten å møte i norsk rett.

Ifølge norsk politi var nemlig Winehouse fullt klar over hva hun skrev under på da hun vedtok narkotikaboten i Bergen i oktober i fjor, skriver VG.

- Hun ble tatt på fersk gjerning. Narkotikaen lå på bordet på rommet. Hun fikk tilbud om advokat, men avslo. Det er ingen krav om at hun skulle ha tolk, og vår tjenestemann som avhørte henne har jobbet årevis i utlandet med engelsk som hovedspråk, slik at vi mener at Winehouse ikke har misforstått, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til VG.

Bakgrunnen for rettssaken er at Winehouse hevder hun ble lurt til å tilstå bestittelsen av narkotika.

Det var faren Mitch som kom med disse uttalelsene, men da Winehouse norske advokat Ole Kvelstad forsøkte å få Statsadvokatene i Hordaland til å henlegge boten, avviste påtalemyndighetene dette.
Nå skal altså Gulating lagmannsrett ta stilling til om politiet har begått saksbehandlingsfeil.

- Forelegget kan få store konsekvenser for blant annet innreise til USA. Det viser at hun aldri ville ha vedtatt forelegget dersom hun hadde visst hva hun skrev under på. Hun skulle hatt advokat og tolk til stede, sier Kvelstad til VG.
Og opphever retten forelegget på grunn av saksbehandlingsfeil, må Winehouse møte i tingretten og svare for straffesaken.

Narkotika-saken i Norge har skapt store problemer for Winehouse den siste tiden, nylig i forbindelse med innreise til USA for Grammy-utdelingen.

LES OGSÅ: - Amy doper seg på film