Erling Braut Haaland:

Visste du dette om Haaland?

Hva vet du om et av verdens største fotballtalenter?

STJERNE: Erling Braut Haaland er omtalt som Manchester Citys nye stjerne. Foto: Lise Åserud / NTB
STJERNE: Erling Braut Haaland er omtalt som Manchester Citys nye stjerne. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det finnes trolig ingen nordmenn som ikke vet hvem Erling Braut Haaland (22) er. 22-åringen er, for å si det pent, et enormt fotballtalent.

Han omtales som Manchester Citys nye stjerne og har satt flere internasjonale skåringsrekorder.

Med sine hele 18 millioner følgere på Instagram hersker det ingen tvil om at hele verden har fått øynene opp for Haaland.

Her er en enkel oversikt over det man bør vite om det unge fotballtalentet:

Hvilken dialekt snakker Haaland?

Erling Braut Haaland ble født 21. juli 2000 i Leeds i Storbritannia. Han tilbrakte sine første leveår i England, før familien flyttet hjem til Bryne i Rogaland.

Dialekten hans bærer naturlig nok preg av hans oppvekst, og den 194 cm høye rogalendingen har flere ganger blitt hyllet for å bruke jær-gloser som setter Bryne-dialekten på kartet.

Han ble født i Storbritannia fordi hans far, Alf-Inge aka Alfie Håland (49) spilte for fotballaget Leeds United under 2000-sesongen. Moren hans, Gry Marita Braut, er tidligere sjukamputøver.

Den observante har nok allerede fått med seg at Erling Braut Haaland ikke skriver navnet likt som det gamle familienavnet - han har nemlig byttet ut Å'en med to A'er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer