Da sesong én av kostymedramaet «Bridgerton» rullet ut på Netflix i 2020, midt under en pandemi- og lock down-infisert verden, ble det den mest suksessrike serien Netflix til da hadde sendt.
Og det er nok ikke helt uten grunn. Serien tar seerne to hundre år tilbake i tid, og inn i livene til overklassefamilien Bridgerton. Det bugner av eksentriske klesdrakter og situasjoner fra 1800-tallet, samtidig som handlingen er modernisert.
Serien er også blitt hyllet for sitt mangfold av både hudfarge og kroppsstørrelser.
25. mars var serien tilbake på Netflix med sin andre sesong, og det er bekreftet at det kommer både sesong tre og fire av «Bridgerton». De to første sesongene består av åtte episoder.

Derfor er han ikke med
Venter du spent på sesong tre, eller skal du begynne å se serien nå? Her finner du det du trenger å vite om Netflix-suksessen.
NB: Artikkelen vil inneholde spoilere for dem som ikke har sett «Bridgerton».
Hvor er «Bridgerton» spilt inn?
Handlingen i serien foregår i England, og det er også her serien er spilt inn.
Til tross for at handlingen i «Bridgerton» foregår i Mayfair i London er flere av scenene spilt inn i byen Bath. Her ligger blant annet Royal Crescent, som i serien fungerer som hjemmet til familien Featherington.
Er det en sann historie?
«Bridgerton» er ikke basert på en sann historie. Handlingen tar plass i Regency-tiden i Storbritannia (1811-1820). Epoken er kjent for sin eleganse, kunst og arkitektur, i tillegg til at det var en tid for forandring både sosialt, politisk og økonomisk.
Settingen i serien bærer elementer fra tidsperioden, men bortsett fra dette er «Bridgerton» heller en refleksjon av det moderne samfunnet.
Serieskaper Chris Van Dusen har også uttalt til Town and Country at «det ikke er en historietime».
- Vi visste at vi ville at serien skulle reflektere verden vi lever i i dag, og selv om den er satt til 19. århundre ville vi fortsatt at det moderne publikum skulle relatere og se seg selv på skjermen, sier han.

I ekstase over avsløring
Dronning Charlotte er en ekte person
Men selv om serien er fiksjon, er dronning Charlotte (1766-1828) en faktisk historisk person.
Noen historikere mener at dronning Charlotte var Englands første mørkhudede monark, noe karakteren i serien også er. Dette er imidlertid ikke bekreftet.
Basert på bokserien
Serien er basert på bokserien «Familien Bridgerton», skrevet av Julia Quinn (52). Serien består av totalt åtte bøker. Netflix-suksessen er imidlertid ikke helt lik bøkene.

I sorg: Mistet faren og søsteren
Blant annet er ett av de store mysteriene i bokserien om hvem «Lady Whistletown» er. Karakteren fungerer som en fortellerstemme i serien.
Dette ble ikke avslørt før i bok fire, men i serien ble det derimot avslørt i slutten av sesong en - til overraskelse for både skuespillere og forfatteren av bokserien.
Ga seg etter første sesong
Rollefiguren Simon Basset dukker stadig opp gjennom bokseriens åtte bøker, og i første sesong av «Bridgerton» var det nettopp han som sto for flere av sesongens skjorteløse scener.
I serien ble derimot skuespilleren bak rollen, Regé-Jean Page (34) bare castet for én sesong, og han var ikke med videre i sesong to.
Ifølge Elle var det Page selv som tok avgjørelsen om å forlate serien, men verken serieskaperne eller Page har noen gang sagt at karakteren aldri blir å se i serien igjen.

Raser mot Netflix-serien
Frisyrene er inspirert av kjendiser
Det har vært mye oppmerksomhet rundt hårfrisyrene i «Bridgerton». Hår- og sminke-stylisten Marc Pilcher jobbet med serien første sesong og uttalte til Insider i januar i fjor at det er en moderne vri på 1800-tallets frisyrer, og at det er hentet inspirasjon fra kjendis-looker.
Blant annet er det Beyoncé i filmen «Austin Powers in Goldmember» som er inspirasjonen til dronning Charlottes afrohår. Faktisk var denne parykken sydd sammen av hele fem parykker.
Marc Pilcher døde som følge av covid-19 høsten 2021, noen få uker etter at han vant en «Creative Emmy» for sitt arbeid med serien.
LES OGSÅ: Dukker opp i Netflix-serie