«Bridgerton»:

Visste du dette om «Bridgerton»?

Netflix-serien har tatt verden med storm. Her er svarene på det de fleste lurer på om «Bridgerton».

NYE SESONGER: Det er bekreftet sesong tre og fire av Netflix-suksessen «Bridgerton». Foto: Liam Daniel/Netflix
NYE SESONGER: Det er bekreftet sesong tre og fire av Netflix-suksessen «Bridgerton». Foto: Liam Daniel/Netflix Vis mer
Publisert

Da sesong én av kostymedramaet «Bridgerton» rullet ut på Netflix i 2020, midt under en pandemi- og lock down-infisert verden, ble det den mest suksessrike serien Netflix til da hadde sendt.

Og det er nok ikke helt uten grunn. Serien tar seerne to hundre år tilbake i tid, og inn i livene til overklassefamilien Bridgerton. Det bugner av eksentriske klesdrakter og situasjoner fra 1800-tallet, samtidig som handlingen er modernisert.

TILBAKE: «Bridgerton» var tilbake med ny sesong. Video: Netflix Vis mer

Serien er også blitt hyllet for sitt mangfold av både hudfarge og kroppsstørrelser.

25. mars var serien tilbake på Netflix med sin andre sesong, og det er bekreftet at det kommer både sesong tre og fire av «Bridgerton». De to første sesongene består av åtte episoder.

Venter du spent på sesong tre, eller skal du begynne å se serien nå? Her finner du det du trenger å vite om Netflix-suksessen.

NB: Artikkelen vil inneholde spoilere for dem som ikke har sett «Bridgerton».

- HADDE 78 KONER: Warren Jeffs er leder for en sekt der de praktiserer polygami. Nå kommer det en dokumentarserie på Netflix om dette, der forteller han at han hadde 78 koner. Video: Steffen Pettersen/Netflix Vis mer

Hvor er «Bridgerton» spilt inn?

Handlingen i serien foregår i England, og det er også her serien er spilt inn.

Til tross for at handlingen i «Bridgerton» foregår i Mayfair i London er flere av scenene spilt inn i byen Bath. Her ligger blant annet Royal Crescent, som i serien fungerer som hjemmet til familien Featherington.

Er det en sann historie?

«Bridgerton» er ikke basert på en sann historie. Handlingen tar plass i Regency-tiden i Storbritannia (1811-1820). Epoken er kjent for sin eleganse, kunst og arkitektur, i tillegg til at det var en tid for forandring både sosialt, politisk og økonomisk.

Settingen i serien bærer elementer fra tidsperioden, men bortsett fra dette er «Bridgerton» heller en refleksjon av det moderne samfunnet.

Den nye Netflix-serien «Bling empire» er klare til å ta verden med storm, og der dukker det opp en helt spesiell gjest. Video: Netflix / Maria Øren Hansen / Rød løper Vis mer

Serieskaper Chris Van Dusen har også uttalt til Town and Country at «det ikke er en historietime».

- Vi visste at vi ville at serien skulle reflektere verden vi lever i i dag, og selv om den er satt til 19. århundre ville vi fortsatt at det moderne publikum skulle relatere og se seg selv på skjermen, sier han.

Dronning Charlotte er en ekte person

Men selv om serien er fiksjon, er dronning Charlotte (1766-1828) en faktisk historisk person.

Noen historikere mener at dronning Charlotte var Englands første mørkhudede monark, noe karakteren i serien også er. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Basert på bokserien

Serien er basert på bokserien «Familien Bridgerton», skrevet av Julia Quinn (52). Serien består av totalt åtte bøker. Netflix-suksessen er imidlertid ikke helt lik bøkene.

Blant annet er ett av de store mysteriene i bokserien om hvem «Lady Whistletown» er. Karakteren fungerer som en fortellerstemme i serien.

Dette ble ikke avslørt før i bok fire, men i serien ble det derimot avslørt i slutten av sesong en - til overraskelse for både skuespillere og forfatteren av bokserien.

NY TRAILER: Her er teaser traileren til sesong to av den populære Netflix-serien Squid Game Vis mer

Ga seg etter første sesong

Rollefiguren Simon Basset dukker stadig opp gjennom bokseriens åtte bøker, og i første sesong av «Bridgerton» var det nettopp han som sto for flere av sesongens skjorteløse scener.

I serien ble derimot skuespilleren bak rollen, Regé-Jean Page (34) bare castet for én sesong, og han var ikke med videre i sesong to.

Ifølge Elle var det Page selv som tok avgjørelsen om å forlate serien, men verken serieskaperne eller Page har noen gang sagt at karakteren aldri blir å se i serien igjen.

Frisyrene er inspirert av kjendiser

Det har vært mye oppmerksomhet rundt hårfrisyrene i «Bridgerton». Hår- og sminke-stylisten Marc Pilcher jobbet med serien første sesong og uttalte til Insider i januar i fjor at det er en moderne vri på 1800-tallets frisyrer, og at det er hentet inspirasjon fra kjendis-looker.

KJÆRLIGHET: I realityserien «Love in the jungle» får ikke deltakerne lov til å snakke med hverandre, men de skal allikavel prøve å finne kjærligheten. Video: Steffen Pettersen/Disovery+ Vis mer

Blant annet er det Beyoncé i filmen «Austin Powers in Goldmember» som er inspirasjonen til dronning Charlottes afrohår. Faktisk var denne parykken sydd sammen av hele fem parykker.

Marc Pilcher døde som følge av covid-19 høsten 2021, noen få uker etter at han vant en «Creative Emmy» for sitt arbeid med serien.

LES OGSÅ: Dukker opp i Netflix-serie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer