Hollywood:

Visste du at disse stjernene er i slekt?

Noen ganger havner rampelyset på flere fra samme slektstre.

BROR OG SØSTER: Artist Lilly Allen og «Game of Thrones»-stjernen Alfie Allen er søsken. Foto: David Fisher/REX/NTB
BROR OG SØSTER: Artist Lilly Allen og «Game of Thrones»-stjernen Alfie Allen er søsken. Foto: David Fisher/REX/NTB Vis mer
Publisert

Flere blir kanskje overrasket når man finner ut at favorittstjernen deler slektstre med en annen stor stjerne. Det viser seg nemlig at flere kjente navn deler blodlinje i kjendisverden.

Med den slående likheten er det kanskje ikke rart at Jonah Hill (37) og Beanie Feldstein (28) tilhører samme familietre.

«Superbad»-stjernen er nemlig storebror til Beanie, og det er ingen tvil om at søskenkjærligheten er stor mellom duoen.

BEANIES BROR: På filmpremieren til «Booksmart» gjorde søskenparet det klinkende klart at de er i slekt. til Foto: ENT / Splash News / NTB
BEANIES BROR: På filmpremieren til «Booksmart» gjorde søskenparet det klinkende klart at de er i slekt. til Foto: ENT / Splash News / NTB Vis mer

I 2018 tok Jonah en tatovering av søsterens navn, for å feire hennes Broadway-debut i rollen som Minnie Fay i musikalen «Hello, Dolly!».

Den gang tok 37-åringen til Instagram for å vise frem blekket, med ordene «Hei, Beanie!», som refererer til musikaltittelen.

Jonah Hill har oppnådd enorm suksess på det store lerretet. Han er kanskje best kjent fra filmer som «The Wolf of Wall Street », «21 Jump Street» og «Moneyball», og har håvet inn flere priser og nominasjoner, deriblant to Oscar-nominasjoner.

Hollywood-suksessen er han likevel ikke alene om. Tidlig i karrieren har nemlig yngstemann i familien også fått en Golden Globe-nominasjon, for sin opptreden i komedien «Booksmart» fra 2019.

Det kan dermed se ut til at Beanie - i likhet med sin bror - har en svært lovende karriere i vente.

PRIKK LIKE: Det er ikke alltid bare-bare å være prikk lik en kjendis. Her er noen av de villeste dobbeltgjengerne! Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

- Jeg tilgir deg

Til tross for ulike karrierevalg, har både Phil Collins (70) og Lily Collins (32) oppnådd høy stjernestatus.

Den legendariske «In the Air Tonight»-sangeren og «Genesis»-trommisen er far til den 32 år gamle skuespilleren, som er kjent fra en rekke storfilmer.

Blant disse er Netflix-filmen «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», som omhandler en av verdens verste seriemordere Ted Bundy, spilt av Zac Efron (33).

Relasjonen mellom far og datter skal imidlertid ikke være helt plettfri.

I en bok skrevet av «The Blind Side»-stjernen fra 2017, kunne hun fortelle om det til tider anspente forholdet til faren.

FORELDRE: Her er en nyfødt Lily avbildet sammen med sine to foreldre Phil og Jill Tavelman. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
FORELDRE: Her er en nyfødt Lily avbildet sammen med sine to foreldre Phil og Jill Tavelman. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

«Jeg tilgir deg for å ikke alltid ha vært der når jeg trengte deg og for å ikke ha vært faren jeg forventet. Jeg tilgir dine feiltakelser», var blant det skuespilleren skrev i boken.

«Og selv om det kan virke som at det er for sent, er det ikke det. Det er fortsatt mye tid igjen til å gå videre», fortsatte hun.

FØDT INN I RAMPELYSET: Den 20 år gamle modellen Iris Law har to verdensberømte foreldre, og er nå på vei til å være på «alles» lepper. Video: Instagram / NTB scanpix / Rød Løper Vis mer

Stolt familie

Det er heller ingen tvil om at skuespillertalentet ligger i slekten til familien Washington. Både faren Denzel (66) og sønnen John David (36) har nemlig hatt prisvinnende opptredener på det store lerretet.

Blant førstnevntes mest fremtredende verk, finner man «Malcolm X» og «Training Day». John David på sin side er kjent fra nyere filmer som «Tenet» og Netflix-filmen «Malcolm & Marie».

STOLT FAR: Denzel er stolt over sønnens prestasjoner i bransjen. Foto: David Fisher/REX/NTB
STOLT FAR: Denzel er stolt over sønnens prestasjoner i bransjen. Foto: David Fisher/REX/NTB Vis mer

Duoen har også stor respekt for hverandre, og støtter hverandres karrierer. I desember 2018 ble John David nominert til sin første Golden Globe, for sin rolle i Spike Lees film «BlackKklansman», noe han fikk kjennskap til i selskap med sin far, ifølge People.

- Jeg så på det med min far. Når de ropte opp navnet var det som at alt gikk i supersakte film. Jeg hørte 'Johhh' og så tok han tak i meg, og vi klemte i det som føltes ut som ti minutter. Vi bare holdt fast i hverandre, fortalte John David om det rørende øyeblikket.

KOLLEGAER: John David har jobbet side om side med flere kjente fjes, deriblant Zendaya Coleman og Robert Pattinson. Foto: Splash News / NTB
KOLLEGAER: John David har jobbet side om side med flere kjente fjes, deriblant Zendaya Coleman og Robert Pattinson. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Støtten går begge veier når det gjelder Washington-familien.

I fjor fikk nemlig 66-åringen den store æren av å bli utpekt som den største skuespilleren i dette århundret av The New York Times, noe som ble et stolt øyeblikk for sønnen.

STOLT: John David gir uttrykk for at han er svært stolt av sin far. Foto: Rebecca Cabage/Invision/ AP / NTB
STOLT: John David gir uttrykk for at han er svært stolt av sin far. Foto: Rebecca Cabage/Invision/ AP / NTB Vis mer

- Det var på tide. Jeg tror han er den viktigste som noensinne har gjort det. Så det er et veldig stolt øyeblikk for hele familien vår, sa 36-åringen i et intervju med Access Hollywood.

VOKST OPP: Sylvester Stallones 22 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

Fetter og kusine

I musikkverdenen finnes det også store artister med familiære relasjoner.

Det er nemlig slik at «The Boy Is Mine»-artisten Brandy (42) er kusinen til rap-legenden Snoop Dogg (49) - noe sistnevnte bekreftet til MTV.

- Vi fortalte egentlig aldri verden om det, fordi vi ikke hadde noe behov for det, men det er familien min, fortalte 49-åringen om kusinen sin i 2006.

Snoop Dogg har oppnådd høy stjernestatus og har skaffet seg en rekke imponerende samarbeid med artister som 2Pac, Dr. Dre og 50 Cent. Brandy på sin side fikk sitt gjennombrudd med albumet «Never say never» i 1998.

De to har også hatt et musikksamarbeid i løpet av karrieren, og kunne glede fansen med sangen «Special» i 2009.

KUSINE: Brandy er kusinen til rapperen Snoop Dogg. Foto: AP Photo/Chris Pizzello / NTB
KUSINE: Brandy er kusinen til rapperen Snoop Dogg. Foto: AP Photo/Chris Pizzello / NTB Vis mer

Hjalp kusinens karriere

Det virker som at humor er i blodårene når det kommer til Jenny (48) og Melissa McCarthy (50), som begge jobber som skuespillere og komikere.

48-åringen begynte karrieren i 1993 som nakenmodell for Playboy Magazine, men har i ettertid jobbet som blant annet skuespiller og forfatter.

Kusinen Melissa fikk sitt gjennombrudd på tidlig 2000-tallet, da hun spilte Sookie St. James i TV-serien «Gilmore Girls».

I forkant av tiden i rampelyset vokste kusineduoen opp i Chicago, og i 2015 delte den tidligere Playboy-modellen et tilbakeblikk fra kusinenes barndom.

KARRIERESTART: Skuespilleren fikk sitt gjennombrudd da hun landet en rolle i serien «Gilmore Girls». Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
KARRIERESTART: Skuespilleren fikk sitt gjennombrudd da hun landet en rolle i serien «Gilmore Girls». Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer

Til et bilde på Instagram skrev hun følgende:

«Meg, min søster og min kusine Melissa. 38,8 grader i en dyrehage. Ikke glade turgåere».

Melissa, som har oppnådd stor suksess i Hollywood med filmer som «Bridesmaids» og «Ghostbusters», skal ha fått hjelp av kusinen med å få beina godt plantet i den tøffe bransjen.

I et intervju med People har Jenny tidligere fortalt om kusinens karrierestart.

STØTTE: Den tidligere nakenmodellen skal ha hjulpet kusinen med Hollywood-karrieren. Foto: KCR/Shutterstock/NTB
STØTTE: Den tidligere nakenmodellen skal ha hjulpet kusinen med Hollywood-karrieren. Foto: KCR/Shutterstock/NTB Vis mer

- I begynnelsen av karrieren hennes var jeg heldig nok til å være i en posisjon som gjorde at jeg kunne skaffe henne en jobb i showet mitt, slik at hun kunne få noe opplæring og erfaring i TV-bransjen foran kamera og bak kulissene, fortalte hun den gang.

NAKENBILDER: Norske Amalie Olufsen skal pryde Playboy for andre gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Kaste bort livet ditt

En søskenduo som også har gjort det stort i Hollywood er den britiske skuespilleren Alfie Allen (34) og popartisten Lily Allen (36).

Førstnevnte er kanskje best kjent i rollen som Theon Greyjoy gjennom åtte sesonger av seriesuksessen «Game of Thrones». Storesøsteren på sin side har toppet hitlistene med singler som «Smile» og «Fuck You».

Blant 36-åringens låter finner man også sangen «Alfie» fra 2006, som er skrevet om broren.

Til tross for søsterens blomstrende sangkarriere, skal ikke 34-åringen ha vært begeistret for den dediserte sangen, og låten skal ha vært årsaken til flere familiekrangler.

Det kunne Lily røpe til Marie Claire i 2018.

DEDIKERTE SANG: Sangerens bror var ikke fornøyd med sangen som omhandlet han. Foto: Arnold Slater / REX / NTB
DEDIKERTE SANG: Sangerens bror var ikke fornøyd med sangen som omhandlet han. Foto: Arnold Slater / REX / NTB Vis mer

I sangteksten synger Lily blant annet: «Jeg kan ikke bare sitte her og se på deg kaste bort livet ditt» og «du må få deg en jobb fordi regningene må betales».

I et intervju med The Guardian kunne Alfie fortelle om sin grenseløse støtte til sangfuglen, til tross for den negative omtalen i låten.

- Hun var på vei opp. Hun gjorde det kjempebra. Jeg tenkte: «så lenge det hjelper på kreativiteten - kjør på». Jeg husker å ha spurt om de ikke skulle gjøre det til en singel, men så bryr vel ikke plateselskap seg om familiemedlemmer. Så det var det, uttalte han den gang.

Filmtrio

Prisvinnerne Nicolas Cage (57), Sofia Coppola (50) og Jason Schwartzman (41) deler ikke bare en fascinasjon for film. Den talentfulle trioen har nemlig en annen fellesnevner - Hollywood-stjernene er nemlig søskenbarn.

SINT: Da Scarlett Johansson skule takke for en pris på MTV movie and TV awards skjer dette. Video: MTV Vis mer

Jason Schwartzmans mor er skuespilleren Talia Shire (75, som er søsteren til den verdenskjente regissøren Francis Ford Coppola (82). Sistnevntes datter er regissøren Sofia Coppola, som gjør Jason og Sofia til fetter og kusine.

SØSKENBARN: Jason var blant skuespillerne i regissørens film «Marie Antoinette». Foto: Carolyn Contino/BEI/REX/NTB
SØSKENBARN: Jason var blant skuespillerne i regissørens film «Marie Antoinette». Foto: Carolyn Contino/BEI/REX/NTB Vis mer

Ikke nok med det, Nicolas Cage er sønnen til avdøde August Coppola – Francis’ bror, som gjør Nicholas til både Talia og Francis’ nevø, og dermed fetteren til Jason og Sofia.

Coppola-familien er velkjent for sitt regi-arbeid, og Sofia er spesielt anerkjent for Oscar-vinneren «Lost in Translation» fra 2003 og «Marie Antoinette» fra 2006.

FAMILIE: Nicolas Cage, Sofia Coppola and Francis Ford Coppola samlet på Golden Globe-prisutdelingen i 2004. Foto: Bei / REX / BEI Images / NTB
FAMILIE: Nicolas Cage, Sofia Coppola and Francis Ford Coppola samlet på Golden Globe-prisutdelingen i 2004. Foto: Bei / REX / BEI Images / NTB Vis mer

Fetteren Schwartzman er blant de kjente fjesene man finner i Sofias film fra 2006, men han er også kjent fra storfilmer som «Scott Pilgrim vs. the World» og «The Grand Budapest Hotel».

Schwartzman er likevel ikke alene om sin skuespillersuksess. Cage har nemlig hentet hjem en Oscar for sin opptreden i 1996-filmen «Leaving Las Vegas». Andre kjente verk er «Face/Off», «National Treasure» og «Ghost Rider».

SLAKT: I april var det duket for den 93. Oscar-utdelingen i Los Angeles. Tidligere Oscar-vinner Brad Pitt fikk i oppgave å presentere beste kvinnelige birolle under prisfesten og en detalj gjør at han nå får slakt på Twitter. Video: Se og Hør Vis mer

Deler skjermtiden

Action-legenden Tom Cruise (59) anses som ett av de største navnene i Hollywood. Hans fulle navn er likevel Thomas Cruise Mapother IV, og han deler sitt egentlige etternavn med et annet kjent fjes - William Mapother (56).

KOLLEGER: William Mapother har jobbet med sin fetter på flere filmprosjekt. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB
KOLLEGER: William Mapother har jobbet med sin fetter på flere filmprosjekt. Foto: Jim Smeal/BEI/REX/NTB Vis mer

Cruise, som kanskje er best kjent som spesialagenten Ethan Hunt fra «Mission Impossible»-franchiset, er nemlig Williams fetter.

I tillegg til å være talentfulle søskenbarn, har de også vært kolleger på det store lerretet ved hele fem ulike tilfeller.

PRISVINNENDE: Cruise har vunnet tre Golden Globes i sin karriere. Foto: James Gourley/REX/NTB
PRISVINNENDE: Cruise har vunnet tre Golden Globes i sin karriere. Foto: James Gourley/REX/NTB Vis mer

Blant disse er «Minority Report», «Vanilla Sky», «Born on the Fourth of July», Oscar-nominerte «Magnolia» og «Mission: Impossible II».

LES OGSÅ: Visepresidentens bonusdatter hylles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer