«Forræder»:

- Visste det kom til å bli heftig

Ny deltaker ute av «Forræder».

UTE: Anne B. Ragde er ikke lenger en del av «Forræder», etter å ha blitt sendt hjem under kveldens episode. Foto: TV 2
UTE: Anne B. Ragde er ikke lenger en del av «Forræder», etter å ha blitt sendt hjem under kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nervepirrende spillet i TV 2s nye storsatsning «Forræder» er allerede godt i gang. Uke etter uke har det hittil i konkurransen bare blitt sendt hjem såkalte «lojale deltakere».

Fredag kveld måtte en ny deltaker forlate programmet, og denne gang var det forfatter Anne B. Ragde (64) som ble sendt hjem av de tre forræderne, som alle fortsatt er værende og dermed har fått en svært god start på spillet.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg ble lettet

Spillrunde fem var for alvor i gang og deltakerne samlet seg rundt frokostbordet, hvor de ventet spent på hvordan forræderne hadde valgt å fullføre sin dødsliste fra forrige program.

Det var Anne B. Ragde og YouTuber Sander «Randulle» Dale (24) som var igjen på dødslisten til forræderne. Til slutt var det Ragde som endte opp med å bli eliminert, etter nesten seks dager i villaen på Midtåsen i Sandefjord.

HEFTIG SPILL: I starten av programmet var det 20 deltakere med i «Forræder». Nå er det bare 11 igjen. Foto: TV 2
HEFTIG SPILL: I starten av programmet var det 20 deltakere med i «Forræder». Nå er det bare 11 igjen. Foto: TV 2 Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Ragde at hun ble lettet da hun forsto at hun måtte reise hjem. Det hun derimot syntes var trist, var å forlate sin meddeltaker og nye venn Emil Iversen (31).

- Jeg ble lettet, siden jeg var så sliten. Men jeg tenkte veldig mye på Emil og at han kom til å bli lei seg. Det var vondest. Jeg tenkte mer på han enn på sølvet.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Forfatteren legger dog ikke skjul på at det hele var en morsom opplevelse. Samtidig understreker hun at det ikke bare var fryd og gammen.

- Det var kjempeartig. Det var jo psykologer og alt mulig som skulle ta seg av oss når som helst på døgnet. Jeg trengte ikke noe psykolog jeg da, sier hun, og fortsetter:

- Jeg visste hva jeg gikk til. Eller, jeg visste jo ikke det, men jeg visste at det kom til å bli heftig. Til å begynne med hadde vi 14 timers opptak per dag uten telefon, så vi snakket sammen hele tiden.

- Halvspionerte på alle

Videre forteller Ragde at hun ikke er helt sikker på hvorfor forræderne valgte henne.

- De prøvde hele tiden å avlede med stemmingen sin. De satt jo alltid opp forskjellige som de mente skulle ryke, og tok opp hva som var fordelene og ulempene med alle. Men jeg vet ikke helt hva som var grunnen. Nå som jeg har sett på programmet, var det jo første gang jeg så forræderne. Så jeg ante ikke hvordan de resonnerte.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I starten av programmet var ikke Ragde redd for å si hva hun tenkte, og var kjapp til å peke ut hvem hun mistenkte var forrædere. Det førte riktignok til at hun på et punkt hadde en og annen mistanke om de fleste deltakerne.

- Jeg mistenkte jo alle fra dag én bare for å være på den sikre siden, foruten Emil da, sier hun og ler.

- Hvordan påvirket spillet deg?

- Det var jo veldig forvirrende. Vi byttet jo på å sitte i bil med forskjellige, slik at det ikke ble noen klikker. Så hver gang jeg havnet i bil med noen nye sa jeg med en gang at jeg mistenkte enda flere.

ULYKKE: I 2006 var Forræder-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg ble veldig påvirket av det, og jeg halvspionerte jo på alle. Men jeg er 64 år så jeg ble ikke vippet av pinnen. Jeg synes det var gøy å mistenke alle, så jeg lot meg selv bli revet med.

- I et slik spillkonsept er det jo lett at man går i kjelleren. Gjorde du det?

- Nei, overhodet ikke. Jeg sov godt hver natt og våknet uthvilt. Jeg lå ikke våken i timevis for å grunne i hvem det kunne være. Jeg tok bare en dag av gangen, sier Ragde.

LES OGSÅ: Fullt kaos bak kamera

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer