Phillip Schofield:

- Visste det da jeg giftet meg

Forsøkte å undertrykke legningen etter bryllupet i 1993.

GIFT: Fredag stod den britiske tv-programlederen Phillip Schofield fram som homofil. Nå forteller han at han visste om sin egentlige legning da han giftet seg med kona Stephanie Lowe i 1993. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Fredag stod den britiske tv-programlederen Phillip Schofield fram som homofil. Nå forteller han at han visste om sin egentlige legning da han giftet seg med kona Stephanie Lowe i 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag denne uka avslørte den britiske programlederen Phillip Schofield (57) at han er homofil. Det gjorde han i et innlegg på Instagrams historiefunksjon.

«Med styrke og støtte fra kona mi og døtrene mine, har jeg nå godtatt at jeg er homofil», var blant det 57-åringen skrev i det åpenhjertige innlegget.

Kort tid etter at innlegget ble publisert, snakket han også ut om avsløringen på kanalen ITVs morgenprogram, «The Morning», hvor han selv er blant programlederne.

Siden fredag har TV-profilen fått overveldende støtte for beslutningen om å stå fram. Nå skriver Sky News at Schofield har innrømmet at han visste at han var homofil da han giftet seg med kona Stephanie Lowe (57) i 1993.

Han skal følgelig ha forsøkt å undertrykke seksualiteten sin i ekteskapet med kona.

- Jeg innrømmer at jeg kanskje var litt naiv. Men da jeg giftet meg, var det en lykkelig tid, og det var ikke en tanke i hodet mitt. Jeg var så, så lykkelig da vi fikk jentene, og da vi oppdro dem, sier Schofield til The Suns søndagsutgave, gjengitt av Sky News.

KONA: Programlederen giftet seg med kona Stephanie Lowe i 1993. Foto: NTB Scanpix
KONA: Programlederen giftet seg med kona Stephanie Lowe i 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Måtte være ærlig

Den populære programlederen sier videre at det gikk opp for ham at han måtte ærlig mot seg selv. Beslutningen om å stå fram kom i en følelsesmessig svært smertefull tid i ekteskapet, sier han videre.

Schofield forteller også til avisa at kona Stephanie har visst om legningen hans en stund, og insisterer på at han elsker henne like mye som da de møttes første gang.

- Stephanie er min nærmeste fortrolige. Hun har vært utrolig. Jeg har ingen hemmeligheter for henne. Vi har vært sannferdige og ærlige. Hun har visst det en stund. Når man lever med noen man kjenner, vet man nok disse tingene, sier han videre i intervjuet.

Da Schofield snakket om sin egentlige legning på TV med programledermakkeren Holly Willoughby (38), la han ikke skjul på at det hadde vært en vanskelig prosess.

TILBUD: Aleksander Sæterstøl har fått mange forespørsler etter deltakelsen i «Paradise Hotel». Han har blant annet blitt tilbudt 400 000 kroner for å spille i homopornofilm. Video: TV 2 Vis mer

Der takket han kona for all støtten.

- Dette er tøft. Vi har gått gjennom dette sammen. Vi har vært veldig åpne og ærlige. Jeg kan ikke skrive i noen uttalelse hva jeg føler for den kvinnen. Hun er fantastisk. Hun er bokstavelig talt forbausende, sa han i tv-programmet, ifølge Sky News.

PROGRAMLEDER: Schofield er en av programlederne for «This Morning», sammen med Holly Willoughby. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Schofield er en av programlederne for «This Morning», sammen med Holly Willoughby. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også på Instagram rettet Phillip Schofield en takk til kona si gjennom 27 år og til døtrene, Molly og Ruby:

«Steph har vært helt fantastisk - og jeg elsker henne så høyt. Hun er den snilleste jeg noen gang har møtt. Jentene mine har vært forbløffende i deres kjærlighet, klemmer og oppmuntrende ord og støtte», skrev han, og trakk også fram kollegaen.

LES OGSÅ: - Beklager, mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer