Eurovision:

- Visste at det var pisspreik

Snakker ut etter dopanklagen.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige lørdag ble det fest Europa over, da Eurovision reiste seg fra covid-skyggen. Selv om det ble en nedslående 18. plass for Norge og Andreas «Tix» Haukeland (28), ble det glitter og glede i de tusen hjem likevel.

Helt til topps gikk Italia og bandet Måneskin med låten «Zitti E Buoni».

Under innspurten av stemmetellingen var det imidlertid noe annet enn poeng som vekket oppsikt. Måneskin-vokalist Damiano David (22) lente seg nemlig over bordet i det mange mente så mistenkelig ut som en liten kokainsniff.

SEIRET: Måneskin gikk helt til topps i Eurovision. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
SEIRET: Måneskin gikk helt til topps i Eurovision. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer

Klipp av hendelsen spredte seg i sosiale medier, og nådde også bandet som nylig hadde vunnet verdens største musikkonkurranse. David avviste blankt at han hadde rørt narkotika. Kort tid senere ble det også klart at han ville ta en frivillig doptest for å feie all tvil av banen.

Det gjorde han også mindre enn to døgn senere, og Eurovision kunne selv melde resultatet på sine nettsider - negativ.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Visste det var pisspreik

Til musikkmagasinet NME har nå Måneskin gitt et større intervju, hvor de for første gang uttaler seg om anklagene etter den negative testen.

- For oss var det ikke egentlig et problem i det hele tatt. Vi visste at det var pisspreik. Vi gjorde aldri det, og vi ville aldri gjort noe sånt på direktesendt tv med 180 millioner folk som så på. Vi har aldri brukt kokain eller annen narkotika, så vi sa umiddelbart «bare test oss fordi vi har ingenting å skjule», og vi vil ikke at folk skal snakke om dumme ting som dette og ikke musikken vår, sier bassist Victoria De Angelis.

Hun er dansk, som er årsaken til bandnavnet. De har fått massiv oppmerksomhet i etterkant av seieren, og vinnerlåten har gått rett til topps i flere land, inkludert Norge.

EUROVISION-FLØRT: Aserbajdsjanske Efendi har bitt seg merke i Andreas «Tix» Haukeland. VIDEO: Elias Kristian Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Støtter Storbritannia

I intervjuet snakker de også om budskapet i låten - å være seg selv til tross for hva andre skulle mene.

- Vi får også mye kommentarer på at vi ikke er låst til kjønnsroller. Guttene bruker sminke og vi snakker mye om seksualitet. Sangen handler om det også - å bare være deg selv og ikke bry deg om hva folk sier, sier hun.

Vokalist David uttaler seg også om årets store flopp - Storbritannias James Newman som sto igjen uten et eneste poeng.

BRUTALT: James Newman og Storbritannia fikk det tøft under finalen i Eurovision. Vis mer

- Han var en veldig snill fyr, hadde en fin stemme og opptredenen var bra. Å få null poeng er bare en veldig uheldig tilfeldighet. Jeg synes ikke at han fortjener den behandlingen. Det er en konkurranse, så det skjer. Vi håper bare at han ikke er for lei seg, for i våre øyne gjorde han det bra, sier han.

Bandet skal legge ut på verdensturné, og hvor turen går blir kjent i løpet av noen uker.

LES OGSÅ: Krever oppvask etter Eurovision-fiasko

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer