LeAnn Rimes:

Viser sykdommen med nakenbilder

Sangeren er brutalt ærlig om tilstanden.

ÆRLIG: Countrysangeren LeAnn Rimes åpner seg opp om hudsykdommen som har preget livet hennes. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB
ÆRLIG: Countrysangeren LeAnn Rimes åpner seg opp om hudsykdommen som har preget livet hennes. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske countryartisten LeAnn Rimes (38) har vært i rampelyset i godt over 20 år. I 1997, da hun var knappe 15 år gammel, gjorde hun nemlig enorm suksess med hitlåta «How Do I Live», som også satte en rekke Billboard-rekorder.

De aller fleste husker hun kanskje best fra da hun i slutten av tenåra medvirket i filmen «Coyote Ugly», hvor hun blant annet danset på bardisken, mens hun sang hitlåta «Can't Fight the Moonlight».

Stjernestempelet hun fikk i ung alder skal imidlertid ha tæret på artisten.

- Vi forventer at de skal være mer enn mennesker, selv som barn. Det var definitivt en stor utfordring for meg personlig, det å prøve å vokse ut av de forventningene som folk har. Det har tatt år, har hun tidligere uttalt.

Det er imidlertid ikke den eneste kampen countryartisten har hatt. I et innlegg på Instagram delte hun nemlig nylig åpent om hvordan hennes livslange kamp mot sykdommen har tært på.

SYKDOM: Realitystjerna ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer

«Jeg trengte dette»

38-åringen ble nemlig diagnostisert med hudsykdommen psoriasis allerede ved to års alder, og da hun hadde fylt seks år var 80 prosent av huden hennes dekket i det hun beskriver som vonde, røde prikker.

Det eneste som ikke var dekket var hender, føtter og ansikt, skriver hun i et essay for Glamour.

Psoriasis er en betennelse i huden som kan gi utslett over store deler av kroppen. Omtrent to prosent av befolkningen er rammet av sykdommen, ifølge Norsk Helseinformatikk.

I innlegget skriver 38-åringen at hun ønsker å stå fram med sykdommen, fordi hun ønsker å være helt ærlig.

«Dette er endelig tida for at jeg skal være brutalt ærlig om hva psoriasis er og hvordan det ser ut. Du vet når du sier noe du har holdt inne så lenge, og det blir en stor lettelse? Det er hva disse bildene er for meg. Jeg trengte dette. Hele min kropp, mitt sinn og min sjel trengte dette desperat», skriver hun.

Kom tilbake

Videre i essayet beskriver hun hvordan hun store deler av livet har forsøkt å bli kvitt sykdommen ved hjelp av kortisonkremer- og salver, medisiner og eksperimentelle behandlinger, samt at hun har pleid å gjemme seg bak flere lag med klær.

- Under skjorta mi var hele magen dekket av tykke lag som gjorde vondt og blødde. Store deler av livet har jeg følt at jeg måtte gjemme meg. Ingen snakket om dette, og spesielt ikke da jeg signerte min første platekontrakt i en alder av elleve år. I verden vi levde i ble ikke våre «mangler» tatt fram i lyset.

Countrysangeren skal ha funnet en effektiv behandling da hun var i tjueåra, og sykdommen roet seg ned såpass at hun følte seg komfortabel med å slutte med medisiner for to og et halvt år siden. Det slo imidlertid tilbake i 2020.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Stress er en kjent utløser for psoriasis, og med så mye usikkerhet som skjer, kom det rett tilbake.

Denne gangen har hun valgt å ikke gjemme seg, og valgte heller å vise fram psoriasisen, i anledning verdensdagen for psoriasis - som var 29. oktober.

Ærlige bilder

Den populære countryartisten er ikke den eneste kjente personen som har stått fram med nettopp denne hudsykdommen. Også Kim Kardashian West (40) har vært svært åpen om sine plager tidligere.

Kardashian har nemlig lenge vært åpen om at hun sliter med den kroniske hudsykdommen, og har ved flere anledninger delt ærlige bilder med følgerne sine - for å vise hvordan hun er rammet.

UTBRUDD: Kim Kardashian West (38) har lenge vært åpen om at hun sliter med den kroniske hudsykdommen psoriasis. Foto: Instagram / Kim Kardashian West
UTBRUDD: Kim Kardashian West (38) har lenge vært åpen om at hun sliter med den kroniske hudsykdommen psoriasis. Foto: Instagram / Kim Kardashian West Vis mer

I lengre tid har hun også vært svært ærlig om sin kamp for å holde sykdommen i sjakk, og har tydd til flere bisarre grep for å holde symptomene borte.

Hun er i tillegg rammet av sykdommen psoriasisartritt, som er en type leddgikt som ses hos visse personer med hudsykdommen psoriasis.

LES OGSÅ: Derfor forsvant popstjernen fra rampelyset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer