VOKSENDE MAGE: På besøk hos Aston Villa tidligere denne måneden viste Hertuginne Kate magen stolt foran kameraene. Foto: NTB Scanpix
VOKSENDE MAGE: På besøk hos Aston Villa tidligere denne måneden viste Hertuginne Kate magen stolt foran kameraene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertuginne Kate:

Viser stolt frem den voksende babymagen

Det begynner å bli synlig at hertuginnen snart blir mamma.

(Se og Hør): Til tross for at hertuginne Kate (35) har hatt et tøft svangerskap så langt, plaget med blant annet ekstrem svangerskapskvalme, har hun den siste tiden vist seg mer og mer.

VISER MAGEN: Magen til Hertuginne Kate begynner å bli synlig større. Foto: NTB Scanpix.
VISER MAGEN: Magen til Hertuginne Kate begynner å bli synlig større. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Hun gikk glipp av prins Georges første skoledag, men er nå tilbake på banen - bokstavelig talt. Denne uken deltok hun på et prosjekt med Aston Villa, og på banen viste hun stolt frem den voksende magen.

Ikledd rød boblejakke og høyhalset genser, kunne ikke fotografene unngå å legge merke til at hun definitivt er med barn. Australske News skriver at hun heiet på fotballspillerne fra sidelinjen. Hun var til stede på kampen i forbindelse med en rundreise i Storbritannia, sammen med ektemannen prins William.

Prinsen er selverklært fan av det britiske fotballaget. Klubbens hjemmebane heter Villa Park og befinner seg i Witton i Birmingham, nordvest i England.

Det rojale ekteparet hadde en innholdsrik dag. De fikk besøke fabrikken til bilprodusenten Jaguar og møtte frivillige som jobber med å finne folk som har gått seg vill i fjellet.

PROSKEKT: Hertuginnen på Aston Villa sammen med lærlinger som deltar i et prosjekt for å støtte neste generasjons sportsutøvere. Foto: NTB Scanpix
PROSKEKT: Hertuginnen på Aston Villa sammen med lærlinger som deltar i et prosjekt for å støtte neste generasjons sportsutøvere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Annonserte graviditeten tidlig

Det var i september det britiske kongehuset delte på Twitter at hertuginne Kate og prins William venter sitt tredje barn, bare 12 uker på vei i svangerskapet.

- Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn, skrev de på Twitter.

Den gang forklarte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at graviditeten ble offentliggjort tidligere enn vanlig på grunn av svangerskapskvalmen.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, fortalte hun.

Fra før av har paret barna George (4) og Charlotte (2). Den 29. april 2011 ga Kate og prins William hverandre sine ja, og i fjor feiret paret at de hadde vært gift i hele fem år.

Kommer til Norge

I oktober avslørte det britiske kongehuset at prins William og Hertuginne Kate kommer til Norge.

I twitterposten paret delte gjennom Kensington Palace sin Twitter-konto, skrev de at det verdenskjente paret kommer til å dukke opp tidlig i 2018.

Kort tid etter bekreftet også det norske kongehuset nyheten på sine egne nettsider. Der skrev de at dato og program for turen ikke er fastslått enda.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng uttalte den gang at det har gått rykter om dette lenge.

- Det har tidligere vært snakk om at det norske kronprinsparet skulle møte prins William og hertuginne Kate på et arrangement i utlandet tidligere i år, men det ble det ikke noe av, sa han og la til:

- Det har i alle år vært et nært forhold mellom det norske og britiske kongehus. Vår egen dronning Maud var britisk kongsdatter, og både kong Haakon og kong Olav tilbrakte mye tid i England. Kong Olav var også fast gjest under Trooping the colour, og sto blant annet på balkongen sammen med prinsesse Diana.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.09.2012 UVENN MED VINDEN: Vindkastene var ikke på lag med hertuginne Kate da hun og William landet i Brisbane. Etter en uke med puppeuro var det stumpen som ble blottet på flystripa. Video: Reuters. Vis mer

LES OGSÅ: Slik går det med prinsen etter demens-diagnosen