Trump-barna:

Viser seg før innsettelsen

Ivanka Trump viste seg i Maryland samtidig som faren, Donald Trump, holdt sin siste tale som president.

VINKET: Ivanka Trump vinket til de oppmøtte på flybasen i Maryland. Foto: Alex Edelman/AFP/NTB
VINKET: Ivanka Trump vinket til de oppmøtte på flybasen i Maryland. Foto: Alex Edelman/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag forlot avtroppende president Donald Trump (74) og kona Melania Trump (51) Det hvite hus for aller siste gang.

Det avtroppende presidentparet gikk inn i et ventende fly som skal sette kursen mot Trumps luksuseiendom i Florida, der han planlegger sitt eget arrangement mens Joe Biden (78) innsettes i Washington D.C.

I ettermiddag ble Trump-barna avbildet på Andrews-basen i Maryland. Bilder fra flyplassen viste presidentdatteren Ivanka Trump (39) vinke til de oppmøtte på farens siste dag som president i USA.

UNDER AVSKEDEN: Ivanka Trump med ektemannen Jared Kushner og deres tre barn. Brødrene Eric og Donald Jr. Trump, søsteren Tiffany Trump og hennes ferske forlovede Michael Boulos var også på plass i Maryland. Foto: Alex Edelman / AFP /NTB
UNDER AVSKEDEN: Ivanka Trump med ektemannen Jared Kushner og deres tre barn. Brødrene Eric og Donald Jr. Trump, søsteren Tiffany Trump og hennes ferske forlovede Michael Boulos var også på plass i Maryland. Foto: Alex Edelman / AFP /NTB Vis mer
VAR PÅ PLASS: Flere av Trump-barna med deres nærmeste var på plass for å støtte Trump-paret. Foto: Alex Edelman /AFP / NTB
VAR PÅ PLASS: Flere av Trump-barna med deres nærmeste var på plass for å støtte Trump-paret. Foto: Alex Edelman /AFP / NTB Vis mer
VISTE ANSIKT: Her ser man Michael Boulos, Tiffany Trump, Kimberly Guilfoyle og Donald Trump Jr. Foto: Alex Edelman /AFP / NTB
VISTE ANSIKT: Her ser man Michael Boulos, Tiffany Trump, Kimberly Guilfoyle og Donald Trump Jr. Foto: Alex Edelman /AFP / NTB Vis mer

Hun har som kjent jobbet tett med faren de siste fire årene.

Ektemannen Jared Kushner og barna deres var også til stede på flyplassen. Også Donald Trumps andre datter Tiffany Trump (27) var avbildet på flybasen, sammen med sin nyforlovede Michael Boulos (23). Donald Trump jr. var også på plass - sammen med kjæresten Kimberly Guilfoyle (51).

Store deler av familien hadde med andre ord møtt opp og ventet på at presidentparet skulle ankomme.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

- Fire fantastiske år

Det faktum at Trump-ekteparet reiser til den storslåtte eiendommen bryter et av USAs mest tradisjonelle maktoverføringsritualer - at den avtroppende president ønsker den nye velkommen på trappen i North Portico i Det hvite hus.

Trump skal heller ikke være til stede under innsettelsesseremonien, og blir den første presidenten på minst et århundre som ikke deltar.

I 14.30-tiden norsk tid landet Trump ved Joint Base Andrews hvor det ble fyrt av salutt for den avtroppende presidenten, før han inntok talerstolen.

TOK FARVEL: Trump-ekteparet inntok talerstolen før de satte seg på flyet videre til eiendommen Mar-a-Lago i Florida. Foto: AFP/ NTB
TOK FARVEL: Trump-ekteparet inntok talerstolen før de satte seg på flyet videre til eiendommen Mar-a-Lago i Florida. Foto: AFP/ NTB Vis mer

- Det har vært fire fantastiske år. Vi har fått til så mye sammen, sa Trump, og takket familie og alle han har jobbet sammen med.

Videre tok Melania ordet og sa at det har vært en ære å være USAs førstedame. Deretter kom Donald Trump med en skryteliste hvor han blant forklarte at han hadde bygget opp USAs militære og tatt seg av veteranene som han mener ble «dårlig behandlet» før han ble president.

Avslutningsvis sa den avtroppende presidenten følgende:

- Ha et godt liv. Sees snart.

Deretter satte han seg på flyet videre til eiendommen Mar-a-Lago i Florida.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Røpet forlovelse

Som nevnt var også Tiffany Trump avbildet på flyplassen sammen med sin kommende ektemann Michael Boulos. Det var i går Trump-datteren røpet at hun hadde forlovet seg med Boulos.

Det kom frem i et innlegg på Instagram.

«Det har vært en ære å feire mange milepæler, historiske begivenheter og å skape minner med familien min her i Det hvite hus - ingen mer spesielle enn forlovelsen min med Michael», skrev Tiffany til et bilde sammen med forloveden.

«Føler meg velsignet og spent på neste kapittel», la hun til.

Ifølge Town & Country var det i 2018 at duoen først ble fotografert sammen under Taoray Wands moteshow i Manhattan. Det tok imidlertid to måneder før pressen begynte å spekulere på om de hadde blitt et par.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

I desember samme år tok Tiffany med seg Michael til en julefeiring i Det hvite hus, noe hun også delte et bilde av på Instagram.

Tiffany og Michael har siden den gang deltatt på flere arrangementer sammen i Det hvite hus, og de deler stadig bilder av hverandre i sosiale medier. I anledning Michaels bursdag i 2019 delte blant annet Tiffany en kjærlighetserklæring på Instagram.

«Gratulerer med dagen, Michael. Du fyller livet mitt med så mye glede, vennlighet og latter. Takk for at du alltid får meg til å smile», skrev hun.

LES OGSÅ: Om Trump-familien: - I historiens søppelbøtte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer