Jack Nicholson:

Viser seg etter to år

Skuespilleren har nærmest vært under jorda de seneste to årene.

FAN: Skuespillerlegende Jack Nicholson viste seg denne uken for første gang på nesten to år. Her avbildet med blant andre sønnen, Ray. Foto: Allen J Schaben / Los Angeles Times / Shutterstock / NTB
FAN: Skuespillerlegende Jack Nicholson viste seg denne uken for første gang på nesten to år. Her avbildet med blant andre sønnen, Ray. Foto: Allen J Schaben / Los Angeles Times / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at skuespiller Jack Nicholson (84) er å anse som en av vår tids største skuespillere. Den legendariske rollen som McMurphy i «Gjøkredet» ga ham både en Oscar-statuett og en sikker plass blant Hollywood-eliten.

I årene etter var han mer i rampelyset enn noen gang, og karrieren har gitt ham hele tolv Oscar-nominasjoner. Det er mer enn noen annen mannlig skuespiller.

Siden starten av 2020 har det vært stille fra 84-åringen. Nå viser han imidlertid endelig ansikt igjen.

FORSVANT: Vi har tatt en prat med den tidligere Paradise Hotel-vinneren Leo Faa for å høre hvorfor han forsvant fra rampelyset. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

To år siden sist

Som en rekke andre store kjendiser, er 84-åringen en stor basketballfan.

Derfor var han også til stede da Los Angeles Lakers møtte Golden State Warriors tirsdag, sammen med sønnen, skuespiller Ray Nicholson (29).

Det er hans første offentlige utflukt på nesten to år, skriver People.

VISTE SEG: Skuespilleren dukket opp på en basketballkamp denne uka, nesten to år etter at han viste seg offentlig sist. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB
VISTE SEG: Skuespilleren dukket opp på en basketballkamp denne uka, nesten to år etter at han viste seg offentlig sist. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Lakers har i flere årrekker vært skuespillerens lag, og før den verdensomspennende coronapandemien spredte seg var han å se på flere av lagets kamper.

Sist han ble sett på en kamp var i januar 2020, da de spilte mot New York Knicks. Også der var sønnen til stede. Før det igjen viste han seg offentlig i oktober 2019, da han tok med datteren Lorraine (31) på kamp.

Trakk seg tilbake

De seneste årene har skuespilleren trukket seg kraftig tilbake fra offentligheten. Den siste filmen han spilte i var «How Do You Know», som kom ut for ti år siden.

I 2013 uttalte han til i et intervju at han hadde blitt mindre motivert til å «være der ute lenger», ifølge People.

1984: Jack Nicholson har i flere årrekker vært en av Hollywoods største skuespillere. Her avbildet med en Oscar-statuett i 1984. Foto: Ralph Dominguez / MediaPunch / Shutterstock / NTB
1984: Jack Nicholson har i flere årrekker vært en av Hollywoods største skuespillere. Her avbildet med en Oscar-statuett i 1984. Foto: Ralph Dominguez / MediaPunch / Shutterstock / NTB Vis mer

- Filmbransjen er den beste bransjen, men jeg vil bare lage filmer som berører folk - filmer om følelser og mennesker, sa han den gang.

I 2017 var det planlagt at han skulle spille i en reboot av den Oscar-nominerte filmen «Toni Erdmann». Året etter trakk han seg derimot ut av prosjektet.

STILLE: I 2014 gjorde Nico & Vinz enorm suksess i USA, men de siste årene har det vært stille fra duoen. Nå forklarer de hvorfor. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Fem barn med fire kvinner

Skuespilleren liker å holde kortene tett til brystet hva gjelder privatlivet, og det er ikke kjent om han er i et forhold.

Gjennom årene har det florert overskrifter om at 84-åringen er en kvinnebedårer, da han ofte har vært i forhold med yngre kvinner. I dag er han far til fem barn, som han har fått med fire ulike kvinner.

Skuespillerens første barn, Jennifer, kom i 1963. Sju år senere, i 1970, ble han far igjen til sønnen Caleb. I 1981 kom dattera Honey.

De ovennevnte søsknene Lorraine og Ray kom i henholdsvis 1990 og 1992.

LES OGSÅ: Kjendisdatter raser mot kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer