Meghan Markle og prins Harry:

Viser frem de offisielle forlovelses­bildene

Meghan og Harry ser stormforelskede ut.

VISTE SEG FREM: Da prins Harry og Meghan Markle annonserte forlovelsen sin i november, tok de seg tid til å snakke med pressen. Nå har Kensington Palace sluppet offisielle bilder av paret. Se de forelskede turtelduene nede i saken. Foto: NTB scanpix
VISTE SEG FREM: Da prins Harry og Meghan Markle annonserte forlovelsen sin i november, tok de seg tid til å snakke med pressen. Nå har Kensington Palace sluppet offisielle bilder av paret. Se de forelskede turtelduene nede i saken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) forlovet seg tidligere i høst, og viste seg stolt frem for pressen. Nå er de første offisielle bildene av det nyforlovede paret kommet.

Det er ingen tvil om at prinsen skjøt gullfuglen da han falt for den amerikanske skuespilleren. Det synes godt på de nye bildene som ble sluppet torsdag 21. desember.

Et av bildene er tatt i svart-hvitt, mens et annet er i farger. Det er tydelig at paret har forberedt seg godt til photoshooten, da begge har forskjellige antrekk på seg i de to bildene som er utgitt.

Artikkelen fortsetter under.

FORLOVET: Paret ser svært nyforelskede ut på de nye bildene. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace
FORLOVET: Paret ser svært nyforelskede ut på de nye bildene. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace Vis mer
LYKKELIGE: Se, så forelska! Ringen Meghan Markle bærer skal være verdt flere millioner, og består blant annet av en diamant fra Dianas personlige samling. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace
LYKKELIGE: Se, så forelska! Ringen Meghan Markle bærer skal være verdt flere millioner, og består blant annet av en diamant fra Dianas personlige samling. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace Vis mer

Stolt

Bildene ble ifølge Kensington Palace tatt tidligere denne uken, ved Frogmore House i Windsor. Bildene ble lagt ut på både Instagram og Twitter, og har allerede generert enorm respons på nettsidene.

Hundre tusenvis av fans sender hjerter, likerklikk og skryt til det nyforlovede paret, som etter planen skal gifte seg 19. mai 2018. Datoen kom brått på mange, da de tilsynelatende «bare» hadde vært sammen et år før de forlovet seg.

SMILER: Meghan Markle og prins Harry ser svært lykkelige ut. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace
SMILER: Meghan Markle og prins Harry ser svært lykkelige ut. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace Vis mer

På begge bildene kommer ringen til Markle tydelig frem. Den består av tre diamanter. To av dem er hentet fra Botswana, der paret var på kjærlighetsferie, og en av dem - den største - er fra avdøde prinsesse Dianas personlige samling. På den måten fikk prins Harry hedret sin mor.

Fotograf Alexi Lubomirski skriver at det har vært en stor ære å fotografere paret.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

- Tusen takk til Hans Kongelige Høyhet prins Harry og frøken Markle for at jeg fikk ta deres offisielle forlovelsesbilder. Ikke bare er det en stor ære, men det er også et privilegium å bli invitert til å dele og å vitne dette unge parets kjærlighet for hverandre. Jeg kan ikke annet enn å smile når jeg ser på bildene vi tok, skriver han.

Feirer jul med «svigers»

Kunngjøringen av bryllupsdatoen kom få dager etter at det ble kjent at amerikanske Markle er blitt invitert til å feire jul med den britiske kongefamilien på Sandringham Castle i Norfolk.

Invitasjonen bryter med dronning Elizabeths tradisjon om å ikke invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien, til julefeiringen.

- Først og fremst tror jeg at Harry og Meghan ønsker å feire jula sammen - og hun har jo sitt hjem «over there».

- Dessuten tror jeg det spiller inn at dronningen og prinsgemalen begge er blitt så gamle, at man kanskje ikke kan regne med så mange flere julefeiringer med dem begge, sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet tidligere i desember.

Blir aldri prinsesse

Det kommende giftermålet er godkjent av både dronning Elizabeth (91), øvrige familiemedlemmer og Markles foreldre. Det blir derfor utvilsomt god stemning i London til våren, med pressesirkus, brudekjole og kortesje gjennom den engelske hovedstaden.

36-åringen får derimot ikke automatisk tittelen «prinsesse Meghan» etter bryllupet, som man kanskje skulle tro. Det er det bare hennes potensielle barn som har krav på.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Forbes skriver at titler som prinsesse og prins bare kan brukes av dem som er født inn i kongefamilien. ​Derfor er hertuginne Kate bare hertuginne, mens hennes barn George og Charlotte kan tituleres som prins og prinsesse respektivt.

Da de to giftet seg, sa dronning Elizabeth seg enig i at paret skulle få hertugdømme over Cambridge. Dette sørget for at den nygifte briten fikk tittelen «Hennes Kongelige Høyhet Catherine, hertuginne av Cambridge».

Hun blir derimot sett på som en slags prinsesse, uten at det er den offisielle betegnelsen. Derav har hun tittelen «Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse William» på grunn av giftermålet, men hertuginne er den korrekte terminologien. Når prins Charles tar over tronen, vil William få tittelen prins av Wales. Hun vil da bli prinsesse av Wales, men ikke «prinsesse Catherine».

Harry er femtemann i arverekken, og vil derfor trolig aldri sitte i sjefsstolen. Hertuginne er derfor knapt den eneste tittelen Markle kan ønske seg. Ifølge Express, Metro og nevnte Forbes, skal dronning Elizabeth angivelig ha lagt av hertugdømmet Sussex til Harry, som han ved inngåelse av et ekteskap overtar.

Stemmer dette, vil den amerikanske skuespilleren gå fra å være en alminnelig kvinne til å bli hertuginne av Sussex. Da vil hennes offisielle tittel bli «Hennes Kongelige Høyhet Meghan, hertuginne av Sussex». Hun vil også bli «Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Henry», men dette blir som å ta etternavnet til ektemannen din ved et normalt ekteskap.

LES OGSÅ: - Jeg hadde aldri hørt om Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer