Karl Ove Knausgård:

Viser fram kona

Kom sammen på den røde løperen.

PÅ RØD LØPER: Karl Ove Knausgård med kona på rød løper i Tyskland. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ RØD LØPER: Karl Ove Knausgård med kona på rød løper i Tyskland. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knapt ett år siden forfatter Karl Ove Knausgård (50) kunne dele den gledelige nyheten om at han hadde funnet lykken, to år etter at han og den svenske forfatteren Linda Boström Knausgård hadde gått hver til sitt.

A-magasinet skrev i november i fjor at hans utkårede er Michal Shavit, som er forlegger hos Jonathan Cape, og tirsdag kveld kom Knausgård og Shavit sammen på den røde løperen under bokmessen i Tyskland.

Fått barn sammen

Forrige uke var det også duket for åpningen av den store kunstutstillingen om Edvard Munch i Düsseldorf ved navn «Edvard Munch seen by Karl Ove Knausgård».

Utstillingen vises på K20 - Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, og gir publikum et innblikk i to av Norges mest kjente kunstnere. Utstillingen presenterer Munchs verk sett gjennom øynene til nettopp Karl Ove Knausgård.

50-åringen og kona holder som regel en svært lav profil, men overfor VG uttalte førstnevnte nylig at de også har fått et barn sammen.

- Han er 10 måneder nå, sa Knausgård til avisa, og la til at han er både familiefar og forfatter.

- Det er livet nå, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

GIKK FORBI: Knausgård og kona stoppet ikke hos pressen tirsdag kveld, men ankom bokmessen sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIKK FORBI: Knausgård og kona stoppet ikke hos pressen tirsdag kveld, men ankom bokmessen sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Steppet inn for kona

Også kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankom åpningen av bokmessen i kveld. Paret har hatt et svært hektisk program helt siden de ankom Tyskland forrige uke, noe som har gjort at kronprinsen har måttet steppe inn for kona ved et par anledninger.

Mette-Marit lider som kjent av lungefibrose, en kronisk sykdom som medfører at hun blir mer sliten, og har derfor begrenset tirsdagens opplegg.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLTE: Kronprinsparet strålte sammen på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Kronprinsparet strålte sammen på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
PÅ PLASS: Også statsminister Erna Solberg var med på åpningen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ PLASS: Også statsminister Erna Solberg var med på åpningen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
PÅ RØD LØPER: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ RØD LØPER: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
I TYSKLAND: Trond Giske deltok også på åpningen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I TYSKLAND: Trond Giske deltok også på åpningen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kronprinsessen har hele tida stått på programmet tirsdag kveld, men det var ikke før hun dukket opp ved ektemannens side under åpningen at man kunne være sikker på at hun ville være til stede.

- Kronprinsessen har hatt litt redusert program det siste døgnet, men ved åpningen på bokmessen var hun på plass i strålende humør, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Både hun og kronprinsen har fortalt at hun må justere tempo litt underveis fordi hun blir lettere sliten, og det har hun måtte gjøre. Men jeg tror nok det har vært veldig viktig for henne å gjennomføre nettopp åpningen i kveld, fortsetter kongehuseksperten, og legger til at det kanskje er derfor kronprinsessen har «tatt det litt rolig i forkant».

MØTTE PRESSEN: - Hennes kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, sto det i en pressemelding fra kongehuset. Video: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: - Hun er åpenbart sliten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer