EKTEPARET: Iman og David giftet seg i 1992 og fikk datteren Lexi i 2000. Etter hans død i 2016, har både Iman og Lexi holdt seg utenfor rampelyset. Foto: NTB Scanpix
EKTEPARET: Iman og David giftet seg i 1992 og fikk datteren Lexi i 2000. Etter hans død i 2016, har både Iman og Lexi holdt seg utenfor rampelyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David Bowie og Alexandria Jones:

Viser endelig frem datteren til supermodellen og David Bowie

Poplegendens enke, Iman Mohamed Abdulmajid, delte sjeldent bilde på datterens 17-årsdag.

(Seoghør.no): David Bowie etterlot seg kona Iman Mohamed Abdulmajid (62) og deres 16-årige datter Alexandria «Lexi» Jones da han døde i januar i fjor.

Iman og Lexi har siden musikkikonets død holdt seg utenfor rampelyset, men innimellom deler den tidligere supermodellen bilder av hverdagen deres på Instagram-profilen sin, ifølge amerikanske People.

Derfor gledet hun Bowie-fans da hun torsdag delte bilde av Lexi på hennes 17-årsdag.

Viste frem datteren

17-åringen viste frem modell-genene på bildet, der hun poserer med ring i nesen, en lilla topp og voluminøst, rødt hår.

- Dronningen av hjertet mitt, Lexi Jones er 17 år!, skrev Iman under bildet og la ved emneknaggene «selfprotrait» og «love».

The Queen of my heart Lexi Jones at 17 years old! #selfportrait #LexiLove

Et innlegg delt av IMAN (@the_real_iman)

I kommentarfeltet under bildet skriver Bowie-fans sine bursdagshilsninger til 17-åringen, og kommenterer at poplegenden ville vært stolt.

Hyllet ektemannen på bryllupsdagen

Iman bruker instagramprofilen sin til å dele daglige visdomsord som hun samler under emneknaggen «ImanDaily». I tillegg deler hun ofte bilder av sin avdøde ektemann, og markerer alle jubileum og fødselsdager.

I juni hyllet hun «Life on Mars»-sangeren, på det som ville vært deres 25-års bryllupsdag, ved å dele et svart-hvitt bilde av Bowie som kysser henne på pannen.

«Jeg hadde gått i evig tid, bare for å være i armene dine igjen», står det ved siden av bildet.

Under bildet skrev hun bryllupsdatoen, samt emneknaggen «BowieForever».

June 6th #BowieForever

Et innlegg delt av IMAN (@the_real_iman)

David og Iman møttes i oktober i 1990, og «de har vært uatskillelige siden», sa Teddy Antolin, en felles venn av paret.

- De kjente hverandre veldig godt fordi de gjorde gjennombrudd og reiste i samme omgangskrets. De var virkelig fantastiske sammen, sa Teddy.

- Iman var en ekte kraft og han trengte en kvinne ved hans side som holdt ham fokusert.

Musikken til topps

I januar i 2016, bare to dager etter han hadde gitt ut albumet «Blackstar», døde David Bowie i sitt eget hjem i New York av leverkreft.

FOLKEKJÆR: David Bowie, som bare ble 69 år, gjorde stor suksess som både artist og skuespiller, og var kjent som en innovatør innenfor sitt område. Foto: NTB Scanpix
FOLKEKJÆR: David Bowie, som bare ble 69 år, gjorde stor suksess som både artist og skuespiller, og var kjent som en innovatør innenfor sitt område. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han hadde blitt diagnostisert 18 måneder tidligere, men valgt å holde sykdommen skjult fra fans og media.

Dagen etter, 9. januar, gikk musikken hans rett til topps på strømmetjenester verden over. Musikkvideoene hans slo rekorder for antall avspillinger på én dag, og tretten av singlene hans nådde den britiske topp 100 singellisten, ifølge The Guardian.

Mistet moren

Det året skulle bli tøft for Bowies enke Iman. Kun to måneder etter artistens dødsfall, mistet hun nemlig moren sin.

- I sorg over min mor, Maryan Baadis, død. Håper Allah gir henne det aller beste i paradis. Jeg ber om at dere respekterer vår families privatliv mens vi sørger. #RipMaryanBaadi, skrev hun under et bilde av seg selv, sin far og sin avdøde ektemann og mor.

Iman, som arvet i underkant av en milliard kroner etter David Bowies bortgang, har tidligere fortalt hvor stolt hun var av sine foreldres arbeid i den somaliske frigjøringsbevegelsen.

- Min mor var en aktivist, og det var også min far. De kom fra en generasjon av unge somaliere som var aktivt involvert i Somalias uavhengighet i 1960, sa hun til The Guardian i 2014, ifølge E! News.com.

Hun har også kreditert sin mor for å ha gitt henne selvtillit til å tro på seg selv i alt hun gjør.

- Hun innprentet det faktum at ingen kan ta fra deg din egenverd med mindre du samtykker. Hun sa alltid til meg at det er ingenting gutter kan gjøre, for jeg har to brødre, som ikke du kan gjøre. Kanskje bedre til og med.

LES OGSÅ: Kona får halve formuen etter Bowies død