Coronaviruset:

Viruskrangel: - Elendig dømmekraft

Henriette Steenstrup (45) gir navnesøster Henriette Lien (50) det glatte lag, etter sistnevntes corona-uttalelser på sosiale medier.

FÅR REFS: Henriette Liens (50) synspunkter på håndteringen av coronakrisen faller ikke i like god jord hos alle. Den tidligere skuespilleren og radioprofilen får blant annet tyn av en annen kjent underholdningsprofil. Her avbildet under en filmpremiere i fjor høst. Foto: Espen Solli
FÅR REFS: Henriette Liens (50) synspunkter på håndteringen av coronakrisen faller ikke i like god jord hos alle. Den tidligere skuespilleren og radioprofilen får blant annet tyn av en annen kjent underholdningsprofil. Her avbildet under en filmpremiere i fjor høst. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

- Jeg må si jeg er skuffet over at du bruker din påvirkning med så elendig dømmekraft. Hvis du selv leser kommentarene fra dine egne følgere, så består de av konspirasjonsteorielskere med helt ville henvisninger til tøv og tant, skriver komiker og skuespiller Henriette Steenstrup (45) i kommentarfeltet til et Instagram-innlegg.

Innlegget, et lengre mobilopptak, tilhører skuespillerkollega og navnesøster Henriette Lien (50). Lien reflekterer rundt corona-krisen med sine 36 000 følgere - refleksjoner som åpenbart har rukket å møte mye motbør:

- Det jeg ser nå igjen, da, er at hvis man ikke er enige med folk, kommer med en annen sannhet, en annen innfallsvinkel - eller et annet synspunkt enn det myndighetene vil at vil skal tro på - da er det et enormt sinne ute i samfunnet, sier Lien blant annet.

«Smartmålere» og «nano-chiper»

Det hele bunnet i et annet innlegg Lien nylig delte på Instagram, der 50-åringen skriver at hun hadde sett seg nødt til å slette en tidligere video fra sosiale medier, på bakgrunn av at hun fikk «skylden» for at folk ble smittet av coronaviruset.

STERKE MENINGER: Henriette Liens ytringer om coronakrisen har ikke forbigått i stillhet. Her avbildet i fjor sommer. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
STERKE MENINGER: Henriette Liens ytringer om coronakrisen har ikke forbigått i stillhet. Her avbildet i fjor sommer. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

I videoen Lien refererer til, kritiserte den tidligere radioprofilen måten mediene håndterer corona-krisen. Etter flerfoldige reaksjoner valgte hun altså å slette denne.

Også da Lien henviste til den mye omdiskuterte legen Heiko Santelmann på Facebook, ble det bråk. Legen hevder blant annet at smartmålere og 5G-nett installeres for å «kontrollere oss alle» og at vaksiner kan inneholde såkalte nano-chiper.

Også dette innlegget valgte Lien seinere, etter diverse kommentarfelt-protester, å slette.

- Har du ingen respekt?

Henriette Steenstrup er altså blant dem som nå går hardt ut mot Liens synspunkter. I kommentarfeltet til 50-åringens siste Instagram-video (som enn så lenge har fått ligge), peker Steenstrup blant annet på «hva slags kunnskapsnivå Lien appellerer til».

REAGERER: Komiker og skuespiller Henriette Steenstrup (45). Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Komiker og skuespiller Henriette Steenstrup (45). Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De (konspirasjonsteorielskerne, journ.anm.) skriver ting som «leger hamstrer vilt for å redde seg og sine» i ei tid da helsevesen og ekspertise jobber stussen av seg for å hjelpe oss alle sammen. Har du ingen respekt for noe forskningsbasert kunnskap eller kildekritikk, spør hun, og fortsetter:

- Pressen er pålagt å være kildekritiske. Du trenger ikke det, men du kan være anstendig.

Steenstrup ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Se og Hør, men gir tillatelse til å gjengi fra Instagram.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Steenstrup får støtte av blant andre skuespiller Per Kjerstad (42), som sier seg enig ved å legge til et «Word» bak Steenstrups uttalelser.

- Hjernevaska

Selv har Lien ikke kommet tilbake til skuespillerkollegaen, og hennes krasse kritikk. Hun har heller ikke besvart Se og Hørs gjentatte henvendelser.

I ovennevnte video sier 50-åringen at hun opplever at det ikke er «lov» til å uttrykke seg, mene ting, synes noe eller søke andre sannheter enn det «myndighetene vil at vi skal tro på».

- Jeg opplever det som at vi er i ferd med å bli et samfunn som er hjernevaska, nesten, til å tro på bare én teori. Og jeg synes det er utrolig rart at ikke man skjønner at også i Norge, som resten av verden, er det veldig mye økonomiske interesser som ligger til grunn for de politiske valgene som blir tatt, forteller hun.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Hun ønsker mer åpenhet rundt at det finnes flere versjoner av en sak, og er tydelig på at hun ikke bryr seg om folk velger å slutte å følge henne, hvis de er uenige i det hun sier og mener.

Hun er også klar på at hun ofte går inn og sletter kommentarer hun ikke ønsker å ha i Instagram-feeden sin.

Lien gjorde seg først bemerket i norsk offentlighet i rollen som Ninni i såpeserien «Hotel Cæsar», på slutten av 90-tallet. Hun medvirket seinere i flere tv-serier og oppsetninger, før hun gikk over til programlederrollen på radio. I dag jobber hun blant annet som yogainstruktør.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

LES OGSÅ: Piers Morgan: Raser mot «covidiot»-kjendiser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer