GODE RÅD: Luksusfellen-ekspertene Lene Drange og Magne Gundersen oppdager at Remi Højklint har en gjeld på 493 000 kroner i onsdagens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3Vis merVis mer Vis mer

«Luksusfellen»:

- Virkeligheten var ikke slik den fremstår i «Luksusfellen»

Remi Højklint slet med en gjeld på 493 000 kroner, men hevder situasjonen hans ble kunstig fremstilt på TV.

(Seoghør.no): For 10 år siden startet det økonomiske marerittet til «Luksusfellen»-deltager Remi Højklint (31) fra Bamble, da han kjøpte seg en Audi A6 Quattro.

Bilen viste seg å være altfor dyr, og deretter startet det som ville bli en evigvarende utskiftning av biler.

På 10 år hadde han kjøpt 10 biler.

Skyhøy gjeld

I tillegg til hyppige bilkjøp brukte Remi mye penger på mat, datamaskiner og mobiltelefoner, som han betalte på kreditt.

I onsdagens episode av «Luksusfellen» regner ekspertene Magne Gundersen (55) og Lene Drange (26) ut at Remi har en samlet gjeld på til sammen 493 000 kroner.

- TOK TAK I PROBLEMENE PÅ FORHÅND: Remi hevder han begynte å rydde opp i egen økonomi allerede før Luksusfellen-ekspertene kom på besøk. Foto: TV3
- TOK TAK I PROBLEMENE PÅ FORHÅND: Remi hevder han begynte å rydde opp i egen økonomi allerede før Luksusfellen-ekspertene kom på besøk. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg hadde en anelse om at gjelden min var opp imot 500 000. Såpass kontroll hadde jeg, forteller Remi til Se og Hør.

Planla løsning før TV-besøket

I kveldens episode av det populære TV3-programmet er det nemlig faren til Remi som blir løsningen når han velger å ta gjelden opp i et nytt lån inn på boliglånet sitt.

Men allerede før «Luksusfellen» kom på besøk til 31-åringen fra Bamble hadde nemlig Remi og familien hans funnet en løsning, ifølge Remi.

- Livet mitt var ikke slik det ble fremstilt i programmet. Sommeren før «Luksusfellen» kom, var pappa og jeg allerede i gang med løsningen som blir vist på TV, hevder han.

FIKK PRIVAT HJELP: Remis situasjon ble lettere da faren hjalp ham økonomisk. Foto: TV3
FIKK PRIVAT HJELP: Remis situasjon ble lettere da faren hjalp ham økonomisk. Foto: TV3 Vis mer

På TV blir løsningen fremstilt som om den dukket opp under innspillingen, mens i virkeligheten hadde 31-åringen allerede startet en forhandling med banken, ifølge ham selv.

Remi hevder han opplyste TV3 om dette på forhånd og at han fikk tilbud om å trekke seg. Men han valgte likevel å stille opp for å få økonomisk rådgivning.

- De kom jo inn og hjalp meg med å sette opp et budsjett, og de fikk meg til å forstå hvor mye penger jeg egentlig brukte på mat osv., forteller han.

- Åpnet øynene hans

TV3 mener «Luksusfellen»-deltagelsen har vært viktig for å få Remi til å legge om livet, til tross for at han allerede hadde begynt å betale ned gjelden.

- De som melder seg på «Luksusfellen» er folk som har innsett at de har et stort problem som må løses, og at Remi selv tok grep og var i gang med en løsning er en positiv ting.

- Remi var ikke klar over hva han brukte penger på og hvor mye penger han brukte på for eksempel mat og bil, så at Luksusfellen fikk åpnet øynene hans for dette er helt sikkert, sier Linda Glomlien i TV3 til Se og Hør.

- Økonomene i programmet hjelper også med å lage budsjett og forhandle frem gunstige avtaler med kreditorer, noe som hjelper deltakerne mye når de skal stå på egne ben, legger hun til.

Holder seg på matta

Siden Højklint var med i «Luksusfellen» har han vært nøye med å holde seg på matta økonomisk.

Hallgeir Kvadsheim klarer ikke å holde maska når «Luksusfellen»-kollegaen får problemer med et gjenstridig sauegjerde under innspillingen. Vis mer

Han har også holdt seg unna nye bilkjøp og lever så økonomisk som mulig.

- Jeg har ikke slavisk fulgt budsjettet de satte opp til meg, men jeg har forsøkt å leve så nøkternt som mulig, sier han, og legger til at han spesielt har vært streng på matposten i budsjettet.

- Jeg samarbeider med kjæresten når det kommer til mat. Der har vi et fast budsjett, forteller han.

Til tross for at han for øyeblikket er uten jobb, er målet fortsatt å være gjeldfri i løpet av fem år.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg reagerte med sjokk og glede